Mer info

Högst upp i vacker sekelskiftesfastighet

Grevgatan 6 – Östermalm

Boarea 98 kvm Rum | Våning 3 rok | 4 av 4
Pris Såld Avgift 4 527 kr / mån

Invid Strandvägen finns denna genomgående sekelskifteslägenhet högst upp i fastigheten med fri siktlinje längst med Kaptensgatan bort mot Hovstallarna. Här bor man lugnt och tyst med närhet till hela stadens utbud runt hörnet samt Djurgårdens grönska och rogivande promenadstråk. Trevligt planerad lägenhet med två rum i fil mot gatan, charmiga kakelugnar och tidstypiska detaljer som generös takhöjd, djupa fönsternischer och vackra stuckaturer samt takrosetter. Fullt utrustat Poggenpohlkök med matplats samt sovrum med balkong mot innergården. Bra förvaring via klädkammare och garderober. Helkaklat badrum med golvvärme, badkar och tvättmaskin. Gäst wc i hallen. Stabil och lågt belånad förening i vacker fastighet anno 1896.

Bilder

Beskrivning

Föreningen

Brf Baronen är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som år 1976 förvärvade fastigheten Ädelman Mindre 20, med adresserna Grevgatan 6 & 8 och tillhörande gårdshusentréer 6A & 8A. Föreningen upplåter 35 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 3 066 kvm samt 4 lokaler om totalt 253 kvm. Juridisk person accepteras ej. Överlåtelseavgift om högst 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av prisbasbelopp debiteras köparen. 

Föreningen är lågt belånad med god ekonomi och en långsiktig underhållsplan för fastigheten. Under 2020 planerar föreningen att justera avgiften med 2%. För mer information gällande ekonomi, se bilagd årsredovisning. 

Vacker fastighet med byggnadsår 1896. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

1974 - Rör- och elstambyte

1986 - Omläggning av tak

1997 - Renovering av trapphus

2008 - Utbyte av fjärrvärmecentral

2011 - Fasadrenovering inklusive stuckaturer & målning av fönster

2011 - Indragning av fiber

2016 - Renovering av källare & tvättstuga 

Föreningen planerar att renovera hissen på Grevgatan 6 under våren 2020.

Till lägenheten hör ett större vindsförråd. Föreningens medlemmar disponerar gemensam tvättstuga, utemöbler på innergården samt ett samlingsrum i källaren. Här finns även cykel- och barnvagnsrum.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
3.44103 %
Lägenhetsnummer
8
Ingår i avgiften
Värme, vatten & balkongfond
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Förening
Brf Baronen
Byggnadsår
1896
Energiprestanda
139 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
350 kr/mån
Försäkring
200 kr/mån
Driftkostnader totalt
550 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister