Mer info

Storslagen familjevåning anno 1886

Scheelegatan 26 – Kungsholmen

Boarea 172 kvm Rum | Våning 4 rok | 2
Pris Såld Avgift 4 930 kr / mån

Synnerligen smakfull familjevåning om 172 kvm i klassisk sekelskiftesfastighet, där vackra originaldetaljer harmonierar med moderna inslag. Storbyggmästaren Andreas Gustaf Sällström (1830–1917), som både ritade och lät uppföra detta hus på Kungsholmen, bodde i just denna lägenhet. Samtidigt som huset byggdes revs det gamla operahuset från Gustav III:s dagar. Det sägs att mycket av inredningen kommer från operan. Hemmet stoltserar med väl bevarade attribut såsom magnifika takstuckaturer, 1,60 cm höga bröstpaneler, fungerande öppen spis och speglade pardörrar med pampiga överstycken. Denna sällsynt väldisponerade våning ger ljusinsläpp från två väderstreck, samt en mycket imponerande takhöjd om 3,10 m. Sammantaget tre till fyra möjliga sovrum, två rymliga sällskapsrum, stort välutrustat kök från Kvänum med utgång till en väl tilltagen balkong in mot gården samt en balkong längs Scheelegatan. Det centrala läget lockar med absolut närhet till kommunikationer, skolor och restauranger.

Bilder

Beskrivning

Förening

BF Härolden nr 15 u.p.a. är en äkta bostadsförening i Stockholm. Föreningen bildades år 1920 och består av 15 bostadsrättslägenheter och en hyresrätt samt en lokal. Fastigheten som är i sex våningar är belägen på Scheelegatan 26 och färdigställdes 1888. Byggmästare var A G Sällström som även var inblandad i rivningen av Gustaf III:s opera och uppförandet av Stockholmsoperan. Det ska enligt hörsägen finnas inredning i fastigheten som härrör från den gamla operan. Det vackert dekorerade trapphuset renoverades under 2013 och har mycket fina smidesräcken, takmålningar och utsmyckade lägenhetsdörrar.

EKONOMI
Föreningen är mycket lågt belånad och planerar i dagsläget inte några avgiftsändringar. Avgiften betalas i förskott kvartalsvis och inkluderar värme, vatten och bredband.

UNDERHÅLL/RENOVERINGAR
Ny el-stigare 2003
Byte av fjärrvärmecentral 2006
Nya fönster mot gatan 2009
Renovering av trapphus och tvättstuga 2009
Renovering av gård 2010
Installation fiber 2013
Hamling träd 2018
Målning av tak kommer att ske 2019
Rörstambyte löpande

KABEL-TV OCH BREDBAND
ComHem finns indraget i fastigheten. 
I samband med trapphusrenoveringen 2013 så drogs fiberledningar in i lägenheterna. 

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplanet finns en tvättstuga som är utrustad med två maskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel.
Cykelförråd finns på innergården, barnvagnsrum och hobbyrum.
Trevligt renoverad innergård med gräsmattor, trätrall, planteringar, sittgrupper och murad grill.

 

Lägenhet

HALL
Redan utanför entrén möts man av ljuset genom de dekorerade pardörrarna med enastående vackert målade glaspartier. Hallen bjuder på ljusa öppna ytor och golven består av först ett marmorgolv med golvvärme och sen ny fiskbensparkett. Här finns gott om förvaring i ett avskilt kapprum där dörröppningen har utsmyckats med ett fantastiskt skulpturerat överstycke samt dörrfoder i trä. Kapprummet är försett med inredning från Elfa som ger mycket god plats för jackor och skor och som diskret döljs bakom ett tjockt sammetsdraperi. Förmak med inbyggt förvaringsutrymme till ett av våningens sovrum vars dörröppning också pryds av ett mycket vackert utformat dörröverstycke och foder i trä. I taket sitter infällda spotlights som ger en mycket bra belysning och väggarna är målade i vitt. 

VARDAGSRUM
Det ståtliga vardagsrummet har en fantastisk rymd där den väl tilltagna takhöjden, elegant utformade stuckaturerna och de höga väggpanelerna vittnar om det sena 1800-talets storslagna arkitektur. Längs väggen mot innergården finns ett stort fönster samt utgång till en av våningens två balkonger som utsmyckats med sirliga dekorationsmålningar samt blyinfattningar på de glasade partierna. Väggarna är målade i en ljusrosa nyans som harmonierar med det vitmålade väggpanelerna och golvet består av fin fiskbensparkett i ek. Dörröppningarna mot hallen samt våningens masterbedroom vilka har dekorerats med vitmålade vackert utformade överstycken samt pardörrar mot köket. I vardagsrummet finns även en stor öppen spis med infälld marmor i golvet runtomkring.

KÖK
Köket har renoverats smakfullt och har fått utrymme för såväl familj som vänner att umgås. I köket finns en av två utgångar till terrassen. Intill pardörrarna mot vardagsrummet finns en väl tilltagen plats med möjlighet att möblera med större matbord. Mycket gott om förvaringsutrymmen i dubbla rader överskåp samt underskåp som sträcker sig längs med arbetsbänken i carraramarmor.  Köksinredningen är ett platsbyggd Kvänumkök som är målat på plats med smart förvaring från golv till tak, diskhon från Franke och blandaren från Bugnatese. Den maskinella utrustningen består av fläkt Fjäråskupan, extra bred Ilve spis med dubbelugn, inbyggd kyl och frys med dubbeldörr från Gaggenau. Köksö med stor arbetsyta i carraramarmor med infälld diskho. Under skivan finns ytterligare förvaringsskåp, diskmaskinen från Siemens samt en vinkyl från Gaggenau. Golvet är fiskbensparkett från 2017 och har vattenburen värme och ovan arbetsdelen finns det infällda spotlights under överskåpen. Mycket ljus från två fönster samt utgång till stor möblerbar balkong. Balkongen har golv av trätrall samt väggbelysning och är trevligt belägen mot innergården. Balkongen är ca 8 kvm och ligger i söderläge.

SOVRUM 1
Lägenheten största sovrum är beläget intill vardagsrummet och passar även väl som matsal. Ljusa mycket rymliga ytor och det är högt till taket som har vackert utformade stuckaturer. Högt fönster med fint bågformad överdel och dubbeldörrar öppnar upp mot en stor balkong med eftermiddagssol och dekorativt smidesräcke. Även i sovrummet sitter höga vitmålade socklar som bryts av mot en toile-de-jouy-tapet från Manuel Canovas på väggarna och golvet består av lackad fiskbensparket. Pardörrar med dekorativa överstycken mot vardagsrummet samt mot sovrum två.

SOVRUM 2
Lägenhetens andra sovrum har ingång från såväl hallen som sovrummet. Mot hallen finns ett förmak med två inbyggda garderober med belysning. Även det här rummet ha ett stort fönster med bågformad överdel samt vackra takstuckaturer och dörröverstycken. Väggarna med en amerikansk zebratapet och det fina golvet består av lackad fiskbenspaket.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet har ingång från hallen samt ett förmak med en inbyggd garderob samt ett städskåp. Även här finns ett stort fönster och taket har dekorerats med stuckaturer. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är klädda med en rosa och vit randig tapet från Farrow and Ball.

BADRUM
Badrummet har moderna och lyxiga materialval med stora vita kakelplattor samt mörk grått klinkergolv med elburen golvvärme. Badrummet är rymligt och har utrustats med såväl ett hörnbadkar från Svenska badkar med bubbelsystem samt en duschhörna med vikbara duschdörrar i glas. Handfat i kommod från Aspen med 100 cm bred och förvaringslådor i valnöt samt spegel med belysning ovan. Matchande väggskåp i valnöt, handduksvärmare från Svedbergs samt WC. Tvättmaskin och torktumlare i pelare från Miele med ett överskåp i vitt. I taket finns spotlights med dimmerfunktion samt infälld högtalare som kan kopplas till ett ljudsystem.

GÄSTTOALETT
Från hallen finns ingång till ett separat gästtoalett. Även här finns ett glasparti mot trapphuset med enastående vackra målningar. Klinkergolv i mörkgrått med elburen golvvärme, vita målade väggar och i taket infällda spotlights. Handfat med spegel ovan, WC och högt placerat väggskåp i vitt. 

FÖRRÅD
Våningen disponerar två förråd, vindsförråd samt källarförråd ca 27+13 kvm. 

ÖVRIGT
Våningen har publicerats och varit omslagsobjekt i Sköna Hem samt en internationell tidsskrift (tyska Elle Decoration) med tillhörande digitala medier.

Område

Eftertraktade kvarter med Rådhuset som granne, närhet till Mälaren och promenadstråk runt Kungsholmen med utsikt mot söder och Vasastan. Närhet även till andra stadsdelar och city. I området finns all tänkbar service. Enkelt att ta sig in och ut ur stan med bil. Närhet till ett flertal parker och grönområden, Kronobergsparken, Rådhusparken, Kungsklippan samt Vasaparken och Tegnérlunden i Vasastan. Kungsholmstorg med torghandel, längs Scheelegatan finns ett flertal mysiga caféer, butiker och restauranger och delikatessbutiken Vinjas ost- och vinkällare ligger runt hörnet. Många fina restauranger; Agnes på Norra Agnegatan, Bergamott och Mäster Anders på Hantverkargatan och Trattorian och Mälarpaviljongen längs Norr Mälarstrand och Mälaren. Dessutom många mindre kvarterskrogar och mysiga caféer. Många landmärken och pampiga byggnader som symboliserar Stockholm ex Rådhuset, Stadshuset och Landstingshuset.

Kommunikationer: nära till centralstation för tåg och transport till flygplats, busslinje 1 runt hörnet på Fleminggatan och ett antal innerstadsbussar från Rådhuset samt blå linjens tunnelbana några minuter bort. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Andel i föreningen
8.929 %
Lägenhetsnummer
8
Ingår i avgiften
Värme, vatten, bredband 1000/1000 Mbit, kabel-TV grundutbud ingår
Våningsplan
2
Hiss
Ja
Förening
BF Härolden nr 15 u.p.a.
Byggnadsår
1886
Energiprestanda
130 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
833 kr/mån
Försäkring
208 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 042 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister