Mer info

Högklassigt vindsboende på Skeppargatan

Skeppargatan 20, 5 tr – Östermalm

Boarea | Biarea 156 kvm | 29 kvm Rum | Våning 5 rok | 5/5, hiss in i våningen
Pris Såld Avgift 8 287 kr / mån

Med eftertraktat läge i hjärtat av Östermalm återfinns ett smakfullt vindsboende ovan stans takåsar. Här bjuds alla de attribut man önskar av ett vindsboende såsom eget våningsplan, hiss direkt in, altan i soligt söderläge, generös nockhöjd, tornrum, öppen planlösning och högkvalitativa materialval. Våningen har ett härligt ljus, en rofylld atmosfär och omfattar 5 rok fördelat på 156 kvm med en total golvyta om 185 kvm. Tveklöst något utöver det vanliga, välkommen till Skeppargatan 20.

Bilder

Beskrivning

Våningen

Våningen inreddes 2001 för att sedan genomgå en omfattande renovering 2013. Liljewall arkitekter står för utformningen.

 

Välkomnande hall med direkt ingång från hiss och även entré från trapphuset. Barnvagn ryms i hissen. Hall renoverades 2013 med platsbyggd garderob med kapphängare av smidesjärn från Karlaplans järnsmide, inbyggt städskåp och platsbyggd skohylla med kalkstensskiva. Sisalmatta med anpassad matta på trapp ned till entrédörr.

 

I våningens centrum finns generöst vardagsrum med plats för såväl soffgrupp och arbetsplats som matplats invid exklusivt Essenza kök från italienska Comprex utformat av Vicco med varmluftsugn, spishäll, kyl/frys och vinkyl från Gaggenau och diskmaskin från Miele. Platsanpassad fläkt från Fjäråskupan med egen extern fläkt på taket. Bänkskivor i kök och köksö av Silestone.

 

Via soldränkt passage med god plats för konst nås härlig altan om ca 7 kvm i  ogenerat och soligt söderläge. Längst in i vinkel nås det karaktäristiska tornrummet, detta nyttjas idag som tv-rum med platsbyggd soffa och förvaringslådor samt platsbyggda bokhyllor vid arbetsdel. Kan även nyttjas som sovrum och det finns vatten draget i anslutning vid behov av ytterligare badrum.

 

Den privata sfären utgörs av tre sovrum varav två mot innergård.

 

Master bedroom med ordentlig förvaring i platsbyggda garderober och inbyggd belysning.
Härligt ljus från stort fönster. Hotellkänsla ges av heltäckningsmattan och musiken spelas ur diskreta Bose högtalare.

 

Barnrum med platsbyggd garderob och heltäckningsmatta samt tapeten "Woods" från Cole & Son. I detta rum får en dubbelsäng plats.

 

Ytterligare ett sovrum, även det med heltäckningsmatta och tapeten "Woods" från Cole & Son.


Två badrum från byggåret 2001. 2014 uppdaterades det större med arbetsyta i betong ovan TM/TT samt vid handfat. Badrumsinredningen är vaxad i samma olja/kulör som golv och övriga dörrar. Nytt badkar från Noro Sand, R160. Funktioner såsom tvättmaskin och torktumlare från Miele, handduksvärmare (el) och vattenburen golvvärme. Det mindre badrummet är inrett med dusch och WC. Även detta uppdaterades 2014 i enlighet med det större.

 

Allmänt om våningen:

 

Takhöjd till nock ca 3.7 m.

 

Vattenburen golvvärme i hela våningen och 2013 nylagda ekgolv från Junkers. 22 mm massiv ek med 13 cm breda plankor, ljust pigmenterad hårdvaxolja i alla rum. De tre sovrummen har inlagda heltäckningsmattor lagda på filt för att inte skada det underliggande trägolvet.

 

Massiva ekdörrar vaxade i samma kulör/olja som golv 2014.

 

Hösten 2013 murades öppen spis med en rökgasfläkt på taket. Murstock i kök har samma puts som öppna spisen.

Våningen målades om i sin helhet hösten 2013. Väggar och tak målade med Jotun lady färg i helmatt glans 02 kulör vit (N-0500S). Snickerier målade med Jotun lady supreme finish i glans 40 och platsbyggd förvaring i glans 05.

Nya fönsterbrädor i alla rum, samma kalksten som på skohyllan och även framför öppna spisen.

 

Wi-fi i våningen via Apple airport extreme (2 st). Musikuppspelning via Apple airport express. Styrs via iPad eller iPhone. Platsdragna högtalare från Bose Acoustimass inklusive basenhet ingår (sällskapssdel, kök, och masterbedroom). Bose 5.1 system i tv-rummet, Lifestyle V30. Bredbandsanslutning via com hem.

 

Takfönster från Velux i tv-rum, arbetsrum och "vernissage".

 

Larm med fönstermagneter och rörelsedetektorer samt brandvarnare kopplat till larmet.

 

Rörelsesensor för automatisk tändning/släckning av belysning i hall när man rör sig in och ut från hissen. Nya programerbara strömbrytare från Jung, utom i badrum och sovrum. Alla rum har infällda spotlights och all belysning är dimbar, även på altanen.

 

Stort källarförråd om 10 kvm disponeras av lägenhetsinnehavaren. Inrett för god förvaring av nuvarande ägare med både hyllor och klädhängare.

Föreningen

Brf Valfisken 2 förvärvade fastigheten 1920 och föreningen består av 23 BR-lägenheter.

 

Föreningen är äkta och juridisk person får vägras.

 

Ägaren behöver inte vara mantalsskriven på adressen.

 

Föreningen äger marken.

 

Föreningen har en god ekonomi och inget behov för ökning av månadsavgifterna.

 

Överlåtelseavgift om 2000 kr betalas av säljaren. Pantsättningsavgift: 500 kr.

 

Kabel-tv och bredband via Comhem.

 

Cykelställ på gården och cykelförråd i källaren, kan även användas som barnvagnsförråd.

 

Centralvärme

 

Fräsch allmän tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel, torkskåp och stort torkrum.

 

Ombyggnad av gården planeras de kommande året och beräknas kunna finansieras med existerande medel och ev tilläggslån utan att påverka avgiften.

 

Utförda renoveringar:

 

- Rörstambyte: 1991-92

- El-stigare: 1991-92

- Tak: Delvis 2001 i samband med vindsbyggnad

- Fasad: 1991-92

- Fönster: 2010-11

- Trapphus: - Tvättstuga: 1991-92

- Uppvärmningssystem: 1991-92

- Gård: 1991-92

- Hiss: delvis i samband med vindsbygget 2001
 

 

På stämman kommer nya moderna stadgar enligt fastighetsägarnas mall behandlas.

 

År 2014 genomfördes en teknisk analys av fastigheten och på basis av den upprättades en underhållsplan som sträcker sig år 2028. Kostnaderna för underhåll och renoveringar enligt underhållsplan är upptagna i föreningens ekonomiska prognos som styrelsen regelbundet följer upp.

 


Under år 2014 har styrelsen vidtagit en rad åtgärder för att ytterligare stärka föreningens ekonomi. Bland annat har man upphandlat ny förmånligare försäkring och förhandlat till sig lägre ränta på existerande lån genom att byte bank.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
9.14 %
Lägenhetsnummer
25
Ingår i avgiften
Värme, Vatten
Våningsplan
5/5, hiss in i våningen
Hiss
Ja
Förening
Bostadsrättsföreningen Valfisken 2
Byggnadsår
Gathus 1907, Gårdshus 1897

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister