Mer info

Väldisponerad 5:a på eftersökta Bältgatan

Bältgatan 3 – Östermalm

Boarea 137 kvm Rum | Våning 5 rok | 1
Pris Såld Avgift 6 326 kr / mån

En klassisk Östermalmsvåning på attraktiv adress med vackra originaldetaljer, bra planlösning och tre väl tilltagna sovrum. Disponerad på fem rum och kök och 137 kvm. Välkomnande hall med gästtoalett, klädkammare och balkong. Två stora eleganta sällskapsrum i fil med skjutdörrar.  Två större sovrum och ett mindre varav ett med angränsande badrum med badkar. Charmfullt kök i klassisk stil från Åraslöv Snickeri. Möjlighet till att bygga balkong finnes (bygglov krävs). Mycket välskött och stabil förening med alla stora renoveringar genomförda. Drömboende i stilig fastighet ritad av arkitekt David Jansson och uppförd 1913. Läget invid Karlaplan och Fältöversten är mycket eftertraktat och praktiskt med all möjlig service och kommunikationer inpå knuten. Djurgården och Gärdet med dess gröna oaser nås inom tio minuters promenad.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Välkomnande hall med kapprum och utgång till vädringsbalkong mot gården. I hallen finns även våningens helkaklade gästtoalett.

Två vackra sällskapsrum i fil varav det ena har fönster mot gården och används som vardagsrum med plats för stor soffgrupp. Vardagsrummet har vackra skjutdörrar som leder in till en luftig och ljus matsal med fönster ut mot Bältgatan. Plats för ca 10-12 personer.

Renoverat kök från Åraslöv Snickeri i klassisk stil med vacker bänkskiva i sten samt matplats för ca 4-5 personer. Maskinell utrustning från Smeg inkluderande induktionshäll med infälld fläkt ovan, fullstor kyl och frys, diskmaskin och ugn. Här finns även ett bevarat kallförråd och utgång som leder till innergården. Mellan köket och sällskapsrummen finns ett charmigt serverings- och linneskåp bevarat. 

Tre väl tilltagna sovrum, två med fönster mot den lugna innergården och ett med elegant burspråk mot Bältgatan samt klädkammare i direkt anslutning.

Stort stilrent helkaklat badrum med svartvita klinker på golv och vitt kakel på vägg. Handfat, toalett, badkar samt tvättpelare bakom fin glasdörr.

Lägenheten är uppmätt till 137 kvm men enligt föreningens information är den 143 kvm.

Föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten 1998 och upplåter 13 lägenheter med bostadsrätt. Inga lokaler. Bredband och och kabel-tv från Tele2. Rymligt förråd, tvättstuga samt cykelrum i källare. Föreningens medlemmar disponerar gemensam lummig innergård. Äkta förening och friköpt tomt.
Mycket välskött och solid förening med låg skuldsättning. Hela huset totalrenoverades mellan 1993-1998 därmed inga planerade renoveringar. Alla stammar och elstigar byttes mellan 1997 och 1998. 

Bygglov för balkong har löpt ut men kan när bygglov förnyas byggas. 

Värme, vatten, internet och kabel-tv ingår i avgiften. Internet och kabel-tv via Tele2. 

Föreningen accepterar ej juridisk person. Uthyrning i andra hand kan accepteras med styrelsen godkännande efter bedömning. 

Barnvagnar ställs i anslutning till soprummet.
Alla lägenheter innehar eget förråd i källaren. 

Inga planerade avgiftshöjningar.  (Stämt av med styrelsen 2023-05-02)

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
8.45000 %
Lägenhetsnummer
005
Ingår i avgiften
Värme, vatten, bredband, kabel-tv
Våningsplan
1
Hiss
Ja
Förening
Brf Grodan nr 31
Byggnadsår
1913 (Arkitekt David Jansson)
Energiprestanda
162 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
505 225 SEK

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister