Mer info

Ett arkitektoniskt mästerverk

Wallingatan 14 – Vasastan

Boarea 340 kvm Rum | Våning 7 rok | 2 tr + etage
Pris Såld Avgift 11 107 kr / mån

Mitt i stan återfinns denna vackra vindsetage om hela 340 kvm i två karaktärsfulla våningsplan. Här bjuds högsta kvalité med materialval från världen över och våningen sätter verkligen standarden för ett arkitektritat hem. Citypuls, restauranger, Internationella skolan och närheten till allt lockar. Hemmet i sig är en modern och vilsam oas som genomgått en minutiös renovering med en härlig blandning mellan originalbyggnadens struktur och moderna arkitektoniska tillskott. Högst upp bjuds sol i tre väderstreck och två generösa takterrasser som fulländar helheten.

Bilder

Beskrivning

Disposition

Två trappor upp i fastigheten tar etagevåningen vid och det inkorporerade trapphuset går hela vägen upp till vindsplanet. Den centralt placerade entrén får ta sin plats, yteffektivt kapprum med tillhörande wc intill. Det stora karaktärsfulla köket är specialritat med komplett maskinell utrustning, dold förvaring och platsbyggda möbler såsom kökssoffa med grovt linnetyg och matbord i marmor – specialgjord couture för hemmet. Sällskapsytorna är mycket generösa med stor matplats och sittgrupp mot öppen spis. Exklusiva ljusa plankgolv från Dinesen mot mörkare träbeklätt tak. Bibliotek/arbetsrum med platsbyggd inredning. Ett härligt master bedroom med dold förvaring och integrerad badrumslösning fulländar våningsplanet.

 

På övervåningen en trappa upp har råvindskänslan medvetet bevarats med grovt golvtegel mot originalträ i taket. Här återfinns en cental atelje med stort bord för mysiga middagar eller arbete hemifrån och inbjudande vinkel med soffgrupp. Mot innergården vetter två stora takterrasser som skänker en härlig öppenhet i våningsplanet där sol bjuds i tre väderstreck. I fil ligger tre fina sovrum med bad- och duschrum på respektive flank. Välkommen till ett fulländat hem av internationell klass i magnifik sekelskiftesfastighet på Wallingatan.

BRF

Brf Rörstrand 6 ombildades 2001 (tidigare bostadsförening) och är belägen på Wallingatan 14 och 14 A. Föreningens fastighet förvärrvades 1919 och består av ett flerbostadshus om 4 våningar med 14 lägenheter och 1 bostadsrättslokal.

 

Fastigheten är uppförd 1892.

 

Föreningen äger marken.

 

Föreningens ekonomi är mycket välskött med låga lån. Avgiften betalas kvartalsvis och täcker bl.a. bas-TV, varm- och kallvatten, värme, fastighetsförsäkring, tvättstuga, sophämtning samt städning av trapphus. Det finns inga diskuterade avgiftsförändringar, kapitaltillskott eller kända förändringar av föreningens ekonomi.

 

ComHem levererar tv och bredband. Fiber är indraget i fastigheten.

 

Utförda renoveringar:

- Rörstambyte har skett succesivt och stammarna är i bra skick.

- El-stigar har bytts succesivt och är i bra skick.

- Tvättstuga. Vitvaror är utbytta i omgångar, samtliga under senare delen av 2000-talet.

- 2002/2003 lades nytt tak.

- Gårdtrall byggdes 2009.

- Uppvärmningssystem. Rengöring av samtliga ledningar gjordes 2010 och varmvattencentral installerades 2011.

- Installation av nya varm och kallvattenrör i fastigheten 2011.

- Sopsug installerades 2012.

-Trapphus helrenoverat 2013.

- Gård. Vattentätades 2014.

- Uppvärmningssystem. Fjärrvärme samt ny panna installerades 2015.

 

Diskussion om eventuell fasad och fönsterrenovering inom några år.

 

Grill, cykelställ, bord, stolar och värmelampa på innergård.

 

Q Park finns i grannfastigheten.

 

Till bostadsrätten hör källarförråd om ca 10 kvm.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
23.769 %
Lägenhetsnummer
6
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Våningsplan
2 tr + etage
Förening
Brf Rörstrand 6
Byggnadsår
1892
Energiprestanda
141 kWh/Kvm och år

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister