Mer info

Exklusiv sekelskiftesdröm på Östermalm

Riddargatan 76 – Östermalm

Boarea 90 kvm Rum | Våning 4 rok | 1
Pris Såld Avgift 4 620 kr / mån

Välkomna till denna sekelskiftesdröm med alla rätt nära Strandvägen. Härliga ljusinsläpp från tidstypiska spröjsade fönster, takhöjd om ca 3,3 meter, stuckatur, speglade dörrar och djupa fönstersmygar bara för att nämna några fina attribut. Vardagsrum och kök i öppen planlösning som inbjuder till sällskapsliv samt 2-3 bra sovrum med gott om utrymme för förvaring. Här njuter man av solen på balkongen från morgon till kväll mot den lummiga innergården. Under 2020 genomgick lägenheten en total renovering där estetik och funktion samspelar på ett osedvanligt fint sätt. Köket flyttades till sällskapsrummet, och nytt badrum och gästtoalett kom på plats. Vackra detaljer som ekparkett, lister, stuckatur har tagits om hand för att bevara våningens tidstypiska stil.  Ypperligt läge. Krypavstånd till några av Östermalms trevligaste restauranger samt välrenommerade ICA Banér. Strandvägen och Djurgårdens grönska ligger runt knuten. Populära förskolor och skolor på gångavstånd.

Bilder

Beskrivning

RUMSBESKRIVNING

HALL
Välkomnande ljus hall som knyter ihop våningen, gott om utrymme för förvaring och vackra väggpaneler.

BADRUM
Elegant halvkaklat badrum med rymlig dusch, handfat, toalett och tvättpelare från Miele.

GÄSTTOALETT
Sober gästtoalett med handfat i samma stil som badrummet.

VARDAGSRUM & KÖK
Rymligt sällskapsrum med köket i öppen planlösning, gott om plats för stora middagar såväl som en rofylld plats för avkoppling med flera vackra sekelskiftesattribut. Tapeten i köket kommer från ansedda designern Kit Kemp. Finns möjlighet att installerad eldstad via existerande rökkanal.

ARBETSRUM
Ett perfekt placerat arbetsrum eller gästrum, där man njuter av utsikten över Riddargatan och Narvavägen.

MASTER BEDROOM
Detta master bedroom är något alldeles extra, egen utgång till balkongen mot den lugna innergården, välgenomtänkt platsbyggda förvaring och den höga takhöjden skapar ett osedvanligt harmoniskt sovrum.

SOVRUM
Ett utmärkt sovrum med mycket bra förvaringsmöjligheter och trivsamt läge mot gården.

Våningen är även utrustad med säkerhetsdörr.

FÖRENING

Bostadsrättsföreningen Beväringen 3 upplåter 18 lägenheter, samtliga med bostadsrätt samt äger marken på Riddargatan 76. Föreningen bildades 1993-11-30 och är en äkta förening. Juridisk person accepteras ej. 
Fiberoptik finns klar i källaren, men ännu inte uppdraget till lägenheterna. Ett källarförråd tillhör lägenheten. Cykelförråd invid soprummet samt i källaren. Barnvagnsrum finns. Barnvänlig innergård med uteplatser och gungor samt gasgrill för gemensamt bruk. Kabel-tv via Tele2. Vinden är bebyggd. Det finns ingen tvättstuga i huset.

Inga avgiftsförändringar har beslutats.

Överlåtelseavgift får uppgå till högst 2,5% av pbb (fn 1207 kr) och delas av förvärvare och överlåtare. Pantsättningsavgift får uppgå till högst 1% av pbb (fn 483 kr) och betalas av pantsättaren. 

UTFÖRDA RENOVERINGAR

2022 Nedre del av fasad
2018 Stamspolning
2015 Taket byttes.
2009 Tak målades
2008 Entrén renoverades och målades om, stamspolning
2006 Fönster målades
2005 Balkonger
1981 Ombyggnadsår
1979 Stambyte

Stammar bytta i fastigheten 1979 och stamspolning 2008 och 2018.
Elen är förmodligen bytt i huset 1979.
Entré renoverad 2008.

KOMMANDE RENOVERINGAR

2022 Offert har tagits in för att se över ev. fönsterbyte

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
5.8895 %
Lägenhetsnummer
340
Ingår i avgiften
värme, va, källarförråd och kabel-tv (basutbud Comhem)
Våningsplan
1
Hiss
Ja
Förening
Brf Beväringen 3
Byggnadsår
1890-91

Driftkostnad

El
360 /mån
Försäkring
346 /mån
Driftkostnader totalt
706 /mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister