Mer info

Lilla Kägelbanan på Djurgården

Djurgårdsbrunnsvägen 57 – Djurgården

Boarea 140 kvm Rum 6 rok
Pris Såld Tomtarea  

Idylliskt belägen invid Djurgårdsbrunnskanalen och Wärdshuset ligger charmfulla "Lilla Kägelbanan" med ursprunglig del ritad och uppförd av den kände arkitekten Fredrik Blom. Denna del användes sedan som modell för den husbyggnad i ett plan som uppfördes 1972, och som byggdes till 1986. Boarea ca 140 kvm fördelade på 6 rum med 4 möjliga sovrum. Ljust vardagsrum med öppen spis och matsal med burspråk. Garage och förråd om ca 15 kvm. Lilla Kägelbanan är fylld av atmosfär och omgärdad av rhododendron, i hjärtat av kulturmiljön på Djurgården.

Bilder

Beskrivning

OMNEJD

- Djurgårdsbrunn med sin utgångspunkt för stort antal promenad/jogging/cykel/skidvägar.- Djurgårdens ridstall finns i närheten.- Tio minuter från centrum, en minut från busshållplats.- Småskolan startas ht 2013 på Manilla. Det finns planer på en snabb utbyggnad av högre klasser.


HISTORIK

Djurgårdsbrunns Wärdshus hade ursprungligen två stycken kägelbanor. Lilla Kägelbanan är belägen på den mindre av dessa. Fram till 1820 fanns här fortfarande sockerstånd. Den urspungliga delen är ritad och uppförd av den kände arkitekten Fredrik Blom. Nuvarande ägare använde denna del som modell för den husbyggnad som uppfördes 1972 och som sedan byggdes till 1986.

Originalfasaden på främre kortsidan är ritad av Fredrik Blom, arkitekt även till Rosendal samt Kungliga Borgen på Gärdet. Fredrik Blom var känd under sin samtid för sin fabrikation av vackra trähus.

 
Under många år efter förra sekelskiftet samlades kägelklubben Klothilda regelbundet i Lilla Kägelbanan för kägelspel och superande. Klubben startades och leddes av Anders Zorn och bland medlemmarna märktes även hans närmaste konstnärs- och författarvänner Carl Larsson och Albert Engström.

Kgl Djurgårdsförvaltningen

Kungliga Djurgårdens förvaltning (KDF) leds av en slottsfogde och har som huvuduppgift att förvalta Konungens enskilda dispositionsrätt till Djurgården och den kungliga dispositionsrätten till Haga och Ulriksdal.
 
I uppgiften ingår att värna det historiska kulturlandskapet, vårda den befintliga naturen och anpassa området till människors önskan om en stimulerande fritids- och rekreationsmiljö samt att se till framtida behov.

Bostadsarrendatorerna på Djurgården bildade en förening för 15 år sedan, vilken tar tillvara ägarnas gemensamma intressen och bl.a gemensamt förhandlar om arrendebeloppen med Djurgårdsförvaltningen.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Arrende - Småhus
Byggnadsår
1972 (Ursprunglig del från 1820-talet)
Byggnadstyp
Enplanshus
Uppvärmning
Direktverkande el
Energiprestanda
112kWhm2/år kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Välisolerat tak, plåttak
Stomme
Trä
Grund
Gjuten betongplatta
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
1 872 000 kr
Taxeringsvärde totalt
1 872 000 kr

Driftkostnad

El
2 333 kr/mån
Vatten/Avlopp
208 kr/mån
Renhållning
83 kr/mån
Försäkring
417 kr/mån
Övrigt
1 000 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 042 kr/mån

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister