Mer info

Välplanerad tvåa invid Hedvig Eleonora kyrka

Artillerigatan 28B – Östermalm

Boarea 62 kvm Rum | Våning 2 rok | 1
Pris Såld Avgift 277 kr / mån

På eftersökt adress invid Hedvig Eleonora kyrka ligger denna ljusa, fina och mycket välplanerade tvåa om 62 kvm med balkong i söder. Vackra gamla fönster och 3,18 m i takhöjd. Mycket låg avgift i skuldfri brf.  Lugnt gårdsläge i välhållen och attraktiv fastighet från 1924. Garage med intern kö och låg hyra. Hall med fiskbensparkett, garderob och inbyggd bokhylla. Fräscht duschrum med kakel, golvvärme och handdukstork. Vackert vardagsrum med inbyggd bokhylla och plats för infälld tv. Ljust sovrum med randig tapet och plats för dubbelsäng och två sängbord. Längs med hela ena långsidan finns platsbyggda inredda garderober i fullhöjd. Utgång till balkong mot söder. Det trevliga köket har inredning från Marbodal med bl.a vitrinskåp med belysning, plankgolv, hällspis AEG med ugn, fläkt Electrolux, diskmaskin Husqvarna samt kyl och frys från Bosch. Städskåp. Två arbetsbänkar i trä. Rymlig matplats för 6-8 personer.  I detta kvarter bor man nära stadens puls med Östermalmstorg runt hörnet.

Bilder

Beskrivning

Föreningen

Solid förening i mycket välhållen och representativ fastighet från 1924. Den ursprungliga fastigheten renoverades på 1840-talet och 1860 tillbyggdes huset med ytterligare ett våningsplan och en gårdsflygel. Huset totalrenoverades sedan 1920 varvid ytterligare två våningsplan tillkom. Stall och vagnsbodar i källaren revs för att ge plats för bilar. I slutet av 1970-talet renoverades gårdshuset och 1982 gathuset.
Bostadsrättsföreningen Havssvalget 11 bildades 1983 och föreningen förvärvade fastigheten 1984, dvs föreningen äger tomten. Juridisk person accepteras ej. Föreningen består av 26 lägenheter, 6 lokaler och 16 garageplatser med separat kö. Garagehyra f.n. 554 kr/månad. Arean uppgår till 3 699 kvm varav 617 kvm avser kommersiella lokaler.

EKONOMI
Avgiften sänktes både på lägenhet och garage med 10% år 2017.
Skuldfri förening. Inga kända avgiftsändringar f.n.

RENOVERINGAR
Löpande underhåll sker på fastigheten. Byte av VA-stammar och utbyte av elstigare gjordes åren 1979-1983.
Balkonger byggdes av de flesta lägenhetsinnehavare 2001 på innergården.
2002: Entrén renoverades.
2013: Trapphus B målades om helt. Entré C: Yttertaket målades och takstegar kompletterades. Två stuprör mot C:s gård förseddes med el-slingor för uppvärmning. På garageentrén monterades en magnetslinga för att underlätta in och utfart.
2014: Samtliga rensluckor till avloppet i garaget byttes ut. Fastighetens säkerhetssystem har uppdaterats. Ett antal frånluftsfläktar har bytts ut under året. En kontorslokal renoverades.
2016: Gårdshus C: Balkongdörrar och och fönster målades exteriört.
2018: Gårdshus B: mindre puts och plåtarbeten. Putsskador vid balkong har lagats. Gårdshus C: Avloppsrör under huset har bytts ut. Gårdshus A: Taket har kompletterats med nytt tättskickt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Modern tvättstuga i källaren med TM, TT, torkskåp och mangel. Det finns förutom grovsopprum även sorteringsanläggning för glas, kartong, tidningar, batterier osv. Sopnedkast finns smidigt vid entrén.
Garage med 16 platser och cykelförvaring. I garaget finns laddstolpe för el/hybrid bilar samt tvättplats för bil som föreningens medlemmar kan nyttja. Fin innergård med utemöbler.

FÖRVALTNING
Styrelsen med hjälp av Louddens Fastighetsförvaltning AB.
Den ekonomiska förvaltningen och redovisning sköts av Miredo redovisningsbyrå AB.
Jouravtal har träffats med Ahlins Plåt AB avseende snö på taken.
Trädgården sköts av Stadsträdgården AB. 

 

Lägenheten

Via den mycket vackra entrén passeras den välskötta gården med trädgårdsmöbler och vi kommer upp till denna ljusa fina lägenhet. Lägenhetsdörren är en mycket kvalitativ säkerhetsdörr som sattes in 2017. Vid ingången en mycket uppskattad porttelefon med kamera till lägenheten som gör att säkerheten/enkelheten vid bud osv. är mycket hög.

Hallen, som har inbyggd bokhylla med två underskåp samt garderob, öppnar upp till vackert vardagsrum med högt i tak och parkettgolv samt inbyggd bokhylla med plats för infälld tv. 

Ljust och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och två sängbord samt utgång till balkong mot söder. Längs med hela långsidan finns platsbyggda garderober, inredda med hyllor och hängare samt överskåp upp till taket.

Det stora trevliga köket har generös matplats för 6-8 personer. Inredningen från Marbodal har både vitrinskåp med belysning och dubbla rader med skåp. Städskåp. All maskinell utrustning finns.

Från hallen nås det fräscha badrummet med dusch, golvvärme och handdukstork. Lägenheten har gedigen fiskbensparkett i hallen och båda rummen. I köket finns plankgolv och i badrummet kakel.

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Lägenheten är i gott skick.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
1.41 %
Lägenhetsnummer
21
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, stort tv-paket samt 50Mbit/s fiberbredband från comhem
Våningsplan
1
Hiss
Nej
Förening
Havssvalget 11
Byggnadsår
1924 (Ursprungliga fastigheten från 1840-talet. Ombyggd 1924)
Energiprestanda
130 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
83 kr/mån
Försäkring
83 kr/mån
Driftkostnader totalt
167 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister