Mer info

Schröderska villan i Brevik

Bovetevägen 2 – Brevik

Boarea | Biarea 278 kvm | 72 kvm Rum 9 rok
Pris Såld Tomtarea 1 232 kvm

På söderorienterad tomt i trivsamma Brevik återfinns vackra "Schröderska villan" anno 1911. Huset är totalt sett hela 350 kvm i två plan med inredd vind och källare. Ett stort hem med fantastiska sociala ytor i entréplan och privat sfär i de övre planen, därutöver härliga uteplatser och vidsträckt utsikt ner mot vattnet. I närområdet finns utmärkt tågkommuniktation, Breviks centrum, trevliga Långängens Gård och natursköna Breviksbadet samt Kottlasjö. Välkommen till ett högklassigt hem i eftertraktade kvarter.

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

Entreplanet välkomnar med möblerbar hall innanför veranda, här finns ypperlig förvaring och intilliggande wc. Inre hall med platsbyggd bänk och magnifik eldstad öppnar upp mot de sociala ytorna.

Det ljusa och rymliga vardagsrummet, med kamin, pilastrar och fantastiska fönster, övergår i generös matsal som gränsar mot stort kök. Det ljusa köket, med utgång till stor altan, renoverades 2009 och erbjuder rejäla arbetsytor i marmor, ek och rostfritt. Därutöver god maskinell utrustning i form av Ilve gasspis med dubbla elugnar, Ilve diskmaskin, dedieatrich spisfläkt och dubbla kylar samt frys i bänkutförande. Grovkök/tvättstuga, klinkel med golvvärme och maskiner från Miele, ligger praktiskt placerat strax intill kök och separat köksentre från altanen i nordväst, här finns även nedgång till källare. Invid hall finns även trevligt arbetsrum med platsbyggd bokhylla, alternativt sovrum för den som så önskar. 

Vacker furutrappa leder upp till övre etage. Den stora övre hallen leder ut till stor balkong i söder, med trädäck och härlig utsikt mot vattnet. Master bedroom med walk in closet intill, som går direkt in I badrummet som totalrenoverades 2020. Stort halvkaklat badrum med golvvärme, dubbelhandfat, dusch och badkar. Två stora sovrum med klädkammare, varav en med öppen spis. 

Vindsvåning med öppen sällskapsyta, furugolv och synliga takbjälkar. Helkaklat ljust badrum med golvvärme invid mysigt sovrum.

Inredd källare med sovrum. Rekreationsrum med klinkergolv, bastu, dusch och wc. Vinkällare, förråd samt bergvärme anläggning.       

Merparten av huset renoverades 2009 och vissa delar 2020. Trädgården rymmer parkeringsplats och friggebod för förvaring. Genomarbetade och synnerligen smakfulla förslag för poolanläggning och växtlighet, från Linas Trädgård, finns under dokument. 

Ritningar kommer inom kort och besiktning sker 4 maj, presentationen uppdateras vartefter. 

Välkommen till en anrikt boende i eftertraktade Brevik.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1911
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
2 glas med spröjs
Fasad
Liggande träpanel
Tak
Tegel
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Ja
Grund
Källargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
3 280 000 kr
Taxeringsvärde tomt
5 800 000 kr
Taxeringsvärde totalt
9 080 000 kr

Driftkostnad

El
4 126 kr/mån
Vatten/Avlopp
672 kr/mån
Renhållning
167 kr/mån
Försäkring
1 406 kr/mån
Driftkostnader totalt
6 371 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister