Mer info

Ljus familjevåning med balkong i söder

Starrängsringen 45 – Östermalm

Boarea 82 kvm Rum | Våning 4 rok | 4
Pris Såld Avgift 3 287 kr / mån

Välkommen till en ljus och väldisponerad familjevåning högst upp i huset på Starrängsringen. Här bor man bekvämt med upp till tre sovrum och ett stilrent kök med generöst utrymme för flertalet middagsgäster. I det spatiösa vardagsrummet finns platsbyggda bokhyllor samt utgång till solig balkong i söder med fri utsikt. Stora öppna glaspartier. Ljusa parkettgolv genomgående. I övrigt har lägenheten ljudisolerade väggar och golv.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Ingång till hall med inbyggda garderober, parkettgolv och spotlights i tak. 
Ljust härligt sällskapsrum med parkettgolv, inbyggda bokhyllor, stora fönster samt utgång till rymlig balkong med förmiddags och eftermiddagssol. 
Två sovrum, varav ett större med parkettgolv, det andra med heltäckande matta med parkett under, båda med inbyggda garderober och stora fönster mot söder. 
Ett mindre rum fn disponerat som förråd, med potential som sovrum. 
Stort familjekök med vita luckor, bänkar i vitt laminat, ugn, diskmaskin, mikro, kyl/frys, diskho i rostfritt stål, träparkett och spotlights i tak. Sittplats för 10 personer. 
Badrum med dusch med glasvägg, wc, handfat med kommod och spegelskåp ovan, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Elektrolux. Grått klinkergolv och vitt kakel på vägg. Vägghängt skåp. Handdukstork (el). 
Balkong med infravärme och tåligt klinkergolv i grått. 

Enligt ekonomisk plan är denna lägenhet 3 rum och kök med integrerat förrådsrum. Denna lägenhet nyttjas av nuvarande innehavare som 4 rum och kök. 

Föreningen

Bostadsförening Ekern, grundad 1998 består av 3 olika fastigheter, två helt separata hus på Starrängsringen 43 till 45 samt 47 till 53 samt en del av Löjtnantsgatan från 10 till och med 18. Fastigheten Svea Artilleri förvärvades av Stockholmshem, som byggde hela området Starrbäcksängen mellan åren 1996 till 1998. Hela området består i dag av över 520 lägenheter fördelade mellan 12 olika bostadsföreningar.

Läget är mycket praktiskt för Fältöversten, bussar och t-bana, och är ett stenkast från grönområden såsom Tessinparken och Lill-Jans Skogen. Stadion, Ryttarstadion och Tennistadion samt Östermalms IP ligger i närheten. Inom Starrängsringen finns ett trevligt utbud av kaféer, bageri, gym, restauranter och mataffär.

Det finns 82 lägenheter totalt och i dag består den av 78 bostadsrätts- lägenheter samt 4 hyreslägenheter och 3 lokaler för affärsverksamhet.

Föreningen disponerar mötesrum eller föreningslokal som även kan användas som övernattningsrum mot en avgift, där finns tillgång till kök och badrum. Två lummiga gårdar står till medlemmarnas förfogan. Fullt utrustad tvättstuga, tre cykelrum. Fina planteringar, lekplatser, grill.
Garageplatser, f.n. kö. Förråd finns att hyra, kö f.n. till dessa. För mer information se http://brfekern.se/kolistor

KABEL-TV, INTERNET OCH TELEFONI
Fastigheten är ansluten till OWNIT. Bredbandsanslutning om ca 1000 Mbit, ca 15 TV-kanaler via Canal Digital samt IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Föreningen är även ansluten till ComHem som har bas installationen.

REPARATIONER OCH UNDERHÅLL-GENOMFÖRT
2007 Modernisering av tvättstugan.
2008 OVK besiktning genomförd.
2009 Upprustning av gårdar.
2009 Ommålning av tak efter blästring.
2010-2012 Uppgradering av hissar.
2012 Fiber från Ownit dras in i fastigheten.
2013 Översyn värme/varmvattensystem.
2013 Upprustning av trapphus.
2016 Upprustning av daghemmet.
2016 passersystem utbytt.
2017 Nya utemöbler och grillar.
2017 Upprustning av trapphus.
2018 Bergvärme & solceller på tak (Tack vare att värmesystemet sågs över har man kunnat spara 30% av de tidigare värmekostnaderna).
2020 Installerades automatiska dörröppnare.
2020 Helrenoverades alla gröna ytor inom fastigheten, två wc i hyreslägenheter renoverade.

Område

Starrängsringens bebyggelse med inspiration från amfiteatrar ritades av Arkitekt SAR Aleksander Wolodarski och parkens utformning skapades av landskapsarkitekten Bengt Isling. Bebyggelsen lades delvis längsmed en halvcirkel eller ring, varav detta hus utgör en av ekrarna. Den trivsamma parken skapar härliga sociala ytor med sina hängpilar och stora gräsytor samt utplacerade skulpturer av Gunilla Bandolin. 

Direkt närhet till bl.a Kungliga tennishallen, Östermalms IP, Stadion, ridskola mm. Men även nära Östermalmstorg samt Karlaplan.

Närmsta tunnelbanestation är Stadion på röda linjen mot Mörby Centrum. Bussarna 1, 4, 54 och 72 stannar på Valhallavägen vid Jungfrugatan.

I området finns butiken Hemköp. Ett Bageri på Jungfrugatan har en prisbelönt bagare, runt hörnet ligger populära patisseriet Fosch och strax intill finns Eatalia som säljer delikatesser och pizza. I Fältöversten finner man butiker, postombud, bibliotek mm.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
1.21556 %
Lägenhetsnummer
00084
Ingår i avgiften
Värme, vatten, bredband, kabel-tv (basutbud via Canal Digital)
Våningsplan
4
Hiss
Ja
Förening
Brf Ekern
Byggnadsår
1991
Energiprestanda
40 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
417 kr/mån
Försäkring
250 kr/mån
Driftkostnader totalt
667 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister