Mer info

Charmerande "mini-2a"

Nybrogatan 70, 4 tr – Östermalm

Boarea 35 kvm Rum | Våning 2 rok | 4 av 6
Pris Såld Avgift 973 kr / mån

Med rofyllt läge på Nybrogatans övre del återfinns vacker nyklassicistisk fastighet i vilken denna synnerligen yteffektiva "mini-2a" om 35 kvm utgör ett härligt boende. Rymligt vardagsrum med gott om plats för matplats och sittgrupp vetter med stora fönster mot skyddad grönskande trädgård. Mot gård följer även utmärkt sovrum med hel garderobsvägg och plats för dubbelsäng om 160 cm. Hallen är i sin tur stor nog att rymma integrerad kökslösning och angränsar även mot badrum med badkar. Sammantaget stora funktioner på liten yta. Den lummiga högt belägna gården ovan Tyskbagarberget mellan huskropparna ger i sin tur i det närmaste townhouse-känsla. Välkommen till mycket stabil och skuldfri förening med låg avgift på eftertraktade Nybrogatan och dess absoluta närhet till allt staden har att erbjuda.

Bilder

Beskrivning

Föreningen

Detta hus med HSB-rötter ägs av BRF Bävern som består av 232 lägenheter och 10 lokaler. Huset stod klart 1928 och i pennan höll den kände arkitekten Sven Wallander. BRF Bävern har en originell och unik byggnadslösning där det står på Tyskbagarbergets topp. Istället för att spränga bort delar av berget byggdes huset och berget ihop. Gårdshusen binds samman med gathusen via vackra, glasade gångar, som ger ett imponerande intryck. Husets fasader är ett fint exempel på 1920-talets nyklassicism.

Då föreningens vindar avyttrades under 2015 är fastighetens tekniska skick och föreningens ekonomi ytterst god. Stora investeringar har tagits under de senaste åren (exempelvis har tak, hissar, fönster, säkerhetsdörrar, trapphus och tvättstugor renoverats eller bytts ut under 2015-2017) och föreningen är även helt skuldfri med en ordentlig kassa vilket möjliggör en låg avgift över tid.

Föreningens medlemmar ska vara medlemmar i HSB. Föreningen betalar medlemmarnas årsavgifter för HSB-medlemskapet, dock ej inträdesavgiften. 

Källarförråd tillhör.

Utförda renoveringar:

1985 Nya elstigar och V/A-stammar i kök och bad 

1997 Fasadrenovering

2002 Reparation av tak

2003-2004 Fasadrenovering

2009 Upprustning av gård

2010 Spolning av stammar

2011 Takmålning 

2011-2014 Balkonger ut mot gård byggdes

2014 Stamspolning samt installation av säkerhetsdörrar 

2015 Påbörjades vindsbyggnationen med 24 nya lägenheter samt nya förråd åt medlemmarna.

2015-2016 Fönsterrenovering och nytt ventilationssystem

2016 Omläggning av tak, installation av hiss i gårdshuset. Hissarna i gatuhusen, tvättstugorna, bastun samt föreningslokalen renoverades.

Se föreningens informativa hemsida för mer information: http://www.brfbavern.se

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.29089 %
Lägenhetsnummer
82
Ingår i avgiften
Värme, VA, Kabel-TV
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Förening
HSB BRF Bävern i Stockholm
Byggnadsår
1927
Energiprestanda
138 kWh/Kvm och år

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister