Mer info

I Hjorthagens klassiska kvarter

Älvkarleövägen 5 – Hjorthagen

Boarea 44 kvm Rum | Våning 2 rok | 1/2 tr
Pris Såld Avgift 2 941 kr / mån

I Hjorthagens vackra, klassiska funkiskvarter ligger denna ultimat planerade 2 rok med många tidstypiska detaljer bevarade. Mycket förvaring och socialt planerad lägenhet med närhet till city och natursköna områden.

Bilder

Beskrivning

LÄGENHETEN

Lägenheten är genomgående åt två väderstreck och ligger högt utan direkt insyn från gatan. Mycket ljus flödar in från den många fönsterpartierna och fina originaldetaljer är bevarade i detta klassiska funkishus.

När man stiger in i entrén till huset ser man tidsenliga attribut såsom t.ex. den vackra trappan.

Hallen har plats för avhängning och det finns garderober i rummet för god förvaring. Från hallen når man köket som har vita skåpsluckor med tidstypiska handtag och ett rutmönstret golv. Köket är inrett med kyl/frys, gasspis, diskmaskin samt sittplats för en matgrupp. Fönster ut mot gatan gör detta rummet ljust och härligt med mycket avlastningsyta.

Vardagsrummet  har två stora fönsterpartier mot gården  ger mycket ljus till rummet. Man får plats med både matgrupp och soffgrupp om så önskas och från rummet når man sovrummet samt köket. 

Sovrummet, som ligger mot gården, har plats för en stor dubbelsäng och längs med ena sidan finns det inbyggda garderober.

Badrummet är helkaklat med dusch och har ett frostat fönster. En vacker speglad dörr med frostat glasparti in till badrummet är en vacker detalj.

Husen är unika då de är bland de första funkishusen i Stockholm och kulturminnesmärkta. Fastigheten ritades av arkitekten Hakon Ahlberg och gatorna är uppkallade efter områden med vattenkraft i Sverige.

Området är mycket charmigt och bjuder på natursköna områden, närhet till t-bana samt matbutiker och city. Fältöversten är närmaste köpcenter med alla tänkbara butiker för service.

 

 

FÖRENINGEN

Brf Hjorthagshus har 351 lägenheter och 10 hyreslokaler fördelade på åtta huskroppar. Husen byggdes år 1935 och står på tomträtt, nytt tomträttsavtal slöts år 2015. 

Exteriört är husen blåklassade. Lägenheterna är kopplade till gasnätet. Då lägenheterna har 1-fas och är säkrad till 16Amp är det ej tillåtet att byta ut gasspis till elspis. Dock kan elugn användas.
Inom de närmaste åren rekommenderas att fönster bätringsmålas samt att ytskikten i tvättstugor renoveras.

- Reliningsprojekt genomfördes i alla fastigheter 2013-2016
- Dränering längst en huskropp genomfördes 2016
- Bredband drogs in i lägenheterna 2014 
- Trapphus bättringsmålades 2014-2016
- Omfattande fönsterrenovering genomfördes 2007-2010 
- Stamspolning genomfördes 2006
- Tak renoverades 1998

Se www.hjorthagshus.bostadsratterna.se för mera information.

AVGIFT:
Avgiften inkluderar vatten, värme, bredband via fiber (1000/1000) Mbps och kabel-TV (ComHem). 

GEMENSAMMA YTOR:
Föreningen har två tvättstugor samt drop-in maskin i varje tvättstuga. 

ÖVERLÅTELSEAVGIFT & PANTSÄTTNING:
Överlåtelseavgiften är 2,5% av gällande prisbasbelopp per överlåtelse betalas av köparen.

Pantsättningsavgiften är 1% av gällande prisbasbelopp per pant. 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
9-580-2-0337
Våningsplan
1/2 tr
Hiss
Nej
Förening
BRF Hjorthagshus
Byggnadsår
1935

Driftkostnad

El
180 kr/mån
Försäkring
71 kr/mån
Gas
250 kr/mån
Övrigt
300 kr/mån
Driftkostnader totalt
801 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister