Mer info

Gavellägenhet högst upp med sjöutsikt

Norr Mälarstrand 54, 7 tr. – Kungsholmen

Boarea 105 kvm Rum | Våning 4 rok | 7
Pris Såld Avgift 5 072 kr / mån

På översta etaget och med utsikt över Riddarfjärden och Västerbron i välkänd och vacker fastighet från 1931, ligger denna mycket ljusa och attraktiva våning om 105 kvm. Våningen har vackra sällskapsytor, två till tre sovrum och längsgående balkonger. Välbevarade originaldetaljer, välskött fastighet och stabil och lågt belånad bostadsrättsförening.

Bilder

Beskrivning

BYGGNAD/FÖRENING

Fastigheten, ritad av arkitekten T.E.Lindberg och byggd 1931-1932, karaktäriseras av sin funktionalistiska stil.
Funktionalismen anses ha fått sitt absoluta genombrott vid Stockholmsutställningen 1930.


Byggnaden, som är mycket välrenommerad, har vacker entré med glasad port och portalomfattning av granit. Porttelefon finns. Elegant trappuppgång med kalkstensgolv. Samtliga lägenheter, utom de på BV, har både huvudentré och köksentré. Nyrenoverade balkongräcken i svart smide.

 

Fina omgivningar med närliggande Riddarfjärdens möjligheter till bad och härliga promenader utefter vattnet, Fågelbärsgården, Rålingshovsparken och Smedsuddsbadet. Många närliggande restauranger och det välkända bageriet Petite France alldeles om hörnet på John Ericssonsgatan.

 

 

Bostadsrättsföreningen Fågelbäret 1 registrerades 1979-12-12. Föreningens nuvarande Ekonomiska Plan registrerades 1991-02-07 och nuvarande Stadgar registrerades 2017-06-02 hos Bolagsverket.
Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag, dvs en äkta bostadsrättsförening, vilket betyder att föreningens intäkter i huvudsak kommer från årsavgifter. 
Det finns 18 st medlemslägenheter. Föreningen upplåter med hyresrätt 2 st lokaler.
Föreningens ekonomi är god och fastigheten är lågt belånad.

Den ekonomiska förvaltningen handhas av Rådrum och avgiften debiteras ut kvartalsvis. Avgiftshöjning ej aktuellt.

Marken till fastigheten innehas med äganderätt.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Brandkontoret.

Byggnadens totalyta, enligt taxeringsbeskedet, är 2 631 kvm, varav 2 506 kvm utgör lägenhetsyta och 125 kvm utgör lokalyta.

Byggnadens tekniska status
Genomförda åtgärder:
Rörstambyte 1982/1991
Elstambyte 1981
Omputsning av fasad 2017
Renovering av balkonger 2016 och balkongräckena i smide har blästrats, målats och återmonterats. 
Fönsterbågar, fönsterkarmar, altandörrar plan 0-5, 2017
Trapphus, entré 1999
Trapphus, köksentré 2010
Ny fjärrvärmeanläggning 2011
Fönsterbågar, fönsterkarmar, altandörrar, plan 6, 7, och 8, 2012
Ombyggnad av soprum med installation av sophiss 2013
Fiber indraget till hallen i husets samtliga lägenheter 2017

Förvaltning:
Ekonomisk förvaltning och lägenhetsförteckning Rådrum AB
Teknisk förvaltning Cityförvaltning AB

Övriga avtal:
Snöskottning på tak Björn Persson plåtslageri AB
Fjärrvärmekontroll Energisparkonsult Paul Albertsson AB
Com Hem Stockholm AB, kabel TV
Medlemskap Bostadsrätterna
medlemskap i Fastighetsägarföreningen
Dafo, tillsyn av brandsläckarna
Hissen AB
IP-Only Networks, fiber

 

 

 

INTERIÖRVåningen har en mycket trevlig planlösning och disponerar 4 rum, varav 3 rum i fil, kök, badrum och gästtoalett.
Två längsgående balkonger. Takhöjden är 2, 89 m. 

Huvudentré:Inbjudande hall med kalkstensgolv och garderob. Gästtoalett. Glasade pardörrar leder in till det ljusa, vackra vardagsrummet, som vetter mot Fågelbärsgården och har stora fönster med spanjoletter. 

Arbetsrummet/sovrummet har Morris tapet, platsbyggda gröna bokhyllor och utgång till lång längsgående hörnbalkong om ca 12 kvm, som vetter både mot Fågelbärsgården och mot Riddarfjärden och har glittrande utsikt mot Västerbron i väster.

Det andra sällskapsrummet, som även kan disponeras som sovrum, har platsbyggda bokhyllor och utgång till motsvarande längsgående hörnbalkong om ca 15 kvm mot öster och bedårande utsikt mot Riddarfjärden och Högalidskyrkan i söder.

Köket har två fönster och har utsikt mot Riddarfjärden. Serveringsskåp från tiden. Städskåp. Matplats för 4-6 personer. Köksinredning i vitt med integrerad diskmaskin. Schackrutat, svartgrönt linoleumgolv. Arbetsbänk med träskiva. Kylskåp. Hällspis med ugn från Siemens och fläkt. Köksentré med hiss och sopnedkast.

Master bedroom med tre garderober. Badrum med takdusch, handdukstork och tvättmaskin.

Den vackra våningen karaktäriseras av sitt utomordentliga läge högst upp i huset, ljuset, utsikten, de två balkongerna, de tidstypiska vackra dörrarna, fönstren med spanjoletter och den gedigna fiskbensparketten. 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
4.5030 %
Lägenhetsnummer
00019/ 1702
Ingår i avgiften
Värme, vatten, kabel-TV
Våningsplan
7
Hiss
Ja (Kökshiss finns även)
Förening
BRF Fågelbäret 1
Byggnadsår
1931
Energiprestanda
146 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
250 kr/mån
Försäkring
417 kr/mån
Driftkostnader totalt
667 kr/mån

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister