Mer info

20-talsklassicism med balkong och öppen spis

Ordenstrappan 2 – Östermalm

Boarea 111 kvm Rum | Våning 4 rok | 4 av 4
Pris Såld Avgift 3 703 kr / mån

Högst upp i vacker 20-talsfastighet utmed eftertraktade Eriksbergsgatan återfinns denna synnerligen tilltalande och väldisponerade våning om 111 kvm fördelade på 4 rum och kök. Hemmet karaktäriseras av härligt ljus och högt fritt läge som 2022 fulländades med en södervänd glasad balkong. Interiört bjuds rymliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i halvöppen planlösning som delas av genom eleganta skjutdörrar i original. Påkostat arkitektritat kök med generösa arbetsytor och exklusiva detaljer såsom Italiensk restaurangspis och högkvalitativa köksmaskiner. Tre utmärkta sovrum belägna mot rofylld innergård. Möblerbar inre hall med fungerande öppen spis samt välvd öppning mot vardagsrum. Sobert och helkaklat badrum utrustat med WC, duschbadkar, tvättpelare samt handfat med spegelskåp. Separat gäst-WC i anslutning till hall. Välkommen till en solid förening, med god ekonomi och oexploaterad råvind i behåll, i ståtlig fastighet från 1923 på attraktiva Ordenstrappan.

Bilder

Beskrivning

FÖRENING

Brf Ordenstrappan 2 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1985 och förvärvade fastigheten 1994. Föreningen upplåter 21 lägenheter med bostadsrätt om totalt 2 137 kvm samt 2 lokaler med hyresrätt om totalt 150 kvm. Marken innehas med äganderätt. Juridisk person godkänns ej som medlem. Överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp (fn 1 313 kr) betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp (fn 525 kr). Föreningens gemensamma utrymmen består av en innergård, tvättstuga och mindre cykelförråd i källaren samt på gården.

Det finns inga planer på avgiftsförändringar i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2023-01-23).

Genomförda renoveringar i urval:

1995 - Rörstambyte
1995 - El-stigare
2011 - Utbyte av fjärrvärmeundercentral
2012 - De två portarna kompletterade med öppnare/stängare 
2012 - Takstegar för säkrare snöröjning 
2012 - Ny tvättmaskin i tvättstugan samt golvmålning 
2012 - Renovering av trapphus ink. måleri, samt bygg- och elarbeten 
2014 - Renovering av hissar 
2014 - Ny tvättmaskin till tvättstuga 
2014 - Målning av golv i källare 
2016 - Renovering av fönster (värme- och ljudisolering mot gatan)
2017 - Renovering av tak
2019 - Renovering av innergården
2021 - Renovering av portar mot gatsidan
2021 - Slipning och polering av golv i entréer
2021 - Reparation av hissar och rökgångar

Kommande renoveringar:
- Målning av fönster inom några år (2025 enligt underhållsplan)

Till lägenheten hör både vinds- och källarförråd.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
5.49743 %
Lägenhetsnummer
242
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV (Grundutbud)
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Förening
Brf Ordenstrappan 2
Byggnadsår
1923
Energiprestanda
106 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
471 807 SEK

Driftkostnad

El
917 kr/mån
Försäkring
333 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 250 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister