Mer info

Högst upp med solig balkong

Östermalmsgatan 68 A, 4 tr. – Östermalm

Boarea 49 kvm Rum | Våning 2 rok | 4 tr
Pris Såld Avgift 2 088 kr / mån

Ljus och mycket välplanerad fin tvåa om 49 kvm. Högst upp. Hiss. Balkong i sydost med markis. Vackra gamla fönster, dörrar och fina parkettgolv. Avgift 2 088:- Lugnt gårdsläge i välhållen, välkänd och attraktiv fastighet från 1906. Vacker trappuppgång med ytterdörr/ säkerhetsdörr i turkosgrönt.  Hall med garderob med spegeldörrar, liten klk, parkettgolv och Franktapet. Två små öppningsbara fönster mot den gård, som vetter mot Grevturegatan och med vy över Edelweisskapellet. Duschrum med kakel. Handdukstork. Tvättmaskin. Handfat. Skjutdörr till toalett. Vardagsrum med parkettgolv. Sovrum med gott om plats för dubbelsäng och garderober. Trevligt kök med matplats för 4 personer. Hällspis med ugn Miele. Fläkt och Micro från Whirlpool. Kyl/frys från Bosch. Skafferi med ventil. Utgång till balkongen.  Prisbelönad, vacker gård med planteringar med f.n. vårblommor, sandlåda och flera sittgrupper. Välkommen till denna pärla karaktäriserad av sitt ljus, sin charm och det höga läget.

Bilder

Beskrivning

Föreningen

Byggnadens historik

Den 3 augusti 1905 kunde man läsa en notis i Svenska Dagbladet om att Öfverståthållarämbetet ingivits stiftelseurkund för ett aktiebolag, som i närmsta rummet skulle ha till ändamål att i kvarteret Kulberget mindre uppföra en byggnad med ett s.k centralkök, efter av arkitekterna  Hagström & Ekman uppgjorda ritningar.
Detta centralkökshus skulle fungera som ett bostadshotell och ha ett enda kök, vilket var enligt amerikansk modell och något helt nytt för Sverige. Lägenheterna utrustades med mathiss ner till centralköket, som var inrymt i källarplanet. Även tvättservice erbjöds. Verksamheten blev en succe, men avslutades dock redan efter 15 år.

 

Fastighetens byggnadsår är 1906 med sex uppgångar, varav två av dem har hiss.

 

 

Bostadsföreningen Hemgården upa bildades 1921 som ekonomisk förening och beskattas som s.k äkta förening och lyder under lagen om ekonomiska föreningar.

Fastighetsbeteckningen är Rådjuret 19 och föreningen äger marken.Fastigheten förvaltas av styrelsen.

Hem och Fastighets AB sköter föreningens ekonomihantering samt ansvarar för lägenhetsregistret.
De samarbetar med Mäklarservice.

Juridisk person accepteras ej.

Det finns 58 medlemslägenheter och en f.d fastighetsskötarbostad som hyrs ut.

7 källarlokaler som hyrs ut internt inom föreningen enligt kölista.

 

Nyckeltal:

Total bostadsyta 4 556 kvm.Årsavgift/m2: 501 kr.Föreningens lån: 6.044 tkr.Lån/m2 bostadsyta: 1 326 kr.


Elkostnad/m2/år:15 kr.Vattenkostnad/m2/år:127 kr. (uppvärmd yta 6310 m2)

 

Föreningen har en stabil ekonomi.

Inga kända avgiftshöjningar f.n.


Fastigheten är ansluten till fjärrvärme från Fortum.Den fina tvättstugan har 3 stora tvättmaskiner, sep. tvättmaskin för mattor, 2 torktumlare (nya nov. 2013), en centrifug, en mangel samt två mindre och ett större torkrum med stora s.k.  "torkhästar" och bokas för tretimmarspass mot avgift via digitalt system.

Bastu med rekreationsrum, motionscykel finns och bokas och kan användas mot en mindre årsavgift.
Ett gym håller på att färdigställas.

Gästrum med två bäddar finns i källaren invid bastun och kan bokas för f.n. 150 kr/natt för medlems gäster.
I källarvåningen finns även ett stort samlingsrum med angränsande kök, som kan bokas för medlemmarnas privata sammankomster.

 

Renoveringar:


Byggnaden är väl underhållen och stambytt 1993, då även taket lades om och entré och trappuppgångar renoverades, samtidigt installerades säkerhetsdörrar.

Fasadrenoveringar mot yttergården och mot gatan 2001 samt mot innergården gjordes 1972/73.

Hissarna renoverade 2000 med nytt maskineri och styrning.
Hissen i A-uppgången ombyggd till ny säkerhetsstandard med talande våningsvisare, nödtelefon med pictogram 2014.

Ommålning av tak sommaren 2010.

Fjärrväremcentralen utbytt och moderniserad november 2011.

En omfattande renovering av alla balkonger har genomförts under 2012.

Digitalt inpasseringssystem(porttelefon) och bokning av tvättstuga installerat 2015-2016.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Andel i föreningen
1.1 %
Lägenhetsnummer
25
Ingår i avgiften
Värme, Vatten och tillgång till det digitala nätets gratiskanaler
Våningsplan
4 tr
Hiss
Ja (Hissarna renoverade med nytt maskineri och styrning år 2000. Hissen i 68 A uppgången ombyggd till ny säkerhertsstandard med talande våningsvisare, nödtelefon med pictogram mm 2014-06)
Förening
Bf Hemgården u.p.a.
Byggnadsår
1906
Energiprestanda
144kWh/m2 kWh/Kvm och år

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister