Mer info

Magiskt vacker sekelskiftes villa med gästhus

Repslagaregatan 4 – Centrala Vaxholm

Boarea | Biarea 259 kvm | 8 kvm Rum 7 rok
Pris Såld Tomtarea 752 kvm

Vacker sekelskiftesvilla om 7 rok med byggår 1875, totalrenoverad i samarbete med Gysinge Byggnadsvård. Villan har stort bondkök med utgång till veranda och trädgård, härliga sällskapsrum med eldstäder, punchverandor, balkong, tvättstuga samt 4 st sovrum och badrum på varje plan. Charmigt gästhus om 3 rok i två plan med 2 sovrum, badrum, kök och sällskapsrum, även det fint renoverat. Allt med en vacker röd tråd. Perfekt för egenföretagare, gäster eller uthyrning. Strålande sjöutsikt och fin trädgårdstomt med både förråd och stenkällare. Gångavstånd till all service, butiker och restauranger. Parkering finns för 2 bilar. Fastigheten är attraktivt belägen mitt i Vaxholms centrum och invid hamnen med gångavstånd till allt som erbjuds i denna charmiga stadskärna men även närhet till stor del av den övriga Stockholms skärgård såsom Skarpö, Rindö, Tynningö och även Värmdö med bilfärja samt flertalet övriga små öar att besöka. Från Stockholms city till Vaxholm tar det ca 30 min med bil.

Bilder

Beskrivning

RUMSBESKRIVNING

HUVUDBYGGNAD:

ENTRÉPLAN: 

Hall med ingång till både kök, sällskapsrum och tvättstuga/gästwc samt trappa till övre planen. Generöst bondkök med stort skafferi med fönster, platsbyggt kök med grå snickerier, kyl och frys side by side med ismaskin och vatten, fristående bred spis, diskmaskin, ho med dubbla hoar och carerra bänkskiva. Öppen spis i köket med utgång till trevlig stenbelagd veranda med gotländsk kalksten. Verandan har vackert tak med pelare samt trivsam belysning och infravärme.

Härligt sällskapsrum/matsal med vackert spröjsat burspråk/punchveranda med dubbla dörrar ut till trädgården. En trivsam plats för matbord, platsbyggda bokhyllor och vacker eldstad med insatt kassett. Breda golvtiljor. Från hallen nås ljus tvättstuga med gäst wc samt större duschrum/groventré med dubbla duschar samt platsbyggd förvaring och utgång till trädgården.

ÖVRE PLAN:

2 bra sovrum varav ett med eget badrum med dusch och badkar och till det andra sovrummet finns ett rum, kaklat golv och förberett med rördragning för ett eget badrum om så önskas, annars fint som barnrum eller en egen walk in closet, med två fönster.

Härligt och ljust bibliotek med platsbyggda bokhyllor.

VINDSPLAN:

Två bra sovrum och trivsamt sällskapsrum med utgång till underbar balkong under tak med strålande sjöutsikt! Ljust och charmigt badrum med dusch. 

 

GÄSTHUS:

ENTRÉPLAN: 

Trivsamt och ljust sällskapsrum, badrum med dusch och charmfullt sovrum.

ÖVRE PLAN:

Kök med tvättmaskin, fristående spis och kyl/frys. Köket har bra matplats. Rofyllt generöst sovrum.

 

ÖVRIG INFORMATION

Gästhus: Faluröd villa om 3 rok om ca 57 kvm. Entréplan med vardagsrum, sovrum och badrum. Övre plan med kök och sovrum. Villan renoverades under 2008-2009.

Parkeringsplats för 2 bilar.

På tomten finns falurött förråd samt separat stenkällare. 

Byggnaden är inramad av staket, grindar och häckar, samt vackert planterad tomt med både gräsmatta, fruktträd och stenbelagd uteplats. 

Båda villorna är genomgående renoverade i samarbete med Gysinge Byggnadsvård. 

Vackra trädgårdslyktor på tomten.

Överlåtelsebesiktning är utförd av Enspecta så även Energideklaration och uppmätning. Vänligen kontakta mäklaren för att ta del av ovanstående handlingar. 

Se bifogad länk till vaxholms kommun gällande detaljplan. https://www.vaxholm.se/externwebb-startsida/bygga-bo-och-miljo/planarbete/godkanda-planprogram/vaxholms-kajer.html

 

UTFÖRDA RENOVERINGAR

Huvudfastigheten har totalrenoverats i samarbete med Gysinge Byggnadsvård under åren 2008-2009 där man bland annat har utfört ny grundläggning med borttagning av allt gammalt material i grunden. Ny betongplatta har gjutits under huset med vattenburen golvvärme och i samband även sänkt golvet för att få högre takhöjd. Även bergvärme har installerats. På mellanplanet samt översta planet har man man höjt taket. Samtliga badrum renoverades under samma period samt köket.

Det är genomgående golvvärme i huset. 

Flertalet eldstäder finns i huset. Två av dessa är i bruk, båda i sällskapsrummen och med kassetter, övriga används ej och behöver ses över. Brandskyddskontroll utfördes november 2018.

Även gästhuset har fått genomgående renovering under samma period som huvudfastigheten.

Yttertaket på huvudbyggnaden är omlagt 2013. Verandan på entréplan byggdes till samt pelarna under 2012. Den tidigare ångbastun togs bort i sparummet och förvaring lät byggas 2011. Tak ovanför ytterdörren på huvudbyggnaden har nuvarande ägare låtit tillverka 2011-2012.

Nytt tak på stenkällaren samt stensatt uteplats för trädgårdsmöbler, även stensättning utanför stenkällaren. Installation av avrinningsrör i rabatten samt jämnat ut nivån på gräsmattan. Nytt plank mittemot västra gaveln. Fläkt i skorstenen för att hjälpa till med draget med strömbrytare. 

Nytt staket mot gatan 2011. 

Trådlösa termostater till golvvärmen. Utrymnings stege finns från sovrum på översta planet.

Översvämningspump finns installerat i källaren med översvämningsvarnare om pumpen inte fungerar. Installerades 2014-2015.

Centraldammsugare finns, dock ej använd av säljarna.

Avancerat elsystem, ej använd av säljarna.

Gästhuset:

Har renoverats i samma anda som stora huset 2008-2009. Nuvarande ägare har gett huset ny fasad och delvis nya fönster 2013-2014. Ny varmvattenberedare installerad 2014-2015. 

Elburen värme i gästhuset. 

Elen i gästhuset har en fas el. Köksfläkten använder ett rör i skorstenen. 

Köket har inte använts som kök då ägarna använt huset som ateljé. Spis, tvättmaskin och kyl/frys är ej använt.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1875 (Renoverats mellan 2008-2009 samt 2011-2012)
Byggnadstyp
2,5 plans villa
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
161 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas kopplade med handblåst glas
Fasad
Träpanel
Tak
Falsad plåt
Bjälklag
Trä
Stomme
Träregel
Plåtarbete
Målad plåt
Grund
Gjuten betongplatta
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
5 143 000 kr
Taxeringsvärde tomt
5 400 000 kr
Taxeringsvärde totalt
10 543 000 kr

Driftkostnad

Värme
2 083 kr/mån
El
833 kr/mån
Vatten/Avlopp
452 kr/mån
Sotning
17 kr/mån
Renhållning
417 kr/mån
Försäkring
1 042 kr/mån
Övrigt
83 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 927 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister