Mer info

Unikt penthouse mot Riddarfjärden

Norr Mälarstrand 54 – Kungsholmen

Boarea 232 kvm Rum | Våning 7 rok | 7 och 8
Pris Såld Avgift 11 861 kr / mån

Högst upp i huset finns detta unika penthouse med magnifik och vid utsikt över såväl Riddarfjärden, Marieberg som Mariaberget och Söders höjder. Våningen består av två plan med fyra sovrum och stora sällskapsutrymmen. Dessutom två kungsbalkonger i tre väderstreck på entréplan och tre terrasser på övre plan. Fiskbensmönstrad ekparkett, stor öppen spis med kalkstensomfattning och flera andra vackra detaljer finns bevarade i denna fantastiska bostad. Stabil och lågt belånad bostadsrättsförening i välhållen och vacker fastighet byggd 1931, ritad av arkitekt TE Lindberg. Våningen har visst upprustningsbehov.

Bilder

Beskrivning

BOSTADEN

Huvudentré på 7 tr: Möblerbar hall med kalkstensgolv, bokhyllor och kapprum. Gästtoalett. Pardörrar leder in till det stora ljusa vardagsrummet med alla fönster mot Riddarfjärdens vatten. I fil ligger matsalen med tygklädda väggar och
utgång till den västra kungsbalkongen mot Västerbron. Det angränsande arbetsrummet nås även från hallen via pardörrar. Två sovrum med hel garderobsvägg och badrum ensuite. Två av rummen har dörrar ut till kungsbalkongen. Badrummet har badkar Adazzo, dubbla handfat, toalett, bidé och marmorgolv med värme, tvättmaskin och torktumlare från Miele samt plats för tork och förvaring.
Det trevliga köket har liten matplats, klinkergolv, platsbyggd inredning med förvaring även i golvsocklarna, elugn och gasspis från Husqvarna, kyl/frys och diskmaskin. Förråd.
Utgång till köksingång med hiss och till den östra kungsbalkongen. Innanför köket finns en stor jungfrukammare med trägolv och två garderober. Rummet var tidigare uppdelat i två rum.

Gedigen trappa med ledstång leder upp till det övre planet på 8 tr. som har ombonad hall med vacker öppen spis och är öppet in till det fantastiska, spatiösa och vackra sällskapsrummet/sovrummet med stora fönster samt 3 balkonger åt söder, öster och väster. Badrum med duschvägg och dörr, handfat, toalett och fönster. Stor klädkammare/förrådsrum med fönster, inrett med hyllor med fack och klädstång.

Ytor: 232 kvm enligt uppmätning, varav 156 kvm på 7 tr. och 76 kvm på 8 tr. 
Takhöjden på 7 tr.  är ca 2, 90 m och på 8 tr. ca 2, 97 m.
Balkonger: 7 tr. vänster ca 22 kvm och balkong höger ca 16 kvm, enligt ritning.
Balkonger: 8 tr. vänster och höger är båda ca 9,26 kvm och balkongen mot fronten ca 2,8 kvm, enligt ritning.

 

BYGGNAD/FÖRENING

Fastigheten Fågelbäret 1, ritad av arkitekten T.E.Lindberg och byggd 1931-1932, karaktäriseras av sin funktionalistiska stil. Byggherre var Brunkebergstorgs Fastighets AB och Byggmästare Skånska Cementgjuteriet AB och IB Persson.
Exteriören är funktionalistisk medan entrén och trapphuset är klassicistiska.

Byggnaden, som är mycket välrenommerad, har vacker entré med glasad port och portalomfattning av granit. Porttelefon finns. Elegant trappuppgång med kalkstensgolv, roströda tak, dörrar med svart omfattning och polerat ädelträ i spegeln. Samtliga lägenheter, utom de på BV, har både huvudentré och köksentré. Cykelförråd och barnvagnsförråd finns i källaren med ingång från östra sidan. Nyrenoverade balkongräcken i svart smide. Fasaden har nyligen avfärgats i ljusblått.

Fina omgivningar med Fågelbärsgården intill och närliggande Riddarfjärdens möjligheter till bad och härliga promenader utefter vattnet, Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet. Många närliggande restauranger och det välkända bageriet Petite France ligger alldeles om hörnet på John Ericssonsgatan.

Bostadsrättsföreningen Fågelbäret 1 registrerades 1979-12-12. Föreningens nuvarande Ekonomiska Plan registrerades 1991-02-07 och nuvarande Stadgar registrerades 2017-06-02 hos Bolagsverket.

Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag, dvs en äkta bostadsrättsförening, vilket betyder att föreningens intäkter i huvudsak kommer från årsavgifter. 
Det finns 18 st medlemslägenheter. Föreningen upplåter med hyresrätt 2 st lokaler.
Föreningens ekonomi är god och fastigheten är lågt belånad. 

Den ekonomiska förvaltningen handhas av Rådrum och avgiften debiteras ut kvartalsvis. Avgiftshöjning ej planerad.

Marken till fastigheten innehas med äganderätt. 

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Brandkontoret.

Byggnadens totalyta, enligt taxeringsbeskedet, är 2 631 kvm, varav 2 506 kvm utgör lägenhetsyta och 125 kvm utgör lokalyta.

Byggnadens tekniska status
Genomförda åtgärder:
Rörstambyte 1982/1991
Elstambyte 1981
Omputsning av fasad 2017
Renovering av balkonger 2016 och balkongräckena i smide har blästrats, målats och återmonterats. 
Fönsterbågar, fönsterkarmar, altandörrar plan 0-5, 2017
Trapphus, entré 1999
Trapphus, köksentré 2010
Ny fjärrvärmeanläggning 2011
Fönsterbågar, fönsterkarmar, altandörrar, plan 6, 7, och 8, 2012
Ombyggnad av soprum med installation av sophiss 2013
Fiber indraget till hallen i husets samtliga lägenheter 2017

Förvaltning:
Ekonomisk förvaltning och lägenhetsförteckning Rådrum AB
Teknisk förvaltning Cityförvaltning AB

Övriga avtal:
Snöskottning på tak Björn Persson plåtslageri AB
Fjärrvärmekontroll Energisparkonsult Paul Albertsson AB
Com Hem Stockholm AB, kabel TV
Medlemskap Bostadsrätterna
medlemskap i Fastighetsägarföreningen
Dafo, tillsyn av brandsläckarna
Hissen AB
IP-Only Networks, fiber

 

 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
10.7520 %
Lägenhetsnummer
18
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV
Våningsplan
7 och 8
Hiss
Ja
Förening
Brf Fågelbäret 1
Byggnadsår
1931
Energiprestanda
146 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
250 kr/mån
Försäkring
220 kr/mån
Driftkostnader totalt
470 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister