Mer info

Magnifik paradvåning inkl garageplats

Karlavägen 3 – Östermalm

Boarea 309 kvm Rum | Våning 9 rok | 1,5 av 5
Pris Såld Avgift 13 502 kr / mån

I eftertraktade Lärkstaden ligger denna fantastiska paradvåning med generösa fönsterpartier, burspråk, stuckaturer, vackra arkitektoniska detaljer, takrosetter och höga paneler. De 309 kvm är disponerade på nio rum och en stor välkomnande hall. En social och representativ våning med takhöjd om 3,2 m, två balkonger, kakelugn och öppen spis. Fullstort kök med separat entré och angränsande rum som kan användas som matplats. Idag finns ett badrum och två WC samt möjlighet till 5-6 sovrum. Vackra bevarade originaldetaljer i form av takrosetter, fiskbensparkett, blyinfattade fönster och vackra skjutdörrar. Ett mycket attraktivt boende i en välskött bostadsrättsförening i en representativ fastighet. Garage i huset och garageplats som ägs av föreningen ingår i avgiften. Välkommen till vad som i folkmun kallas ABBA-huset, där den "femte medlemmen" Stikkan Anderson en gång ägde fastigheten och huserade.

Bilder

Beskrivning

Föreningen

Brf Skatan 6 förvärvade fastigheten 1975 och byggnaden är från 1915. Föreningen består av 7 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Månadsavgift erläggs varje kvartal, i förskott. Delat ägande tillåts om samtliga bor i bostaden.

Gemensamma utrymmen:
I källaren finns cykelrum och barnvagnsrum och även en vinkällare. Gemensam gård med utemöbler. Garageplatser ägs av föreningen och fördelas av styrelsen till boende.

Ekonomi:
Avgiften höjdes 2022 med 5 %. Avgiftsförändringar har diskuterats och kommer sannolikt att ske pga omläggning av lån och eventuella framtida renoveringar och reparationer. Finansiering kan även ske genom kapitaltillskott om medlemmarna accepterar det. Inga beslut är fattade i dagsläget (feb 2024).

Genomfört underhåll (i urval):
2023: OVK, besiktning och renovering av blyinfattade fönster, besiktning av värmecentral
2022: Reparation värmecentral, bytt lampor till LED, ny kylanläggning i vinkällare
2021: Ommålning tak, fasadrenovering mot innergård, renovering balkong mot innergård, renovering fönster mot innergård, bytt lampor innergård
2020: Nya utemöbler till innergård
2019: Installation tryckstegringspumpar, renovering av kontorslokal för uthyrning
2018: Ommålning soprum och värmecentral

Kommande underhåll:
Inspektion av stammarna, inspektera tak och reparera ev skador,

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
15.5295 %
Lägenhetsnummer
11
Ingår i avgiften
värme, vatten, kabel-TV (basutbud), garage
Våningsplan
1,5 av 5
Hiss
Ja
Förening
BRF Skatan 6
Byggnadsår
1915 (Arkitekt Höög & Morssing)
Energiprestanda
136 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
1 618 349

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister