Mer info

Äkta takvåning med magnifik takterrass

Kungsbro Strand 21 – Kungsholmen

Boarea | Biarea 128 kvm | 127 kvm Rum | Våning 5 rok | 7 av 7
Pris Såld Avgift 8 802 kr / mån

Unik våning med privat takterrass om ca 127 kvm och milsvid utsikt över Stockholm city. Den generösa terrassen som omsluter lägenheten skapar en unik penthousekänsla med flera utgångar och möjlighet till flera sittgrupper och möblering. Lägenheten är mycket trevligt planerad med stora sociala ytor med ett ljuvligt vardagsrum med öppen spis och anslutande matsal med plats för stora sällskap. En spektakulär inre hall med välvt väggparti med sittplats och väggmålningar signerad Tore Nyberg från 1930-talet. Här finns även tre sovrum, varav ett med utgång till terrassen. Helkaklat badrum med dusch och en extra gäst wc i hallen. Genomgående ett helt unikt boende med stor potential och framförallt en takterrass att hänföras av.

Bilder

Beskrivning

FÖRENINGEN

Brf Kungsklippan är välskött förening som bildades 1934. Föreningen äger marken och är en så kallad äkta förening. Brf Kungsklippan är Sveriges näst största förening och består av 12 flerbostadshus. Föreningen upplåter 1031 lägenheter med bostadsrätt samt 47 lokaler med hyresrätt. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp som debiteras köparen. Pantsättningsavgift tas ut om 1,5% av prisbasbelopp som debiteras pantsättaren.Till lägenheten hör ett källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Fyra övernattningsrum, på Kungsklippan 14 och Kungsholmsgatan 13A.
Fem takterrasser, på Kungsholmsgatan 11 samt på Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25.
Två grillplatser, på gårdarna Kungsklippan 14-20 och Kungsbro Strand 19.
Cykelrum på Kungsklippan 12 och 22 samt på Kungsbro Strand 17, 19 och 25.
Grovsoprum på Kungsklippan 16-18, Kungsholmsgatan 11 och på Kungsbro Strand 17 och 21.
Garage och parkeringsplatser på Kungsklippan.
Fyra tvättstugor, på Kungsklippan 16-18, Pipersgatan 16, Kungsholmsgatan 11 och Kungsbro Strand 21 . Alla tvättstugor har både låsbara tvättrum, som måste bokas, och s.k. spontanmaskiner som inte behöver bokas. Grovtvättmaskiner finns på Kungsklippan 16-18 och Kungsbro Strand 21. Grovtvättmaskinerna måste alltid bokas. Tvättider bokas på hemsidan eller med nyckelbrickan innanför ingången på resp. tvättstuga.

Värme, vatten och el

Fastigheten värms med fjärrvärme och uppvärmningen ingår i avgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften.

TV och bredband

Föreningen har avtal med ComHem och Ownit. Basutbud (TV) och bredband 700/1000 Mb/s ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 2 garageplatser samt 12 parkeringsplatser. Parkeringsplats kostar 2500 kr/mån och garageplats kostar 4000 kr/mån. Platserna är upptagna i dagsläget men det finns ett kösystem. Annars gäller boendeparkering i området.

Avgiftshöjningar

Avgiften höjdes med 4% jan 2020 och 5% jan 2019. Föreningen har inte höjt avgiften på många år men beslutade detta för att ta höjd för kommande investeringar.

Juridiska personer 

Juridiska personer godkänns ej som medlemmar i föreningen.

Renoveringar 

Föreningen har inlett ett omfattande arbeta med att byta föreningens samtliga stammar. Med tanke på storleken av föreningen kommer detta stambyte pågå under kommande decennium. Enligt planeringen skall denna trappuppgång genomgå stambyte under år 2028, se mer på föreningens hemsida.

Samtliga större renoveringar finns angivna på föreningens hemsida, se länk nedan.


För vidare info om föreningen:

www.kungsklippan.se

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.1609 %
Lägenhetsnummer
00751
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Våningsplan
7 av 7
Hiss
Ja (Två hissar)
Förening
Brf Kungsklippan
Byggnadsår
1934-1938
Energiprestanda
125 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
600 kr/mån
Försäkring
250 kr/mån
Driftkostnader totalt
850 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister