Mer info

Hörnvåning på Skeppargatan

Skeppargatan 14 – Östermalm

Boarea 139 kvm Rum | Våning 5 rok | 3
Pris Såld Avgift 4 872 kr / mån

På en av Östermalms mest attraktiva adresser, ett stenkast från Strandvägen, Nybroviken och Östermalmstorg, erbjudes nu denna fantastiska familje-hörnvåning om 139 kvm i toppskick. Flertalet välbevarade sekelskiftesattribut såsom takstuckaturer, utsmyckade dörröverstycken, speglade pardörrar och fönsternischer, höga socklar, två vackra kakelugnar samt en genomgående planlösning med upp till fyra sovrum, två badrum och fönster i tre väderstreck. Den klassiska och mycket välskötta fastigheten anno 1885 ritades av den välkända Stockholmsarkitekten Anders Gustaf Forsberg. Stabil förening med god ekonomi.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med platsbyggda garderober, par-säkerhetsdörrar samt larm (Verisure). 

Stort kök mot Skeppargatan med vacker kakelugn och köksinredning av Binova. Hel-integrerade vitvaror, såsom ugn, spishäll, diskmaskin och stor kyl/frys från Gaggenau. Bänkytor i vit kompositsten. Mycket generös matplats.

Ljust och mycket trivsamt sällskaps-hörnrum, med öppen och fri utsikt mot de fina grannkvarteren genom tre stora fönster. 

Mycket rymligt master-bedroom med platsbyggda garderober. Även här finns en vacker kakelugn.

Tre ytterligare, möjliga sovrum, varav det minsta i dag nyttjas som walk-in-closet med flertalet platsbyggda garderober samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Miele). Ett annat av rummen nyttjas i dag som TV-rum och här finns möjlighet att installera en fransk balkong mot gården. Intill köket ligger det fjärde sovrummet med platsbyggda garderober samt eget duschrum och wc.

Invid hallen ligger familjebadrummet, med stor dusch, vägghängd wc, bred kommod, med över-monterat handfat (AGAPE). Båda badrummen är inredda med fransk slotts-sten i beige, el-golvvärme, inredning av Binova, kranar från dornbracht. Glasvägg i badrummet är gjort av Ringströms glasmästeri.

Våningen totalrenoverades hösten 2017 till genomgående mycket hög standard. De två kakelugnarna renoverades och provtrycktes 2018.

Samtliga garderober samt kök och badrum har monterats av Planoform.

Brf Falken 11

Föreningen består av 9 bostäder och 1 lokal, modern rymlig hiss, innergård och tvättstuga.

Juridisk person accepteras ej. Föreningen är ett äkta bostadsföretag. Inga avgiftsförändringar planerade.

Källarförråd med två dubbelgarderober samt två enkelgarderober.

Mycket fräsch tvättstuga finns i källaren.

Utfört underhåll:

2018/2019 - Tak

2011 - Fasad och fönster

2010 - Rörstambyte

2000 - El-stigare

Köparen står för överlåtelseavgiften som f.n. utgår med 3.50 % av aktuellt prisbasbelopp. 

Ägaren står för pantsättningsavgiften som f.n. utgår med 1.50 % av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
16.13 %
Lägenhetsnummer
1007, 1005
Ingår i avgiften
V/A, vatten, värme
Våningsplan
3
Hiss
Ja
Förening
Brf Falken 11
Byggnadsår
1884
Energiprestanda
146 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
500 kr/mån
Övrigt
449 kr/mån
Driftkostnader totalt
949 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister