Mer info

Lugn oas mitt i hjärtat av Stockholm

Regeringsgatan 89 – Norrmalm

Boarea 80 kvm Rum | Våning 3 rok | 1 av 5
Pris Såld Avgift 3 337 kr / mån

Inbjudande, välplanerad och smakfullt inredd våning i hjärtat av Stockholm med stort kök och matsal med plats för många i öppen planlösning, rymligt och ljust sällskapsrum, sovrum mot gården med god förvaring, mindre barnsovrum/arbetsrum med utsikt över gården, badrum med badkar i alkov. Gäst wc i hallen. Genomgående vackra furutiljor samt djupa fönsternischer med fönsterluckor i original och stora fönster med härligt ljusinsläpp från Regeringsgatan.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Ingång till hall med kappavhängning med överskåp, kalkstensgolv. Gallergrind. 

Gästtoalett med handfat och vägghängd wc. Kalksten på vägg och golv. 

Kök och matplats i öppen planlösning. Släta vita skåp och bänkskivor i Gotländsk kalksten. Diskmaskin, mikro och kyl/frys från Ikea.
Köksö med diskho, diskmaskin, induktionshäll och fläkt ovan från Gram.
Strukturkakel i vitt på väggarna.
Matplats med rum för 10 personer. Utsikt över gatan. 

Sällskapsrum med stora fönster som ger härligt ljusinsläpp, vitbetsade furutiljor och högt i tak. Utsikt över gatan och Regeringsgatan 80, ett vackert hus ritat av Isak Gustaf Clason och Bror Almquist uppfört 1899, ursprungligen tänkt som församlingshem. 

Sovrum mot gården med garderober. Djup fönsternisch med inbyggda fönsterluckor i original. 

Anslutande mindre sovrum med potential som kontor, barnrum eller dressing room. Djup fönsternisch med inbyggda fönsterluckor i original. 

Badrum med badkar. Väggar och golv i kalksten, bänk i laminat med integrerat handfat, förvaringsskåp och tvättmaskin från LG undertill. Vägghängd wc, handdukstork (varmvatten). Badkar i nisch med väggar klädda i kalksten, takdusch med blandare från Oras. 

 

Föreningen

Brf Torkan 2 är en äkta bostadsrättsförening och förvärvade huset på Regeringsgatan 89 år 1994. Huset uppfördes 1859 av byggherre N. A. Ågren. I föreningen finns 16 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt, och två hyreslokaler, disponerade över totalt 1 450 kvm. Marken upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden sträcker sig oförändrad till 2027. I föreningen finns en innergård med utemöbler, cykelrum samt soprum. En överlåtelseavgift tas ut om 1 207 kr som betalas av köparen.  Plan finns för mindre höjning av månadsavgift. Överlåtelseavgift betalas av köpare. Juridisk person godkänns ej som medlem. 

Utförda renoveringar 

2000-2004 utfördes delvis stambyte. Två stammar återstår och byts vid behov.
2009 uppfräschning av trapphus och nya elarmaturer.
2010 dränering utfördes mot Johannesgatan.
2011 renovering och målning av taket.
2013 utfördes renovering av gård, fjärrvärmeväxlare och rör till varmvatten samt uppvärmning byttes. Ventilation i soprum och förråd sågs över.
2015 uppgradering av elservis och förbättrad ventilation i stora lokalen. Målning fönster mot gård.
2015 Förbättrad ventilation i stora lokalen
2019 Målning av fasad mot gatan i gatuplan, översyn av tak, utredning av skick på stammar.
2021 Justering av fjärrvärmeanläggning

Planerat underhåll
2022 Värmeisolerande fönster utreds
Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.0559600 %
Lägenhetsnummer
00014
Ingår i avgiften
Värme, vatten
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Nej
Förening
Brf Torkan 2
Byggnadsår
1859
Energiprestanda
126 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
150 kr/mån
Försäkring
100 kr/mån
Övrigt
200 kr/mån
Driftkostnader totalt
450 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister