Mer info

Ljus tvåa i berömda Markeliushuset

John Ericssonsgatan 6 – Kungsholmen

Boarea 45 kvm Rum | Våning 2 rok | 3 av 6
Pris Såld Avgift 3 183 kr / mån

Högt och fritt med stor balkong och utsikt mot Riddarfjärden är denna 2:a om ca 45 kvm belägen i Markeliushuset på Kungsholmen. Fastigheten byggdes 1935 och var då Sveriges första kompletta kollektivhus. Huset är internationellt berömt ur såväl arkitektonisk som social- och kulturhistorisk synvinkel.  Här beställer du frukosten direkt in i köket genom mathiss från restaurangen Petite France som dessutom ger 20 % rabatt för föreningens medlemmar.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Kök, matplats och sällskapsdel i öppen planlösning samt rymligt sovrum med plats för klädförvaring. Härligt ljusinsläpp genom stora fönster längs hela ytterväggen samt även balkongdörrar i såväl sällskapsrum som sovrum. Den generösa balkongen vetter mot lugn innergård med morgonsol och utsikt mot riddarfjärden.

Badrum med dusch, wc, handfat, handdukstork samt 45cm tvättmaskin. Helkaklade väggar i vitt och svart golvklinker. Utanför badrummet finns ytterligare förvaring i platsbyggda garderober.

Kök med både gas och elektrisk spis, ugn samt diskmaskin. Mathissen i original går direkt in i köket. Man kan beställa mat samt frukost direkt uppskickat i hissen med tex nybakade croissanter/pain au chocolat med färskpressad juice.

 

 

Brf Fågelbärsträdet

Föreningen registrerades 1934 och är en äkta bostadsrättsförening sedan tillkomsten. Föreningen äger marken.
Byggnaden invigdes i september 1935 och var då Sveriges första kompletta kollektivhus. Arkitekt var Sven Markelius. Huset byggnadsminnesförklarades 1992. Huset var då det första funkishuset i Stockholm och det första bostadsfunkishuset i Sverige som blev byggnadsminnsförklarat. 

Föreningen hyr ut två lokaler i bottenvåningen, ett daghem om 129 kvm och restaurang Petit France om 286 kvm (bottenvåning och källare) samt uteservering 80 kvm. 

Petite France, som startades av surdegsvurmaren Sebastian Boudet, vann gulddraken 2008 - 2010.

Nära till Norrmälarstrand med prommernadstråk med Landstingsparken in på knuten samt Rålambshovsparken. Restauranger i Närheten är Mäster Anders, Styrelsen, Bergamott bl.a. Närhet till Västermalmsgallerian.

Kommunikationer: nära rådhuset, tunnelbana, landstingshuset busshållplats med kommunikationer

Optisk fiber
Stockholms Stadsnät AB
Coaxialnät
ComHem AB

www.markeliushuset.se

Område

Ett fantastiskt bra läge med vackra miljöer. Här finns lugnet beläget intill den glittrande Riddarfjärden och dess härliga promenadstråk men också trevliga grönområden som Rålambshovsparken och Kronobergsparken. Letar man efter pulsen så finner man även den runt hörnet med mysiga caféer och restauranger samt välsorterade mataffärer. 
Kommunikationerna till och från Fridhemsplan är mycket god. Denna delen av Kungsholmen har gott om restauranger och butiker. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. 

Kommunikationen är fantastisk bra efter denna adress. Man finner T-bana Rådhuset ca 400 m från lägenheten. Om man hellre vill åka grön eller blå T- banleinje finner man dessa på Fridhemsplan på ca 850 meters avstånd. Här finns också busslinje 1,3 och 4 med flera. Promenadavstånd in till city och Centralen/ Cityterminalen med såväl pendeltåg som Arlanda Express.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
2.23680 %
Lägenhetsnummer
1024
Ingår i avgiften
Värme, VA, optiskfiber 1000/1000, service av mathiss, sotning
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Förening
Brf Fågelbärsträdet
Byggnadsår
1935
Energiprestanda
182 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
200 kr/mån
Försäkring
200 kr/mån
Driftkostnader totalt
400 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister