Mer info

Optimalt planerad lägenhet invid Humlegården

Karlavägen 47A – Östermalm

Boarea 86 kvm Rum | Våning 3 rok | 1 av 5
Pris Såld Avgift 4 250 kr / mån

Mycket tilltalande och helt optimalt planerad lägenhet med ypperligt läge intill Humlegården. Den generösa takhöjden och stora ljusinsläppet ger en underbart luftig känsla. Vardagsrum med bra sällskapsytor i anslutning till matplats som ledigt rymmer 8 personer. Modernt kök med trevlig köksö och full maskinell utrustning. Den välkomnande hallen med avhängning samt gäst wc knyter samman den sociala och den privata avdelningen av lägenheten. Rymligt master bedroom med generöst badrum en suite i stilrent design med glasvägg vid duschen. Vidare finns ytterligare ett sovrum med utgång till balkong mot den vackra innergården. Genomgående är detta en mycket välrenoverad, välplanerad och sober lägenhet med alla bekvämligheter som önskas. Infällt belysnings- och högtalarsystem. Vacker fastighet anno 1883 med god ekonomi

Bilder

Beskrivning

LÄGENHETEN

Mycket tilltalande och helt optimalt planerad lägenhet med ypperligt läge intill Humlegården. Den generösa takhöjden och stora ljusinsläppet ger en underbart luftig känsla. Vardagsrum med bra sällskapsytor i anslutning till matplats som ledigt rymmer 8 personer. Modernt kök med trevlig köksö och full maskinell utrustning. Den välkomnande hallen med avhängning samt gäst wc knyter samman den sociala och den privata avdelningen av lägenheten. Rymligt master bedroom med generöst badrum en suite i stilrent design med glasvägg vid duschen. Vidare finns ytterligare ett sovrum med utgång till balkong mot den vackra innergården. Genomgående är detta en mycket välrenoverad, välplanerad och sober lägenhet med alla bekvämligheter som önskas. Infällt belysnings- och högtalarsystem. 

Vardagsrum, matsal och kök mot Karlavägens solsidan med dess vackra och grönskande esplanad utanför fönstret samt vy mot Humlegården. Den privata avdelningen vetter in mot den lugna tysta gården. Ett perfekt boende mitt i stan med allt man kan önska. Från denna adress befinner du dig i navet av Östermalm med endast några meter till Humlegårdens grönska och Karlavägens esplanad. Karlavägen löper genom hela Östermalm med sin bedårande allé och svårslagna utbud av butiker och mat, är du en frukostmänniska står Sture konditori eller Lilla P till din tjänst strax utanför porten. Här kan du få både ett stort eller litet frukostpaket med nybakat bröd och allt som hör till. 

Vidare finner du välrenommerade ICA Esplanad, en av Stockholms bästa matbutiker. Här finns fantastiska råvaror och ett brett utbud som tillsammans med sin engagerade personal hjälper dig att handla det du behöver. Gatans italienare är Trattoria Montanari och Fat Franks där handgjord pasta som pizzadeg lägger grunden för kvällens meny.

FÖRENINGEN

Bostadsaktiebolaget Esplanaden registrerades den 29 mars 1897. Fastigheten består av 29 bostäder och 2 lokaler, varav en hyrs ut externt. Juridisk person accepteras ej. Bolagets ekonomi är god. Bolagets fattade under 2016 beslut om att bygga om gårdshuset till bostad vilket kommer stärka ekonomin ytterligare. Byggnationerna och försäljning av gårdshuset planeras att genomföras under 2019.

För mer information gällande ekonomin och ägandeform se årsredovisning, bolagsordning, ordningsregler alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare Ted Bauer.

FASTIGHET

Enastående vacker och välskött fastighet i gott skick med byggår 1883. Bostadsaktiebolaget Esplanaden äger fastigheten Hjorten 21 med adress Karlavägen 47 A, B samt Sturegatan 40. Enligt taxering utgör 2311 kvm lägenhetsyta och 292 kvm lokalyta. Trevlig gemensam gård.

Kabel-TV levereras av ComHem och Bredband via A3 (100/10 mbit/s) ingår i avgiften, men möjlighet finns att teckna ytterligare hastighet mot extra kostnad. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp som debiteras köparen. Pantsättningsavgift tas ut om 1% av prisbasbelopp som debiteras pantsättaren.

Till övervägande del är husets stammar bytta 1988. År 2009 byttes all el i källaren samt nya elstigare finns i trapphusen. Taket renoverades 2009. Fasaden har renoverats 2003 samt 2016. Fönster har renoverats 2014/2015. Renovering av trapphusen gjordes 2015/2016 med komplettering under 2019.

Till lägenheten hör ett källarförråd. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
3.2 %
Lägenhetsnummer
IX
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband 100 Mbit
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Förening
Bostadsaktiebolaget Esplanaden
Byggnadsår
1883
Energiprestanda
143 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
250 kr/mån
Försäkring
200 kr/mån
Driftkostnader totalt
450 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister