Mer info

Sekelskifte med fyra kakelugnar och balkong i väster.

Götgatan 44 – Södermalm

Boarea 123 kvm Rum | Våning 5 rok | 2
Pris Såld Avgift 3 548 kr / mån

Attraktivt belägen på nedre delen av Götgatspuckeln, med ett högt läge, ligger denna väl bevarade sekelskiftesvåning om 123 kvm. Fyra kakelugnar och rymlig solig balkong i väster mot lugn innergård med utgång från master bedroom. Tre rum i fil mot gatan med en takhöjd om 3,4 meter inrett idag som matsal, vardagsrum och sovrum. Stilrent kök med separat matrum alternativt sovrum med utsikt mot den egna balkongen. 3-4 möjliga sovrum. Renoverade sekelskiftesdetaljer som stuckatur, fönsterpaneler, bröstlister, dubbeldörrar samt genomgående brädgolv i form av breda furutiljor. Våningen har nyligen ytskiktsrenoverats samt att elen har bytts och byggts in. Inga trappsteg fram till den rymliga hissen. Cykel och barnvagnsgarage på gården som nås enkelt direkt från gatan. Likvid förening med bra lokalintäkter i välskött fastighet från 1901.

Bilder

Beskrivning

Föreningsinformation

Brf Götgatshöjden förvärvade 1995 fastigheterna Nederland 18 och 19. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt (avtalen löper ut 2022 respektive 2027). Föreningen är en äkta förening som består av 28 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 6 lokaler med hyresrätt som ger goda intäkter (över 3 mkr 2018). En välskött äkta förening med intäkter från sex lokaler. Långfristiga skulder ligger på ca 19 mkr (6 750 kr/kvm boyta). Föreningen har nyligen omförhandlat sina lån och snitträntan är nu 0,58 %. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på ca 1 200 kr och en pantsättningsavgift på ca 450 kr per pant. Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
1985 Totalrenovering inklusive stambyte. 1998 Trapphusen, totalrenovering, målning, armatur. 1999 Delvis nytt tak i 44:an. 1999 Ny tvättstuga. 2008 Nytt tätskikt på gården. 2011 Nya hissar. 2012 Ny värmeväxlare till fjärrvärme. 2013 Totalrenovering av Samiras (hyresgäst). 2017/18 VVS-åtgärd hos Mest. Inga större renoveringar planerade i närtid.

Föreningens medlemmar disponerar en mycket fin festlokal i källare bestående av tre rum med plats för upp till 30 sittande gäster. Gemensam bastu med tillhörande dusch. Tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Cykelrum på innergård.

Kabel-tv via Comhem och fiberuppkoppling via Fiberdirekt (egen kabel)

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Inga trappsteg i föreningens trapphus innan man når hissen. Dörröppningen till hissen är ca 90 cm och utrymmet därinne ca 136 x 110 cm. Det är alltså bra med plats för barnvagn eller rullstol.

Inga beslut om upptagande av nya lån, kapitaltillskott eller avgiftsändringar föreligger (2020-06-24)

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
4.417 %
Lägenhetsnummer
50
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Bredband samt basutbud Kabel-TV
Våningsplan
2
Hiss
Ja
Förening
Götgatshöjden
Byggnadsår
1901

Driftkostnad

El
517 kr/mån
Försäkring
275 kr/mån
Driftkostnader totalt
792 kr/mån

Planritning

Länkar

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister