Mer info

Möjligheternas lägenhet

Vanadisvägen 23, 5 tr – Vasastan

Boarea 135 kvm Rum | Våning 4 rok | 5
Pris Såld Avgift 4 772 kr / mån

Högt upp i vacker fastighet anno 1911 erbjuds härlig hörnvåning om 135 kvm med stor potential att utformas till ett boende utöver det vanliga. Fantastisk fina grundkvalitéer i form av vidsträckt utsikt, stor balkong, burspråk och stora härliga rum med välbevarade originalattribut karaktäriserar hemmet. Välkommen till möjligheternas lägenhet och rofyllda kvarter i utmärkt läge där Vanadisvägen möter Upplandsgatan.

Bilder

Beskrivning

Lägenheten

Välkomnande hall, med såväl liten gäst-wc som balkong mot rofylld gård, öppnar upp mot hemmets övriga rum.

Mot Vanadisvägen ligger rum med stor tillhörande balkong som stoltserar med härlig utsikt och kvällssol. Rummet används idag som sovrum, eventuell möjlighet finns att göra som granne och placera köket här.

Vägg i vägg följer generöst hörnrum med fönster i två väderstreck och vacker fiskbensparkett i original, väl lämpat som vardagsrum.

Mot Upplandsgatan följer fantastiskt fint rum med storslaget burspråk och samma fina fiskbensparkett även här.

En passage med serveringsskåp, rymlig klädkammare och badrum leder vidare. Badrummet är äldre och kan med fördel utvidgas mot hall i samband med renovering.

Köket är idag väl tilltaget och integrerat med före detta pigkammare, rum fyra, som med enkla medel kan återskapas. Här finns en köksentré som vetter mot Upplandsgatans trapphus samt ett tidigare bygglov för balkong mot gård. 

Möjligheterna är många. Våningen är utmärkt i sin nuvarande utformning men kan samtidigt optimeras utifrån egna behov för att utforma ett sant drömboende. Notera att vid renovering och ombyggnationer ska alltid styrelsen kontaktas och deras godkännande inhämtas.

Föreningen

Brf Sleipner 12 är en äkta förening bestående av 28 lägenheter, 27 lägenheter upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt. Det finns fyra kommersiella lokaler på sammanlagt cirka 500 kvm, varav tre i gatuplan och en bilverkstad i källarplan.

Huset, ritat av arkitektfirman Dorph & Höög, är byggt 1908–11 och är beläget i hörnet Vanadisvägen 23/Upplandsgatan 87. Föreningen äger marken och huset har en sammanlagd bostadsyta om ca 2 400 kvm.

Föreningens mycket informativa hemsida redogör för utförda renoveringar, se http://www.sleipner12.se/.

TV och bredband via Com Hem.

Till lägenheten hör ett källarförråd. Cyklar kan parkeras antingen innanför soprummet, eller i cykelstället på gården. Tvättstugan har ingång från gården. Där finns två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, elmangel och strykutrustning. Bastu med dusch och omklädningsrum samt snickarbod med arbetsbänk och borrmaskin finns i källarplanet. Det finns även viss träningsutrustning för samtliga medlemmar att nyttja.

Välkommen till trivsamma kvarter med flertalet restauranger, kaféer och matvarubutiker. Odenplans kommunikationer nås på några minuter. Hållplats för busslinje 2 finns precis runt hörnet och det är endast 500 meter till Odenplans tunnelbanestation. Nya uppgången till citybanan finns i hörnet av Vanadisvägen/Dalagatan. Gröna promenadstråk återfinns i närliggande Hagaparken även trevliga Vasaparken finns att tillgå med lekplats, café samt fotbollsplan på sommaren och isbana på vintern. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
5.478900 %
Lägenhetsnummer
18
Våningsplan
5
Hiss
Ja
Förening
Brf Sleipner 12
Byggnadsår
1911

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister