Mer info

Charmig sekelskiftestvå i skuldfri förening

Storgatan 30A – Östermalm

Boarea 55 kvm Rum | Våning 2 rok | 2/3
Pris Såld Avgift 1 713 kr / mån

Mycket trivsamt och charmigt boende om 55 kvm på Östermalms bästa läge, ett stenkast från Strandvägen. Bostaden är mycket tyst och är lugnt belägen på två trappor av tre i gårdshuset. En välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter leder vidare till lägenhetens fullt utrustade kök. Från den inre hallen nås ett luftigt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och stort matbord.  Vidare in till sovrummet med hel garderobsvägg och gott om plats för dubbelsäng och dubbla nattduksbord. Helkaklat badrum med tvättpelare och dusch.

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

Vardagsrum med social öppen del mot köket ger utrymme för matmöbel. Stora fönster mot den tysta innergården skapar härliga ljusinsläpp. Fiskbensparkett på golvet samt ljust målade väggar. Enkelt rum att möblera med större soffgrupp. 

Sovrum också mot innergård i tyst läge. Garderober längs med ena väggen ger plats för förvaring och på golvet ligger det ett furuplank. Ljust målade väggar och vackra bevarade speglar i fönstren genomgående i lägenheten. Gott om plats för en dubbelsäng. 

Fullt utrustat kök från Ikea med spis, ugn, fläkt diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys. Fönster mot innergården och ett ljust stengolv. Ovanför arbetsbänken sitter kakel i ljus färg och det finns gott om plats för förvaring/arbetsyta. 

Rymligt badrum med ett ljust kakel på väggen och ett grått stengolv. Utrustat med tvättmaskin, handdukstork, dusch, kommod, förvaringsskåp och en wc-sits.

Hall med säkerhetsdörr klass 4, trägolv och en platsbyggd hatthylla. 

BRF

Brf Stora Storken 29 är en så kallad äkta och skuldfri bostadsrättsförening. Föreningen upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Föreningen godkänner inte juridisk person. Delat ägandeskap godkänns. Bredband via Telia. En obligatorisk avgift om 74 kr/mån tillkommer för bredband. Enligt styrelsebeslut debiteras köparen vid varje överlåtelse en expeditionsavgift på 1 190 kr. Pantsättningsavgift debiteras med 476 kr vid varje pantsättning. Det finns inga beslutade avgiftsändringar.

En avgiftssänkning på 25% gjordes våren 2015 och med ytterligare 10% under hösten 2017. 

Styrmannen 29 är en vacker och välskött fastighet anno 1882. Total bostadsyta om 1318 kvm och lokalyta om 89 kvm. 

Utförda renoveringar:

  • 2003 Stambyte.
  • 2005 Hiss renoverad.
  • 2011 Fönster & trapphus.
  • 2011 Energideklaration.
  • 2012 Värmecentral, fasad.
  • 2015 Tvättstuga, nya maskiner, dränering gård.
  • 2016 Anläggning av innergård.
  • 2017 OVK och stamspolning.
  • 2018 Byte av radiator- och stamventiler.
  • 2020 Målning av tak och förbättring taksäkerhet.

 

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga samt innergård.

Övrigt:

Till lägenheten hör ett förråd om ca 4 kvm.

Narmaste t-bana: Karlaplan/Östermalmstorg. 

Parkering I området gäller boendeparkering.

https://parkering.stockholm/boendeparkering/ 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.03536417
Lägenhetsnummer
00017
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Bredband via Telia
Våningsplan
2/3
Hiss
Nej
Förening
BRF Stora Storken 29
Byggnadsår
1880

Driftkostnad

El
217 kr/mån
Försäkring
183 kr/mån
Driftkostnader totalt
400 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister