Mer info

Högklassigt på Tulegatan

Tulegatan 25, 3 tr – Vasastan

Boarea 141 kvm Rum | Våning 4 rok | 3/4
Pris Såld Avgift 6 975 kr / mån

Med ett högt, fritt och insynsskyddat läge överblickande Norra Reals vackra tegelfasader återfinns denna smakfulla och minutiöst renoverade våning där ingen detalj är förbisedd. Här harmonierar bevarade originaldetaljer med moderna inslag och ger ett hem långt utöver det vanliga med tidlösa och exklusiva materialval.  Dispositionen är utmärkt med sociala ytor i form av stort kök med matplats för 6-8 personer och solig balkong mot innergård. I fil mot lugna Tulegatan bjuds generöst vardagsrum med kakelugn samt härlig matsal med såväl kakelugn som luxuöst vinrum, följt av våningens gäst-/barnrum med intilliggande badrum. Den privata sfären fulländas av väl tilltaget master bedroom med badrum en suite. För den som så önskar finns arkitektritade alternativ för upp till två ytterligare sovrum.  Välkommen till högklassigt hem med rofyllt läge på Tulegatan och dess närhet till såväl en uppsjö av restauranger som flera lummiga parker.

Bilder

Beskrivning

Lägenheten

Lägenheten har genomgått en genomgripande renovering av högsta tänkbara klass med hjälp av Asante Arkitektur & Design. Övergripande så har samtliga golv tagits ner till golvbjälklag och byggts upp igen för att ackommodera nya VVS-dragningar och få helt horisontella golv. All el har bytts ut och frästs in, samtliga fönsterbrädor av marmor har försetts med nedfrästa eluttag för att undvika synliga kablar samt ett centralt placerat golvuttag i vardagsrummet, flera punkter för data, el, coax och HDMI har installerats dolt. Högtalarsystem har dragits till samtliga rum, inklusive badrum och WC. 22 mm stavparkett i ek med fiskbensmönster och friser har lagts i samtliga rum samt tidsenliga bröstpaneler och elementskydd har monterats. Nya stuckaturer och takrosetter i kök, hall, tambur och sovrum. I vardagsrum och matsal har originalstuckaturerna restaureras till nyskick och dörröverstycken monterats för att fullända utsmyckningen. Säkerhetsklassad ytterdörr och hybridlarm (trådbundet eller trådlöst, obundet och kan därmed anslutas till valfri operatör).

 

Hemmet disponeras med välkomnande hall och tambur som knyter ihop Lägenhetens alla rum. De sociala ytorna består av kök, vardagsrum och matsal som ansluter till varandra. Sovrummen utgör två avskilda privata sfärer med tillhörande badrum.

 

Köket är väl tilltaget, platsbyggt i ask med skiva i kvartskomposit, och har en stor köksö med tillhörande matplats för 6-8 personer i centrum. I köket stoltserar gasspisen från Ilve med tillhörande köksfläkt (frånluft med renoverad kanal) och stänkskydd. Övrig maskinell utrustning från Miele´s Studio Line serie, kökskranar från Dornbrach och avfallskvarn från InSinkerator. Ny stor balkong med tillhörande balkongdörrar i sydväst installerades hösten 2016. Det finns belysning, eluttag samt infravärme på balkongen som även är förberedd med elförsörjning för markis. Sammantaget ett ypperligt utformat kök för såväl matlagning som middagar både ute och inne.

 

Ett generöst vardagsrum med stora fönster och utblick över Norra Real lockar till umgänge invid en helrenoverad kakelugn.

 

Matsalen rymmer stora middagar och stoltserar med inglasat vinrum med kyla och inredning i solid ek samt kapacitet för ca 350 flaskor liggandes och ytterligare minst det dubbla om lådor dessutom staplas. Helrenoverad kakelugn även här. Rummet har planerats så att den går att dela av för att skapa ytterligare ett sovrum med ny dörröppning och samtidigt bibehålla en matsal med vinrum efter eventuell ombyggnation.

 

Gäst-/barnrum följer med avskild placering i anslutning till hall. Här bjuds både A/C och persienner med mörkläggningsfunktion. Badrum med dusch ligger strax intill, inrett i ljusgrå marmor med handfat från Hill Natural Stone i granit, blandare från Dornbracht, toalett med bidéfunktion från Geberit (japansk toalett med fjärrkontroll) och inbyggda högtalare från B&W. Utrymmet tjänstgör även som tvättstuga med TT/TM från Miele´s Studio Line serie.

 

Slutligen följer ett stort master bedroom som inretts med platsbyggd garderobsdel i ask. Även här A/C och persienner med mörkläggningsfunktion, dessutom inbyggd eldstad som går på stadsgas. Sovrummet är stort nog att utan vidare inkorporera ett ytterligare sovrum. Förberedande eldragningar etc är redan gjorda och det finns flera alternativautformningar. En suite finns stort badrum iklätt  beige marmor med härligt tillhörande badkar från Copenhagen Bath från vilket man kan överblicka eldstaden genom glaspartiet mellan badrum och sovrum. Inbyggda blandare, reglage för badkar och takdusch från Hans Grohe. Toalett med bidéfunktion från Geberit (japansk toalett med fjärrkontroll). Infällda högtalare från B&W. Denna sektion är en rofylld svit som fulländar boendet.

 

Allt som allt är detta hem renoverat till en osedvanligt hög nivå och det finns en uppsjö av väl genomtänkta detaljer utöver ovan nämnda. Välkommen till ett hem för den kräsne kunden och ett fantastiskt trivsamt läge på Tulegatan. 

 

Stort förråd om ca 8-10 kvm i källaren tillhör lägenheten.

Föreningen

Bf Thuleborg upa består av ett gathus och ett gårdshus med 27 lägenheter med andel i bostadsförening. Föreningen äger marken. Fastigheterna byggdes 1891 och den totala lägenhetsytan är 1892 kvm. Föreningen registrerades 1919 och nuvarande uppdaterade stadgar registrerades 2013.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN 

Tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum.
Innergård med magnoliaträd, utemöbler och cykelställ.

 

INTERNET OCH TV 

Kabel-TV och bredband levereras av ComHem. Fiber från IP Only kommer att installeras under kvartal 1, 2018.

 

EKONOMI

Avgiftssänkning f.o.m. 1/1 2018 med 11%. Föreningens lån har omförhandlats och har nu 0,75% i ränta.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Underhållsplan för kommande 20 år har tagits fram.

Renovering av trapphus och hiss i gathus samt renovering av putsen på fasaden mot gården genomföres under våren 2018.  

Kvartal 1, 2018 Installation av fiber.

 

UTFÖRDA RENOVERINGAR

2008 Rörstambyte

2010 Fönsterrenovering

2012 Värmepanna

2015 Fasad gathus mot innergård

2016 Målning av taken

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
7.5496 %
Lägenhetsnummer
8
Ingår i avgiften
Värme, Vatten
Våningsplan
3/4
Hiss
Ja
Förening
Bostadsföreningen Thuleborg upa
Byggnadsår
1891
Energiprestanda
138 kWh/Kvm och år

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister