Mer info

Unik våning med högt och ostört läge utan insyn

Strindbergsgatan 54, 4 tr – Östermalm

Boarea 117 kvm Våning 1
Pris Såld Tomtarea  

Invid Tessinparken med makalös utsikt ges möjlighet att förvärva denna högt belägna och ljusa fyra med fantastiska fönsterpartier utmed fastighetens hela västsida. Två sällskapsrum, två sovrum, två balkonger i sydväst respektive nordväst, kök, tvättstuga samt två badrum om 117 kvadratmeter. Utsikt över parkens grönska åt väster, norr och söder utan insyn. Genomgäende fiskbensparkett och fina fönsterbänkar i svart marmor. Våningen är en s.k. andelsrätt i andelsägarförening vilket möjliggör köp som juridisk person samt fri andrahandsuthyrning. Det innebär också att lägenheten inte är belåningsbar samt att förvärvet sker via lagfart. Välskött fastighet anno 1932.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Entré i anslutning till generös hall välkomnar. Redan i entrén syns Tessinparkens träd genom de stora glaspartierna. Hallen är prydd med en platsbyggd svängd bokhylla och fiskbensparkett på golv. Hallen leder rakt in i det fantastiska allrum med dubbla fönsterpartier i västerläge med unikt ljusinsläpp och fiskbensparkett på golv. Fönsterbänkar i svart marmor. I norrhörnet respektive söderhörnet ligger två sovrum sov var och ett har utgång till balkong mot parken och fiskbensparkett på golv.

Våningen har två helkaklade badrum, ett med dusch och ett med badkar.

Kök med fint ljusinsläpp från stort fönsterparti. Goda förvaringsutrymmen och matplats. Vask, spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Infällda spotlights i tak, parkettgolv. 

Tvättstuga med fint ljusinsläpp från fönster i söder. Goda förvaringsutrymmen. Tvättmaskin och torktumlare, ej fungerande kylskåp, dubbelvask. 

Vid Tessinparken bor du med närhet till Fältöversten, Karlaplan och Kungliga Djurgården. Vid Valhallavägen har du populära kvarterskrogen Paraden med generösa öppetider som serverar både frukost, lunch och middag. Unna dig ett besök på Stockholms Glasshus på andra sidan parken!

Avgift 5.606 kr/mån.

Juridisk person kan förvärva.

Andelsrätt med lagfart. 

Lagfartskostnad för privatperson är 1,5% av köpeskillingen, 4,25% för juridisk person.

Lägenheten är en andelslägenhet, dvs ägarna har egna lagfarter, och ingår tillsammans i en andelsförening som administrerar fastigheten genom en styrelse.

Andelslägenheten tillåts att hyras ut i andra hand.

Ej belåningsbar.

Kontakta mäklaren för fastighetens kontaktperson och information om fastighetens ekonomi.

Andelsägarförening och Fastigheten

Andelsägareföreningen Demonstrationen 5 ägs av andelsägarna gemensamt som tillsammans förvaltar fastigheten Demonstrationen 5. Föreningen har 49 bostäder, fyra lokaler i övre källarplan, en lokal i vindsplan samt fem parkeringsplatser. Föreningen tillåter andrahandsuthyrning och accepterar juridisk person som ägare. Lagfart krävs som andelsägare, pantsättning ej möjlig. TV och bredband levereras av Com Hem där båda ingår i månadsavgiften. Föreningen tillhandahåller en härlig innergård, två tvättstugor, och cykelförråd. Föreningen har en stabil ekonomi och är lågt belånad.

Lägenheten disponerar ett förråd.

För mer information se bilagda dokument samt föreningens hemsida: demonstrationen5.bostadsratterna.se/

FASTIGHET

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Demonstrationen 5 med byggår 1932, ritd av arkitekt Joel Lundeqvist. Fastigheten har adresserna Strindbergsgatan 54 och De geersgatan 4 med en total boyta om 2435 kvm och en lokalyta om 227 kvm.

Renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2019 - Målning av tvättstuga, cykelrum, och övre källarplan samt byte av cirkulationspump

2018 - Bergvärme

2016 - Stamspolning

2016 - Renovering av balkonger

2016 - OVK

2015 - Hissrenovering

2014 - Fönsterrenovering

2005 - Fasadrenovering

2004 - Partiellt stambyte

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Kommersiell fastighet
Våningsplan
1
Byggnadsår
1932

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister