Mer info

Väldesignad våning med sjöutsikt och bastu

Norr Mälarstrand 52, 5 tr – Kungsholmen

Boarea 110 kvm Rum | Våning 4 rok | 5 av 6
Pris Såld Avgift 6 717 kr / mån

I välkänd och vacker fastighet från 1931 finns denna mycket ljusa och attraktiva våning. Bostaden karaktäriseras av en genomtänkt och tidlös design som går igen i alla detaljer. Här finns också ljus, utsikt över Riddarfjärden, balkong i väster, fungerande öppen spis, valnötssnickerier och ekparkett. Välskött fastighet, stabil och lågt belånad bostadsrättsförening. På Norr Mälarstrand bor du med perfekt läge nära Kungsholmstorg, Fridhemsplan och Rålambshovsparken.

Bilder

Beskrivning

Förening

BYGGNAD

Byggår 1931

RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och som sträcker sig fram till 2039. Utöver löpande underhåll har följande större underhålls- och investeringsåtgärder genomförts 

2019 - Nytt kärl och avluftare till undercentral - Åtgärdande av anmärkningar vid OVK - Brandskydd - Radonmätning 

2018 - Målat om trapphuset och entrén samt bytt ut all armatur i trapphuset. Tvättstuga

2004 - Stambyte.

2018 - Sista trefasledningar indragna, elledningar har bytts ut kontinuerligt

2005 - Fasad

2013 - Fönster

2015 - Värmesystem

2016 - Hissar

 

FÖRENING

Brf Fågelbärsträdet 4 registrerades år 1991 och äger fastigheten Brf Fågelbärsträdet 4. Fastigheten är ritad av arkitekten Birger Borgström och karaktäriseras av sin funktionalistiska stil. Funktionalismen anses ha fått sitt absoluta genombrott vid Stockholmsutställningen 1930. I föreningen finns 25 bostadsrätter samt 1 uthyrd lokal (rymmer kontor). Föreningen klassas som ett privatbostadsföretag och är därmed en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger marken, har en god ekonomi och låga avgifter. 

ÄGANDE
Juridisk person accepteras ej.

FÖRRÅD

Till bostaden tillhör två förråd.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Gemensam gård, cykelställ och tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och en centrifug. 

TV OCH BREDBAND

TV och bredband finns via ett gruppavtal från ComHem och kostar 230 kr/mån.

ÖVERLÅTELSE-/PANTAVGIFT

Överlåtelseavgift: 2,5% av prisbasbeloppet faktureras säljaren.

Pantsättningsavgift: 1% av prisbasbeloppet faktureras pantsättaren per pantsättning. 

ÖVRIGT

Fina omgivningar med närliggande Riddarfjärdens möjligheter till bad och härliga promenader utefter vattnet, Rålambshovsparken, Smedsuddsbadet och närliggande Fågelbärsgården. I närområdet finns restauranger och det välkända bageriet Petite France alldeles om hörnet på John Ericssonsgatan. Bra kommunikationer med Rådhusets tunnelbana i närheten. 

 

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall. I anslutning till hallen ligger kök, badrum med bastu och sällskapsdel.

Stort kök med snygga fronter i valnöt. All köksutrusting från Gaggenau och Miele. I köket kan den gamla jungfrukammaren återskapas för den som vill ha ett tredje sovrum. 

Sällskapsdelen är rymlig och består av vardagsrum och matsal med öppen spis. Valnötssnickerier och massiv stavparkett lagd i fiskbensmönster. Från sällskapsrummet når man sovrummen. 

Rofyllt sovrum i öster, förvaring i garderobsvägg med fina snickerier. Garderobsväggen avgränsar rummet från vardagsrummet. I västra sovrummet finns en inbyggd garderobsvägg och utgång till balkong i västerläge. Massiv stavparkett lagd i fiskbensmönster i båda rummen.

Badrummet är utrustat med WC, handfat, badkar med hand och huvuddusch, tvättmaskin och bastu.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
4.509
Lägenhetsnummer
153
Ingår i avgiften
Bradband, TV, Vatten och värme.
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Förening
Brf Fågelbärsträdet 4
Byggnadsår
1931
Energiprestanda
162 kWh/Kvm och år

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister