Mer info

Renoveringschans i härliga kvarter

Hornsgatan 51 – Södermalm

Boarea | Biarea 133 kvm | 5 kvm Rum | Våning 4 rok | 6 av 6
Pris Såld Avgift 4 218 kr / mån

Högt och fritt med härligt öppen utsikt över Riddarfjärden och stadshuset, ligger denna ljusa och väldisponerade vindsvåning om totalt 138 kvm golvyta fördelad på två till tre möjliga sovrum, stort sällskapsrum med matsal i öppen planlösning samt kök med matplats och fantastisk terrass i söderläge. Imponerande takhöjd om ca 4m till nock. Ett unikt tillfälle att sätta sin egen prägel på denna fantastiska vindsvåning. Centralt belägen med direkt närhet till stadsdelens alla utbud av butiker, kommunikationer, restauranger och caféer.  Välskött fastighet och förening med mycket god ekonomi.

Bilder

Beskrivning

Allmänt

Brf Råttan 9 registrerades 1983 med 18 lägenheter, varav tre är vindsvåningar som byggdes vid slutet av 1980-talet. I fastigheten finns även två affärslokaler som inhyser Svenska Handelsbanken och Öhrnquists Herrekipering. Handelsbanken förlänger nu sitt avtal med föreningen.

Fastigheten byggdes 1904/05 och består av ett hörnhus med två ingångar - Hornsgatan 51 och Torkel Knutssonsgatan 14. Gemensamma utrymmen - inklusive välutrustad tvättstuga, stor lokal med biljard och bordtennis, kök samt bastu - finns i källarplanet. En gemensam gård finns också med planteringar, sittgrupp och sandlåda för de yngsta. De boende på första våningen har uteplatser på gården, medan flertalet övriga boende har balkonger.

Föreningen klassas som äkta.

 

Brf Råttan 9

Utförda renoveringar:

1988 - Rörstambyte, elstambyte

2004 - Föreningslokal, Nyinstallation hiss.

2009 - Renovering av plåttak.

2010 - Byte av värmeväxlare och expansionskärl.

2011 - Nytt porttelefonsystem.

2013 - Bättringsmålning av samtliga fönster.

2015 - Nya balkonger.

2018 - Installation av säkerhetsdörrar, målning av yttertak.

Rumsbeskrivning

Hall med inbyggd garderob, gäst wc, porttelefon och säkerhetsdörr.

Stort sällskapsrum med härligt ljusinsläpp i två väderstreck och hänförande utsikt över Riddarfjärden och stadshuset. Balkong mot gården i söderläge, även här en underbar utsikt över Södermalms takåsar.

Rymlig matsal samt öppet kök. Ytterligare matplats i gamla trapphuset intill köket.

Två bra sovrum med möjlighet att bygga ett tredje.

Stort, helkaklat badrum med badkar, dusch, wc, handfat på kommod, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt elgolvvärme.

Luftkonditionering finns installerat.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
5.77600 %
Lägenhetsnummer
00018
Ingår i avgiften
V/A, vatten, kabel-TV basutbud
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja (Hiss till våning 5)
Förening
Brf Råttan 9
Byggnadsår
1905
Energiprestanda
108 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
567 kr/mån
Driftkostnader totalt
567 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister