Mer info

Ljus tvåa på Vickergatan

Vickergatan 5 – Södermalm

Boarea 41 kvm Rum | Våning 2 rok | 2/3
Pris Såld Avgift 2 586 kr / mån

Lugnt och tyst belägen på eftertraktade Vickergatan återfinnes denna trivsamma och väldisponerade tvåa om 41 kvm. Hall med bra förvaring. Fräscht, helkaklat badrum i vitt med mörkgråa golvplattor i sten från 2016. Sovrum och sällskapsrum i fil med vackra trägolv, högt i tak och stora fönsterpartier. I köket har originalskåp bevarats med fina 30-talsdetaljer, såsom luckor och handtag. Fastigheten ligger i nära anslutning till Årstaviken, med all tänkbar service bara ett stenkast bort. En mycket välskött fastighet; grön och lummig innergård med gemensamma odlingsrutor för blommor och grönsaker. Välkommen till en förening med god och stabil ekonomi.

Bilder

Beskrivning

BOSTADSRÄTTSFÖRENING

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

HSB Brf Axet i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1940 och äger marken. I föreningen finns 404 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen har även 30 hyresrättslokaler. 

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1183 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på 2,5% respektive 1 % av prisbasbeloppet för år 2020.

ÖVRIGA UTRYMMEN

Till lägenheten hör ett källarförråd och i föreningen finns det 5 st välutrustade tvättstugor varav en är jourmaskin. I varje tvättstuga finns 2-4 tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt torkskåp. För samvaro och fester kan samlingslokalen Tejan bokas för 100 kr per dygn, även bastu och solarium kan lånas till en kostnad, dessa finns i källaren på Timotejgatan 3. I källaren på Timotejgatan 4 kan två övernattningsrum bokas, avgiften är 100 kr per rum och dygn. En medlem kan använda en hobbyverkstad och en vävstuga till en fast kostnad, de är belägna i källaren på Eriksdalsgatan 19. Samlingslokal, uteplats, grovsoprum och flera cykelrum finns också.

INNERGÅRD

På vår och sommar är gården trivsamt grönskande, det finns möbler för middagar och socialt umgänge. Gården är perfekt för dig som tycker om trädgårdsodling och växter. Här kan du ansöka om att få en egen odlingsruta. Ta kontakt med fastighetsskötaren om du är intresserad. 

Den ekonomiska förvaltningen tillhandahålles av HSB Stockholm. Brf Axet har även en heltidsanställd fastighetsskötare som sköter föreningens allmänna utrymmen samt en lokalvårdare/trädgårdsskötare.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/stockholm/brf/axet/

RENOVERINGAR

2018 - Vattenrening, reparation av vatten, avloppsrör och tvättutrustning. 

2017 - Omläggning av tak, fasadmålning på Vickergatan, ny gårdsbelysning

2015 - Ventilationskontroll (OVK)

2013 - Ny utrustning till föreningslokal

2010 - Installation av ny värmeanläggning.

2007 - Renovering av föreningens samlingslokal och bastu.

2006 - Renovering av föreningens övernattningsrum.

2005 - Nya stigarledningar och elmätare.

2001 - Tvättstugan renoverades.

1986-1992 - Totalrenovering av fastigheten, då byttes bl.a. stammar i kök och badrum samt el-stigar.

PLANERAD UNDERHÅLL

Se bifogad årsredovisning under "dokument".

PARKERING

Boendeparkering

TV OCH BREDBAND

Föreningen är ansluten till ComHem med tv och till Banhof med bredband.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.20581 %
Lägenhetsnummer
99-2029-1-17
Ingår i avgiften
Värme, vatten, el, kabel-TV och Bredband 100 Mbit/s
Våningsplan
2/3
Hiss
Nej
Förening
HSB:s Bostadsrättsförening Axet i Stockholm
Byggnadsår
1930
Energiprestanda
146 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

Försäkring
277 kr/mån
Driftkostnader totalt
277 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister