Mer info

Högst upp i ljust och vackert västerläge

Hantverkargatan 77 – Kungsholmen

Boarea 151 kvm Rum | Våning 5 rok | 5
Pris Såld Avgift 6 652 kr / mån

Högt och ljust ligger denna vackra våning i en mycket ståtlig byggnad från början av förra seklet. Adressen är Hantverkargatan men ligger på hörna där största delen av lägenheten vänder sig mot St Eriksgatan, och tack vare sitt höga läge bjuds det på sjöglimt mot Riddarfjärden och Västerbron. Från de vackra burspråken i sydväst och väst fylls lägenheten med ett härligt ljus över takåsarna och himlen blir likt ett skådespel i solnedgång. Det finns två ingångar till våningen varav den ena leder till en egen avdelning med sovrum, WC och dusch. Våningens karaktär är från i början av förra seklet men har genomgått en ordentlig uppfräschning och modernisering under senaste åren. I vardagsrum och kök ligger en nyslipad fiskbensparkett i ek och utöver i stora delar av våningen ligger ett klassiskt golv av furuplank, även det nyslipat. I sovrumsdelen har en heltäckande matta lagts över furugolvet. Köket har handmålade fronter från snickeri, bänkskivor av granit och Spisen är från Falcon.

Bilder

Beskrivning

Lägenheten

Spisen i köket är en Falcon induktion med tre ugnar och extra bred. Kyl/frysen är en Smeg och diskmaskin från Elektrolux. I sovrumsavdelningen har badrummet ett golv av sjösten med golvvärme, kakel, dusch, WC och kommod med handfat. Tvättmaskin och torktumlare står i den mindre avdelningen med egen ingång. Här finns en separat dusch med golvvärme och en separat WC med handfat. I lägenhetens huvudentré finns också en gäst-WC.

Föreningen

HSB Brf Hantverkaren i Stockholm bildades 1981-04-14 och registrerades 1981-05-25. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Göken 32 i Kungsholmens församling.

Huset uppfördes 1914 av Fastighets AB Vapensmeden och ritades av arkitekt Halvar Hallongren, byggmästare var Ivar Nyqvist.

Huset består av fem våningar samt delvis inredd vind. Fasadmaterial är granitsockel slätputs med dekorritsning, färgen är röd gråvit med dekor av gröna kakelplattor. Gröna fönstersnickerier.

HSB Brf Hantverkaren i Stockholm består idag av 26 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt tre lokaler. Föreningens fastighet har adresserna Hantverkargatan 75 och 77 samt Sankt Eriksgatan 18.

Gemensamma utrymmen är tvättstuga, cykelrum, barnvagnsförråd, föreningslokal, gym-bordtennisrum samt snickarbod. Föreningen har en trevlig gemensam innergård med planteringar som om sommaren möbleras med utemöbler.

Föreningen är ansluten till kabel-tv via ComHem och bredband 250 Mbt via Telenor.

Genomförda renoveringar

1994 Renovering av VA-stammar

2007/2008 Taket renoverades

2009 Uppgradering till 3-fas av de allmänna elstigarna

2011 Renovering av innergård

2013 Renovering och uppgradering av värmesystem

2013 Fasadrenovering

2014 Uppfräschning av trapphus

2016 Hissar åtgärdades

2016/2017 Fönster renoverades

2018 Delar av avloppssystemet byttes ut

Området

Välkommen till ett populärt bostadsområde med närhet till bl a härliga promenader utmed Riddarfjärdens vatten. Rålambshovsparken erbjuder rikligt med aktiviteter och det finns en badstrand vid Smeduddsbadet. Det är nära till både tunnelbana och bussar. Närområdet bjuder på både förskolor, skolor och gymnasium. Trevliga caféer och restauranger finns i kvarteren och diverse shopping lika så.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
5.04864 %
Lägenhetsnummer
19
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Våningsplan
5
Hiss
Ja
Förening
HSB Brf Hantverkaren 209
Byggnadsår
1914

Driftkostnad

El
500 kr/mån
Driftkostnader totalt
500 kr/mån

Planritning

Länkar

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister