Mer info

Balkonger i söder och vidsträckt vy

Norr Mälarstrand 20, 4 tr – Kungsholmen

Boarea 223 kvm Rum | Våning 6 rok | 4 tr
Pris Såld Avgift 9 190 kr / mån

Högt upp med magnifik utsikt över Riddarfjärden återfinns denna härliga våning om 223 kvm. Bostaden har en ypperlig disponering att utgå ifrån och två fantastiska balkonger i rakt söderläge. Fastigheten från tidigt 30-tal är ritad av arkitekt Björn Hedvall, vilket borgar för de arkitektoniska grundkvalitéerna. Renoveringsdrömmen är ett faktum och här bjuds synnerligen fina förutsättningar att utforma ett hem utöver det vanliga i obelånad förening belägen i eftertraktade kvarter, närmare bestämt i hörnet där Norr Mälarstrand möter Kungsholms hamnplan.

Bilder

Beskrivning

Bostaden

Utsikten och balkongerna är självklara kronor på verket som för all framtid garanterar ett hem utöver det vanliga. Våningen i sig stoltserar därutöver med bevarade ursprungsdetaljer och en spännande disposition som har alla möjligheter att delas in och nyttjas flexibelt utifrån en köpares önskemål, för att förverkliga ett extraordinärt boende.

En välkomnande hall i våningens mitt leder vidare till såväl kök, sociala ytor och sovrumssektion. Intill finns gästtoalett. 

En inre hall med platsbyggda bokhyllor övergår i representativ yta bestående av matsal med burspåk mot gård och vardagsrum med magnifikt fönsterpati mot balkong överblickande Riddarfjärden i söder. Skulptural öppen spis fulländar och intill följer härlig salong väl lämpad som bibliotek, arbetsrum eller sovrum. 

I fil mot Norr Mälarstrand och Riddarfjärdens vatten följer ytterligare tre trivsamma rum, alla med dubbeldörrrar ut till storslagen balkong. Dessa rum utgör en naturlig sovrumssektion med tillhörande badrum och korridor med förvaring som smidigt leder in i de olika rummen.

Serveringsgång som nås via antingen matsal eller hall ligger intill hemmets andra badrum och leder vidare till kök i äldre tappning med fin utformning där de två tidigare pigkammarna har inkorporerats för att ge ett stort kök med generös matplats. Här finns såväl fönster som dörr mot gemensam gårdsbalkong med tillhörande hiss.

Superlativen räcker inte till för att beskriva egenskaperna och potentialen i detta hem och ett platsbesök är i det närmaste nödvändigt för att uppleva allt som våningen har att erbjuda.

Föreningen

Brf Munklägret 14 är idag obelånad och förvärvade sin fastighet 1994. Föreningen upplåter 35 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt samt 1 lokal som hyrs ut.

Den ekonomiska förvaltningen handhas av Arcada. Avgift debiteras kvartalsvis och det finns inte aktuellt med några förändringar av avgifter. I denna ingår värme och vatten. En obligatorisk avgift tillkommer för Kabel-tv samt Bredband om 305:-/månad.

Fastigheten uppfördes 1932 med adresserna Norr Mälarstrand 20 och Kungsholms Hamnplan 2. Fastigheten är väl underhållen och har renoverats löpande under åren. En tio-årig underhållsplan är framtagen och föreningen avsätter årligen 700 000 kr. Föreningen har påbörjat renoveringar där säkerthetsdörr har installerats och altandörrar samt fönster kommer renoveras utvändigt. I samband med köparens renovering av den aktuella våningen kommer föreningen att  genomföra lokala stambyten. 

Uppvärmning sker via fjärrvärme. Modern tvättstuga finns, dessutom finns trevlig gård med planteringar och utemöbler.

Lägenheterna har tillgång till källar- och vindsförråd.

I föreningen finns garage med plats för 7 bilar. Tidigare uthyrd lokal avses byggas om för att ge fler garageplatser. Kösystem tillämpas.

För ytterligare information hänvisas till föreningens årsredovisning samt deras informativa hemsida www.munklagret14.se 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
4.82000 %
Lägenhetsnummer
1141
Ingår i avgiften
Värme, Vatten
Våningsplan
4 tr
Hiss
Ja
Förening
Brf Munklägret 14
Byggnadsår
1932
Energiprestanda
139 kWh/Kvm och år

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister