Mer info

UNIK ETAGE MELLAN CITY OCH SKÄRGÅRD

Mjölnarvägen 24 – Kvarnholmen

Boarea 159 kvm Rum | Våning 4 rok | 9
Pris Såld Avgift 7 285 kr / mån

En industrifastighet, från 1912 med karaktäristisk arkitektur och klassiskt tegelröd fasad, har omvandlats till ett högkvalitativt bostadshus i Riksbyggens regi. Som kronan på verket skapades en unik etagevåning om 159 kvadrat med en helt egen utformning, speciellt framtagen av arkitektur- och designbyrån Koncept Stockholm. Denna våning karaktäriseras av 5,5 meter i takhöjd, ytterst stilsäker interiör design och en majestätisk utsikt över vattnet från alla rum. Man njuter av soluppgång och utsikt över såväl innerskärgården som Djurgården.  Välkommen till vackra Kvarnholmen och ett trendsäkert hem av internationell klass.

Bilder

Beskrivning

BRF Silo III

Föreningen omfattar 41 bostadsrättslägenheter.

 

Brf Silo III delar tillsammans med grannföreningen Brf Qvarnen på en gemensamt tornrum/festlokal belägen på plan 10 och 11 i huset, ett gym belägen på entréplanet i huset samt en terrass belägen på berget bakom huset. Brf Silo har även ett hobbyrum, barnvagnsrum, cykelrum och soprum/miljöstation i entréplan. Uteplats på berget söder om fastigheten med pergola och grill nås via gångbro från plan 8. Lägenhetsförråd tillhörande varje lägenhet är beläget på plan 8. Innergård med upplysta bergsväggar, sittplatser och lekytor. Parkeringsplatser ordnas i garage i det intilliggande huset Qvarnen Tre Kronor.

 

Det är separat varmvatten- och eldebitering per lägenhet. Faktura kommer i samband med månadsavgiften. För denna lägenhet uppskattas driftskostnad/månad till 900 kr.

 

Lägenheterna är utrustade med en mediacentral för tele, data, TV vilken är integrerad i elcentralen.

 

 

Fastigheten & våningen

Fastigheten bebyggdes 1912 och silot ritades av arkitekten J B Jensen. Huset har ett trapphus med två entréer, en huvudentré från sjösidan samt ytterligare en entré från baksidan av huset.

 

Medan Rits Arkitekter har stått för ombyggnaden av själva huset har arkitektbyrån Koncept Stockholm anlitats för att maximera potentialen inne i våningen. Koncept utgick från det unika läget mellan city och skärgård och inspirerades av byggnaden i sig:

 – Silon står stadigt i tegel, sten, trä och stål och dessa material återkommer inne, säger Anna Berntman på Koncept Stockholm. Alla material är valda med omsorg; fina material av hög kvalitet som känns gedigna och åldras vackert. Läget mellan city och skärgården har ett speciellt ljus och en rymd som vi ville fånga, och därför har vi jobbat med sekvenser av ljusa kulörer.

 

Våningen karaktäriseras av 5,5 meter i takhöjd, ytterst stilsäkra interiör design och en majestätisk utsikt över vattnet från alla rum. Ett magnifikt spetsbågsfönster sätter tonen i det sociala utrymmet där kök och vardagsrum smälter samman i en öppen, elegant planlösning medan master bedroom ligger i en privatare del av våningen, med eget badrum och klädkammare. Här njuds fönster åt öster med soluppgång över innerskärgården från sängen. På nedervåningen ryms även ett arbetsrum med utsikt över Djurgården. En trappa upp finns sovrum och rymligt badrum med stora pardörrar som även från badet öppnar upp mot den vackra fond vattnet utanför utgör.

Nya Kvarnholmen

Kvarnholmen är en ny stadsdel som växer fram i Nacka. Från kajkanten har man utsikt mot Djurgården med Nedre Manilla och Thielska Galleriet rakt över vattnet. Nacka och Lidingö skymtar åt höger, medan Gamla Stan och Söders kyrktorn tittar fram åt vänster. I området planeras det för närservice, skolor, kulturevenemang och restauranger. I anslutning till kajen finns grönområden och båthamn.

 

Med den båtburna Sjöpendeln i SL:s regi, som trafikerar sträckan Nybroviken-Kvarnholmen, tar man sig lätt till och från jobbet med båt. Vill man åka på land tar det en kvart från T-centralen.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
3.5921 %
Lägenhetsnummer
1091
Ingår i avgiften
Värme, vatten, kabel-TV (basutbud) & bredband
Våningsplan
9
Hiss
Ja
Förening
Silo III

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister