Mer info

Smakfull Karlaplansvåning

Karlavägen 78 – Östermalm - Karlaplan

Boarea 139 kvm Rum | Våning 4 rok | 0,5
Pris Såld Avgift 6 802 kr / mån

Med attraktivt läge på Karlaplan ses denna trivsamma och väldisponerade våning. Våningen har en tilltalande planlösning med bevarade ursprungsdetaljer från byggåret 1895. Hela bostaden är mycket smakfullt renoverad med snygga påkostade materialval. Stort kök med matplats för upp till 12 personer.  Totalt upp till tre sovrum, stort badrum och separat gäst-wc. Bevarad köksentré med utgång till gård direkt från bostaden. En av Karlaplans vackraste fastigheter. Nästan Skuldfri förening med ypperligt bra ekonomi.

Bilder

Beskrivning

RUMSBESKRIVNING

HALL

Ombonad hall med fiskbensmönstrad massiv ekparkett med fris och stuckatur i tak. Tapeter från Mulberry, tavellister runtom. I anslutning till entrén finns en generös garderob med gott om utrymmen för förvaring av ytterkläder, skor med mera. Den inre inredningsbara hallen följer i samma stil; här finns även förvaring i form av städskåp med överskåp. 

 

GÄST-WC 

Carrara-marmor på golv och upp på vägg bakom handfat, stor infälld spegel. Tapeter från Fornasetti. Infällda takspotlights.

 

VARDAGSRUM

Stort och rymligt vardagsrum med stort valvfönster mot Karlavägen och platsbyggda bokhyllor mot yttervägg. Vacker massiv fiskbensmönstrad ekparkett med fris, takrosett och takstuckatur samt målade väggar med tavellister runtom. 

  

SOVRUM 1                                        

Originalgolv från slutet av 1800-talet, plankor i furu. Platsbyggda, infällda garderober, tavellister samt enhetligt tapetserade väggar och garderobsdörrar. Nedpendlat tak med spotlights.

 

SOVRUM 2

Fiskbensmönstrad ekparkett med fris. Platsbyggd garderob och målade väggar. Utgång mot kökstrappa och innergård. Infällda högtalare för integrerat musiksystem.

 

SOVRUM 3

Stort valvfönster mot Karlavägen. Målade väggar och tavellister runtom, stuckatur i tak, takrosett samt fiskbensmönstrad ekparkett med fris. Dubbla dörrar ut mot vardagsrum.  

 

BADRUM

Stort helkaklat badrum, med vitt stort kakel. Golvet lagt med stora klinkerplattor i turkos keramik. Vitt badkar i emalj. Separat dusch med infälld armatur, Unidrain golvbrunn, och glasdörr. Värmestege för badlakan, toalettstol samt brett handfat med infälld spegel ovan. Högt infällt sminkskåp, två infällda garderober, infälld tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från LG. Takspotlights, högtalare för integrerat musiksystem. Spotlights från Flos över handfat.

 

KÖK

Köket med stort valvfönster mot Karlavägen har målade väggar och stuckatur i tak samt fiskbensparkett. Plats för stort matbord i mitten av köket. Nedpendlat tak med infällda takspotlights och högtalare för integrerat musiksystem. Stilrena köksluckor och bänkskiva i Corian. Dubbla underlimmade diskhoar från Franke. Extra bred kyl och frys från LG på 90 cm. Kolfilterfläkt, induktionshäll och ugn samt diskmaskin. Två stora skafferier. Gott om förvaring. Vackra dubbla dörrar in mot vardagsrum. 

  

TAKHÖJD

I rum mot gatan: 3,55 m

Mot gården: 3,32 m

 

ELEKTRONIK

Larm från Verisure är installerat.

Bredband och TV via Com Hem

Endast kolfilterfläkt får användas

 

KÄLLARFÖRRÅD

Lägenheten disponerar två källarförråd på tillsammans ca 6,5 kvm

 

CYKELFÖRRÅD

Finns på gården – cyklar leds smidigt och enkelt via entrén på Karlaplan 5

 

KÄLLSORTERING

Föreningen har källsortering av plast, metall, papp, kartong, glas, mindre grovsopor, glödlampor, batterier samt elektronik i gårdshusen.

 

RENOVERINGAR BOSTAD

 

2009

Lägenheten totalrenoveras

Ny dragning av el i hela lägenheten, infräst i väggarna.

Befintligt kök (Sovrum 2) rivs och helt nytt kök byggs upp på nuvarande plats inklusive installation av nya vitvaror

Totalrenovering av badrum

Nybyggnation av gäst-WC i hallen

Nytt massivt fiskbensmönstrat ekparkett läggs i inre hall och sovrum 2 .

Slipning av samtliga golv

 

2012

Platsbyggda bokhyllor i vardagsrum

Ommålning av vardagsrum

 

2013

Byggnation av platsbyggda garderober i sovrum 1 samt tapetsering av väggar och integrerade garderobsdörrar

Tapetsering av yttre hall samt inre hall

 

2014

Ny tvättmaskin och torktumlare

Luckor och skåpsfronter under diskbänkshöjd lackas om/byts ut inklusive nya handtag

Ommålning av väggar i kök och sovrum 2

 

2015

Ny diskmaskin

 

2016

Ommålning av snickerier i yttre och inre hall samt i sovrum 3

Tapetsering av gäst-WC

Ny silikon- samt kakelfog i badrum och gäst-WC

Spishäll ny

 

 

 

 

BRF

Fastigheten byggdes 1889-1894 och består av 1 flerbostadshus. Hela fastigheten är "blåmärkt" av Stockholms stad dvs kulturhistoriskt värdefull i högsta skyddsklass. 

Föreningen registrerades 1982-10-25 och är  mycket välskött och solid. Föreningen upplåter 36 lägenheter med bostadsrätt och en affärslokal med bostadsrätt. 

 Den ekonomiska förvaltningen sköts av Valvet och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2034. För planerat och utfört underhåll se årsredovisningen som hittas under fliken dokument.

Kontaktperson till föreningen är Viveka Petren (sekreterare) 08-660 05 95.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
2.3822
Lägenhetsnummer
3
Ingår i avgiften
Värme, Vatten
Våningsplan
0,5
Hiss
Ja
Förening
BRF Minan 5&6
Byggnadsår
1890-95
Energiprestanda
123 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
458 kr/mån
Driftkostnader totalt
458 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister