Mer info

Ljus och trivsam trea i vacker fastighet

Roslagsgatan 23 – Vasastan

Boarea 80 kvm Rum | Våning 3 rok | 2 av 5
Pris Såld Avgift 3 675 kr / mån

Mitt på charmiga Roslagsgatan i vacker sekelskiftesfastighet anno 1903 återfinnes denna mycket väldisponerade och gemytliga trea om ca 80 kvm med samtliga rum i fil mot gatan. Välbevarade sekelskiftesattribut såsom pardörrar, höga socklar, golvtiljor i furu, takstuckaturer, speglade fösternischer samt en imponerande takhöjd om ca 3,30m. Generöst sällskapsrum med bygglov för att återinstallera öppen spis. Separat kök (Kvik) med matplats. Arbetsbänkyta i carraramarmor, vita luckor samt helintegrerade vitvaror såsom induktionshäll (NEFF), ugn, (Siemens), kyl och frys samt diskmaskin. Två bra sovrum med gott om förvaring. Stilrent badrum i carraramarmor med tvättpelare (Siemens) stor dusch, vägghängd wc, handdukstork, handfat på kommod med lådor samt el-golvvärme. Stort källarförråd om ca 15 kvm. Lägenheten är genomgående i mycket gott skick då den totalrenoverades 2017. Mycket välskött fastighet och förening med god ekonomi.

Bilder

Beskrivning

Brf Roslagsgården

Brf Roslagsgården på Roslagsgatan 23 i Stockholm är en gammal förening som förvärvade fastigheten 1923 och då som bostadsförening. År 2003 konverterades föreningen till en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.

I avgiften ingår värme, vatten och basutbud kabel-TV. 

Medlemskap kan endast beviljas fysisk person. Inga avgiftsändringar är planerade.

38 lägenheter. Total bostadsyta är 2 138 kvm. 2 lokaler, varav en upplåtes med hyresrätt. Total lokalyta är 113 kvm. Bastu finns i gatuhuset. Tvättstuga finns i gårdshuset, ingång B. Varje lägenhet har ett källar- eller vindsförråd. Föreningen har utemöbler/grupper och grillar att nyttja på sommaren.

Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren. 

Om du vill hyra ut din lägenhet i andrahand är du skyldig att skicka in en ansökan till styrelsen (info@roslagsgarden.se). Andrahandsuthyrningens längd får omfatta max 12 månader i taget. Därefter måste ny ansökan skickas in.

Genomförda åtgärder
2017: Installation av närvarostyrd belysning i trapphus. Åtgärdande av skador på fasad (inre innergården) och murar.
2014: Stamspolning.
2013-2014: Två vindslägenheter byggdes. Samtidigt gjordes följande renoveringar: hiss, nya yttertak, höjd brandsäkerhet ytterdörrar och förrådsutrymmen.
2010: Renovering av fasad.
2009: Målning av fönster.
2007: Takreparationer.
2006: Trapphusrenovering inklusive målning, renovering av golv, insättning av tvåglasfönster i trapphus. Renovering av tvättstugan och nya maskiner. Stamspolning. Hisskorg.
2005: Åtgärdande av frostskador.
2004: Åtgärdande av vattenskador.
2003: Ombildning från bostadsförening till bostadsrättsförening.
2002: Ommålning av fastighetens yttertak.
1999: Byte av badrums/wc-stammar och värmeväxlare.
1996: Installation av bastu.
1995: Renovering och målning av gatufasad och fönsterbågar.
1991: Byte av köksstammar samt en wc-stam.
1989: Målning av samtliga trapphus.
1987: Byte av elstigar.
1983: Målning av fasad mot bakgård.

Planerade renoveringar
I dagsläget är inga större renoveringar planerade.

 

Övrigt

Mycket eftertraktat läge i populära kvarter med restauranger, antikaffärer, livsmedelsbutiker och närhet till Odenplan. För avkoppling i trevlig parkmiljö finns Vanadislunden närmast och för större grönområde finns den mycket uppskattade Hagaparken med Brunnsviken. Där finns även möjlighet till båtplats samt skridskoåkning på vintern och bad på sommaren. Närhet till Lill-jansskogen och dess fantastiska el-ljusspår för tex löpning.

I området finns både förskolor och skolor, t ex populära Johannesskolan (årskurs 1-6) och Engelska skolan nära Roslagstull.

Det är bara några minuters promenad till T-bana från station Tekniska högskolan (röd linje) och Rådmansgatan eller Odenplan (grön linje) samt ett bussar i närområdet, t ex 2:an och 4:an.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
3.85096 %
Lägenhetsnummer
09/1202
Ingår i avgiften
V/A, värme, kabel-TV basutbud
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Förening
Brf Roslagsgården
Byggnadsår
1903
Energiprestanda
177 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
300 kr/mån
Försäkring
200 kr/mån
Övrigt
199 kr/mån
Driftkostnader totalt
699 kr/mån

Dokument

Planritning

Länkar

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister