Mer info

Villavåning i ett av Lidingös vackraste sekelskifteshus i lugna villakvarter

Solstigen 5 – Lidingö - Herserud

Boarea | Biarea 114 kvm | 2 kvm Rum | Våning 4 rok | Souterrängplan/Entréplan
Pris Såld Avgift 4 205 kr / mån

Välkommen till en ljus villavåning med fönster i tre väderstreck renoverad 2016–18 högt beläget med sjöutsikt över Lilla Värtan i eftertraktade Herserud. Kommunikationer och service runt hörnet. På gångavstånd ligger bageri/café, två mataffärer, gym, apotek och vårdcentral. Längs vattnet ligger fina promenadstråk, löpspår och cykelvägar. Från Torsvik tar du Lidingöbanan över bron och tio minuter senare är du i city.  Till villavåningen kommer du via entrégångar av öländsk kalksten i en välskött trädgård med fruktträd och bärbuskar. Lägenheten har en egen ingång och stora sociala ytor som rymmer både lantkök, matsal och vardagsrum. I anslutning ligger ett rum som idag används som bibliotek med dubbla franska dörrar ut mot trädgården med förmiddagssol. Därutöver finns ett sovrum där man kan följa solnedgången i Värtan samt ett mindre rum som idag nyttjas som en stor walk-in closet som tidigare användes som barnrum. Badrum, tvättstuga med linneförvaring samt gästtoalett.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Den välkomnande hallen som nås via yttertrappa i granit har vackert dekorerat golv i underhållsfritt klinker och pärlspont i ljusgrått på halvvägg. Klädavhängning i original och vitmålade väggar ovan pärlsponten. Våningen har förutom golvklinker enhetligt genomgående massivt ekgolv i fria längder.

Det stora rummet erbjuder en generös social yta som rymmer både kök, matsal och vardagsrum och har tre stora fönster ut mot Värtan. Väggar målade i Farrow & Ball Dove. På en bas av handpressat tegel står en kamin med vedförvaring integrerad i väggen intill. Ett inrett mindre utrymme är byggt som en liten ”vinkällare” som även det har handpressat tegel och anpassad temperatur för vinförvaring.

Ett stort rum mot söder disponeras idag som bibliotek och musikrum. Två franska fönster med utgång till trädgården samt fönster mot Värtan. Rummet disponeras tidigare som sovrum med utgång till trädgården och ett stort kastanjeträd som är belyst nattetid. Sandberg-tapeter på väggar. Genomgående trycken i mässing.

Kök
Modernt lantkök från Picky-Living i petroleumblått med arbetsbänkar i kalksten från Jura, spis och fläkt Lofra, kyl och frys Smeg, vinkyl TectLime, utanpåliggande keramikvask, diskmaskin Siemens. Stänkskydd av handpressat vitglaserat kakel samt ett stort skafferi.

Badrum
Badrum med travertinkakel och våtrumsplywood i Farrow & Ball's Mouse's back. Groheblandare i handfat och dusch. Unidrain avlopp i dusch. Toalett Pozzi Genori. Elektrisk handdukstork Nordhem. Förvaring med glasskivor. Golvet uppvärmt av både vattenburen värme samt el.

Gästtoalett i edwardiansk stil. Betongplattor på golv i grått och vitt. Halva väggarna prydda med handpressat kakel i grått. Handfat Burlington.

Tvättstuga Picky-Living i ljus grönt med limogesknoppar. Miele Classic tvättmaskin samt torktumlare. Arbetsbänkar i massiv ek.

Övrigt
Våningen är totalrenoverad 2016–18 där bästa materialval gjorts och andas en lyxig och exklusiv känsla. Ett verkligt kvalitetsboende några minuter från city med trädgård, uteplatser, en stor terrass och grillplats som utnyttjas av föreningens medlemmar.

Våningen har vattenburen golvvärme, i badrum även kompletterad med el. Till lägenheten hör ett källarförråd. Fastigheten rymmer en relaxavdelning, övernattningsrum samt en stor solterrass med vattenutsikt.

Förening och Byggnad

Brf Härjedalen nr 14 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1984 och består av sex bostadsrätter med fyra lägenheter och två garage upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten började byggas 1906 och har en uppmätt boarea om 754 kvm. I fastighetens källare finns bastu, relaxavdelning, tvättstuga, ett stort allrum med plats för pingisbord samt gästrum och cykelrum. Tomten ägs av föreningen och har en total yta om 1.805 kvm och sköts genom ett skötselavtal kompletterat med medlemmarnas gemensamma insatser.
I december 2016 driftsattes en bergvärmeanläggning vilket medfört att föreningens energiförbrukning reduceras till cirka en tredjedel sedan föreningen utnyttjade fjärrvärme. Föreningen tecknade 2019 ett femårigt fastpriselahandelsavtal. Föreningen upprättar årligen en underhållsplan som sträcker sig 25-40 år framåt i tiden. Föreningen har avtal med Telia för internet, TV (basutbud) och IP-telefoni, s.k Tripel-Paly. Årsavgifterna höjdes för 2022 med 10% efter att varit oförändrade sedan 2018.  

2021      Ommålning och reparation av husets takfot mot norr och söder
2021      Rep av putsskador. Byte av rör för avrinning av vatten från terrass.
2021      Brandskyddskontroll, 
genomgång av fastighetens samtliga rökkanaler.
2020      Fasadrenovering
2020      Investering av trall i linoljeimpregnerad furu med 50 års rötgaranti.
2020      Rep av plåt runt pelare samt utbyte av spaljéer och målning av pelare.
2020      Renovering av pelare och tak till entrén i markplan samt fönsterbågar.
2019      Renovering av hela terrassräck.
2018      Ommålning av samtliga byggnaders tak samt grindarna till fastigheten
2017      Takrenovering
2016      Installation av bergvärme som ersättning för fjärrvärme
2015      Fönstermålning
2014      Målning trapphus
2013      Snöskyddsräcken installerade på tak, nya staket i trädgården
2007/05 Målning gemensamma utrymmen. Bastu och gästrum byggda.
2007      Nytt staket soldäck
2006      Omläggning av tak, ny entré vid köksentrén
2006.     Renovering av entré på baksidan, ny elcentral
2006/05 All fasad putsad, vindskivor och takfoder målade och delvis bytta
2004      Utvändig målning garage
2003      Dränering mot Solstigen/Herserudsvägen
2000      Ny anslutning vatten
1994      Byte av stammar
1994/95 Byte elstigar i gemensamma utrymmen

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
15.25 %
Lägenhetsnummer
1
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Fiber, Kabel-TV
Våningsplan
Souterrängplan/Entréplan
Hiss
Nej
Förening
BRF Härjedalen nr 14
Byggnadsår
1908
Energiprestanda
170 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
717 kr/mån
Försäkring
267 kr/mån
Driftkostnader totalt
983 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister