Mer info

Högt upp med balkong i väster

Styrmansgatan 55 – Östermalm

Boarea 104 kvm Rum | Våning 4 rok | 4 av 5
Pris Såld Avgift 5 339 kr / mån

Högt upp i fastigheten invid Karlaplan finns denna genomgående sekelskifteslägenhet. Här bor man lugnt och tyst med närhet till hela stadens utbud runt hörnet samt Djurgårdens grönska och rogivande promenadstråk. Trevligt planerad lägenhet med kök, matsal och vardagsrum i fil mot gatan, charmiga kakelugnar och tidstypiska detaljer som generös takhöjd, djupa fönsternischer och vackra stuckaturer samt takrosetter. Fullt utrustat kök med anslutande matsal för upp mot 10-12 personer. Här kan man med fördel flytta samman kök och matsal och få ett extra sovrum i nuvarande köket. Två sovrum in mot innergården med utgång till solig balkong i väst. Bra förvaring via platsbyggda garderober. Nybyggt badrum med golvvärme, dusch och tvättpelare. Gäst wc i hallen. Stabil och lågt belånad förening i vacker fastighet anno 1885. Sammantaget en mycket trevlig lägenhet med alla attribut som kan önskas. Det höga fria läget med genomgående planlösning gör lägenheten ljus och luftig. Välkommen på visning!

Bilder

Beskrivning

FÖRENINGEN

Brf Lyran 4 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som år 1996 förvärvade fastigheten Lyran 4, med adressen Styrmansgatan 55 och tillhörande gårdshusentré 55A. Föreningen upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 1 220 kvm. Juridisk person accepteras ej. Överlåtelseavgift om högst 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av prisbasbelopp debiteras köparen. 

Vacker fastighet med byggnadsår 1885. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

1994 - Elstigare

2000 - Stambyte

2011 – Fjärrvärmecentral, värmeslingor tak

2013 – Stamspolning

2014 – Gårdsfasader

2017 – Fönstermålning

2018 - Hissrenovering

Till lägenheten hör ett större källarförråd om ca 12 kvm. Föreningens medlemmar disponerar gemensam tvättstuga, utemöbler på innergården. Hissen passar bra för barnvagn.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
8.44 %
Lägenhetsnummer
11
Ingår i avgiften
Värme, VA, Comhem basutbud
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Förening
Brf Lyran 4
Byggnadsår
1885

Driftkostnad

El
225 kr/mån
Försäkring
418 kr/mån
Driftkostnader totalt
644 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister