Mer info

Optimalt planerad högt upp i huset

Västmannagatan 24, 4 tr – Vasastan

Boarea 40 kvm Rum | Våning 2 rok | 4 av 5
Pris Såld Avgift 1 277 kr / mån

En fantastiskt planerad mini tvåa på populär adress i Vasastan nära Odenplan och Tegnérlunden. Lägenheten ligger högt upp i huset och är genomgående mot gata och gård med sekelskifteskaraktär och högt i tak.

Bilder

Beskrivning

LÄGENHETEN

Lägenheten har vackra stora fönster, högt i tak och vackra trägolv med sekelskfteskaraktär. En effektivt planerad mini 2 rok med både god förvaring samt sociala delar gör den optimalt planerad.

När man stiger in i lägenheten möts man av hallen som har en öppen planlösning till köket. Här finns även en nisch med framtagen tegelvägg och här ryms kläder samt förvaring.

Köket, som ligger högt och ljust in mot gården, har en smart planlösning i vinkel med svarta släta skåpsluckor och många bra arbetsytor. I köket finns ugn, spishäll, diskmaskin och ut mot hallen ligger en avdelare med kyl och frys. En matplats får plats vid fönsterpartiet med utsikt mot gården. Dolt kablage för projektor är indraget.

Sovrum och vardagsrum ligger i fil och sovrummet har plats för en dubbelsäng om 1,8 m och i rummet finns idag en garderob med goda förvaringsmöjligheter. Vardagsrummet ligger mot gatan med ett stort fönster samt plats för soffgrupp. I anslutning till rummen finns två garderobsnischer, en för honom och en för henne, med förvaring hela vägen upp i tak.

Badrummet är helkaklat med mosaik samt en dusch med glasväggar, golvvärme och spotlights i taket.

Området är mycket populärt med närhet till Odenplan, Vasaparken och Tegnérlunden. Odenplans utbud av restauranger, caféer och T-bana/nya Citybanan gör det hela till levande kvarter samtidigt som lägenheten ligger på en lugn gata med mysiga kvarterskrogar och närheten till city.

 

 

 

FÖRENINGEN

Föreningen:
Förvärvades 1982 och upplåter 30 lägenheter med bostadsrätt samt tre lokaler med hyresrätt. Äkta förening. Föreningen äger marken.

Fastigheten:
Fastigheten uppfördes 1897-1898. 1938 – 1939 genomfördes en omfattande ombyggnad och modernisering då man över installerade hissar, centralvärme och sopnedkast. Fastighetens fasad ”hyvlades” vilket medförde att de utsmyckningar som tidigare fanns på fastigheten togs bort. Inga större reparationer eller avgiftsändringar har diskuterats för de närmaste åren.

- Rörstambyte 1938, relinade 1996
- El-stigare bytta 1999
- Tak omlagt 2005
- Fasad omputsad 2012 mot gatan och mot gården 1989
- Fönster renoverade 2015, byte till energisparglas
- Trapphus målade 2015
- Tvättstuga byggdes 1999, TT byttes 2005 och nytt torkskåp 2017
- Ny fjärrvärmeanläggning 2015
- Gård ny dränering 1998
- Hissar renoverades 2005
- Entrédörrar bytta 1999
- Undercentral renoverad 2017
- Källaren renoverad 2019
- Radonmätning 2018 med värden inom gränsvärdena
- Strömbrytare bytta i trapphusen och delar av källaren 2018
- Energideklaration 2018
- Stamspolning 2018
- OVK-besiktning 2016, ännu inte godkänd

Gemensamma utrymmen:
Gård, tvätttstuga samt cykelförråd i källaren med ingång från Västmannagatan.

Källarförråd tillhör lägenheten.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
11
Ingår i avgiften
Värme, vatten, kabel-TV & bredband
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Förening
Brf Facklan 10
Byggnadsår
1896-1898
Energiprestanda
156 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
250 kr/mån
Driftkostnader totalt
250 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister