Mer info

Gemytlig tvåa på idealisk adress

Birger Jarlsgatan 93B – Vasastan

Boarea 48 kvm Rum | Våning 2 rok | 1 av 4
Pris Såld Avgift 2 468 kr / mån

Lugn och tyst är denna trivsamma 2:a belägen mellan två innergårdar. 50,5 kvm enligt föreningen men uppmätt till 48 kvm. Sovrum, kök och vardagsrum i fil, stor hall med klädkammare och badrum helt i mosaik och tassbadkar. Fungerande kakelugn i original i vardagsrummet och från köket nås den härliga balkongen som vetter emot gården med utsikt över en vacker lönn.

Bilder

Beskrivning

Brf Väduren 2

Föreningen äger fastigheten och är en s.k äkta förening. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum. Föreningen är väl underhållen och har senaste åren genomgått en del större renoveringar såsom tak- och fasadrenoveringar. Stambyte skedde 1984/85. Föreningen har under våren renoverat fönsterna.

Kända framtida förändringar av föreningens ekonomi: ett lån på 3 mkr betalades av i början av mars, vidare bygger föreningen tre nya lägenheter, vilket kommer att ge en positiv effekt på ekonomin när dessa i en framtid avyttras och kapital kommer in i föreningen. Planen är då att amortera på lån.

Två innergårdar varav en mot Roslagsgatan med körsbärsträd och två sittgrupper, fågelbad och grill samt cykelställ. Gården mot Birger Jarlsgatan har cykelställ, grill, sittgrupp samt en imponerande lönn. Här finns även tvättstuga och barnvagnsförråd. Se mer information i årsredovisning, stadgar samt energideklaration. Föreningens hemsida www.vaduren2.se.

Säljaren står för överlåtelseavgiften om 2.50 % av aktuellt prisbasbelopp enligt mäklarbild.

Ägaren står för pantsättningsavgiften. Underrättelse om pantsättning utgår f.n. med 1.00 % av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Föreningen klassas som äkta. Juridisk person accepteras ej.

RENOVERINGAR

• 1984-1985 Genomfördes en totalrenovering av fastigheten med byte av stammar, elcentral, tak- och fasadrenovering

• 1998 Renovering av trapphus inkl. nya entréer och dörrpartier

• 2006 Renovering av innergårdar

• 2010 Takrenovering

• 2012 Stamspolning och byte av undercentral

• 2013 Renovering av gårdsfasader

• 2014 Renovering av gatufasader samt sotning av eldstäder och kanaler

• 2016 Stamspolning

• 2017 Iordningställande av butikslokal på Roslagsgatan 22. Ny hyresgäst kontrakterad. Dessutom omvandlades en hyresrätt till bostadsrätt och såldes. Slutpris 6.465.000 kr, vilket stärkte ekonomin ytterligare (detta syns inte i ÅR 2017). Detta år sattes det även in säkerhetsdörrar till flera lägenheter

• 2018 Stamspolning

• 2018/2019 Renovering av fönsterkarmar samt fönsterrenovering

• Tvättstugan på Roslagsgatan 22 är planerad att flyttas ner i källaren och hissen kommer dras ner dit. Detta då föreningen har sålt tre lokaler som ska byggas om till bostadsrättslägenheter.

TV OCH BREDBAND

Telia är operatör av föreningens fastighetsnät för anslutning av bredband, tv och telefoni. Analogt basutbud TV ingår i månadsavgiften och för bredband 100/10 Mbit tillkommer en obligatorisk avgift om 170 kr/mån. Månadsavgiften för denna lägenhet är således 2 638 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV (basutbud) samt bredband. Nytt avtal är ingånget med Telia och ger en ökning av bredbandets kapacitet till 250 Mbit samt TV-paket ”Lagom”. Nytt pris blir 200 kr per lägenhet. Ökningen av kostnaden med 30 kr/månad kommer troligen finansieras av föreningen.

Rumsbeskrivning

Stor hall med gott om plats för avhängning samt en rymlig, inbyggd klädkammare. Sovrum, kök och vardagsrum ligger i fil mot lugn gård omgiven av vackra grannfasader. Väl fungerande kakelugn ger hög mysfaktor i vardagsrummet.

Badrummet renoverades 2012 och är i mycket gott skick. Helkaklat i aquafärgad mosaik med handduksvärmare, elvärme i golvet, badkar på tassar, wc, handfat på kommod med förvaringslådor, väggmonterat spegelskåp med belysning samt ytterligare väggmonterat skåp. El och vatten/avlopp är förberett för tvättmaskin.

Köket är från 80-talet och går i vitt. Kyl/frys, elektrisk spis med varmluftsugn och köksfläkt. Samtliga vitvaror är från 2012. Utgång till den härliga balkongen mot välskött gård med en stor och vacker lönn.

Lägenheten är mycket trivsam och väldisponerad med generöst ljus och genomgående fina golvtiljor i furu.

 

Allmänt

Här bor du mitt i trendiga Sibirien där gatorna kantas av caféer, antikbodar och populära restauranger som bl.a. Ramen ki Mama (hyresgäst i föreningen), Meno Male som ligger rakt över gatan från porten, Buco Nero och klassiska Storstad och Prime Burger. Utmärkta kommunikationer och promenadavstånd till city och Stureplan likväl som närhet till naturen vid Vanadislunden, Hagaparken/Brunnsviken och Lill-Jansskogen.

Utöver ett flertal restauranger i grannskapet har du all service du kan behöva inom gångavstånd, såväl matbutiker som delikatessaffärer, butiker och caféer. Förskolor och skolor finns inom promenadavstånd, inklusive Engelska skolan, Johannes skola, Norra Real och KTH.

 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
1.63910 %
Lägenhetsnummer
19
Ingår i avgiften
Inkl värme, VA
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja
Förening
Brf Väduren 2
Byggnadsår
1912
Energiprestanda
111 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
1 127 kr/mån
Försäkring
191 kr/mån
Övrigt
170 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 488 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister