Mer info

Välplanerad sekelskiftespärla på utmärkt läge

Tyskbagargatan 14 – Östermalm

Boarea 65 kvm Rum | Våning 3 rok | 2 av 6
Pris Såld Avgift 3 396 kr / mån

Välkomna till denna väldisponerade sekelskiftesdröm på utmärkt läge. Härliga ljusinsläpp från tidstypiska höga fönster, takhöjd ca 3,1 m, stuckatur och en vacker öppen spis. Luftigt vardagsrum och kök i öppen planlösning som inbjuder till sällskapsliv samt två rymliga sovrum med gott om utrymme för förvaring. Från balkongen njuter man av eftermiddagssolen belägen mot den lugna innergården. Under 2014 renoverades badrum och kök. Till bostad hör även ett rymligt källarförråd. Ypperligt läge på enkelriktad lugn gata. Krypavstånd till några av Östermalms trevligaste restauranger samt välrenommerade bageriet Tösses. Djurgårdens grönska ligger en kort promenad nedför Karlavägen. Populära förskolor och skolor på gångavstånd. Garage finns i huset, för närvarande kö. Varmt välkomna på visning!

Bilder

Beskrivning

Förening

Fastigheten Rapphönan 3 uppfördes 1885 till 1886 av byggherren C I Wickenberg och byggmästaren O Herrström. En hörnbyggnad med två entréer och trapphus. Byggnaden är ritad av arkitekt A G Forsberg. I huset finns 27 bostadslägenheter, varav 25 är bostadsrätter och 2 hyresrätter. Dessutom finns en affärslokal i bottenplan som upplåts med hyresrätt. Två ytor på plan 1 konverterades från kontor till bostadsrätter under 2015. Äkta förening som äger marken med goda hyresintäkter och mycket stabil ekonomi. Det finns ett garage i huset med 5 bilplatser och en mc plats. Alla lägenheter i huset är utrustade med Internetanslutning via fiber.

Juridiska personer tillåts inte som bostadsrättshavare. Delat ägande av bostadsrätt tillåts. Minsta tillåtna andel är 10 procent. Bostadsrättshavare ska vara mantalsskriven på lägenhetens adress. Styrelsen kan undantagsvis bevilja undantag i frågan om mantalsskrivning om särskilda skäl föreligger, givet att lägenheten ändå nyttjas för eget boende. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift 2,5 procent av prisbasbeloppet vid varje överlåtelse. Överlåtelseavgiften betalas av köparen. Vid varje pantsättning av lägenheten utgår en pantsättningsavgift om 1 procent av prisbasbeloppet och betalas av pantsättaren.

Renoveringar i urval

UTFÖRDA

Tvättstuga 2022
Fiber 2018
Elektroniskt låssystem 2017
Trapphus 2016/17
Tak 2016
Säkerhetsdörrrar, balkonger, nytt soprum 2015
Gård 2014/15
Rörstambyte, fönster & elstigare 2014

KOMMANDE
(planerade att ske tom 2028)

Renovering av fasad
Byte av hissmaskin och renovering av hisskorg

Garagekö

Det finns ett garage i huset med 6 platser, varav 4 är bilplatser och 2 är mc platser.

  • Garageplatserna hyrs enbart ut till föreningens medlemmar.
  • Uthyrning i andra hand av garageplatser är inte tillåten (detta avser även andrahandsuthyrning till andra medlemmar i föreningen).
  • Utlåning av garageplats under längre tid (mer än enstaka vecka/veckor) jämställs med uthyrning i andra hand. Se punkt ovan.

 

Separat kö finns till garageplatserna. Se aktuell kö här:

https://brfvaderkvarnen.com/dokument/garageko.html

Följande principer tillämpas för garagekön:

  • Vid ej antaget erbjudande av garageplats så ställs man sist i kön.
  • Köplatsen är knuten till medlemskapet (ej till lägenheten). Enbart medlemmar kan stå i kön.

 

 

Förbättringar interiört

2014 Nytt golv i lilla sovrummet, förbättrat badrum med duschvägg (Duscholux), nya duschskåp, nya speglar och ny toalett, förbättrat kök med nya köksskåp, nya kökshyllor samt tre extra vägghängda garderober adderade i ena sovrummet.
2019 Ombyggd eldstad med ett par glasskivor adderade för att förbättra luftflödet samt helrenovering/ genomgång av belysning i hall, vardagsrum och kök av certifierad elektriker.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
3.60036 %
Lägenhetsnummer
0206
Ingår i avgiften
värme, vatten, bredband (1000/1000)
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Förening
Brf Väderkvarnen
Byggnadsår
1886
Energiprestanda
115 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
720 653 SEK

Driftkostnad

El
292 kr/mån
Försäkring
208 kr/mån
Driftkostnader totalt
500 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister