Exklusiv etagevåning med 110 kvm terrass och sjöutsikt

I natursköna Gröndal återfinns denna magnifika etagevåning på 190 kvm boyta + 10 kvm förråd med rymlig terrass och privat trädgård om 110 kvm och oslagbar sjöutsikt. Denna välrenoverade pärla skapar en oemotståndlig atmosfär av elegans och erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp genom stora panoramafönster samt takfönster som släpper in det naturliga ljuset och ramar in den hänförande utsikten över sjön. Socialt planerad med öppen planlösning, stilrent kök, dubbla inbyggda champagnevinkylar samt dubbla vinkylare inbyggda i den eleganta köksön. Våningen har gott om förvaringsutrymmen, luftvärmeväxlare för skön komfort året runt, ljudisolerande smidesdörrar i flera rum, samt fjärrstyrda rullgardiner på båda plan. Solid förening med stabila intäkter samt ett flertal bekvämligheter såsom garage, motionsanläggning, relaxavdelning med bastu, gästlägenheter samt en gemensamhetslokal i högsta klass för att nämna några.

Adress Ormbergsvägen 14 Område Gröndal
Boarea 190 kvm Rum 6 rok
Pris 19 500 000 kr / bud Avgift 4 672 kr / mån

Välkommen på visning

11 jun
Visning kl 11:00-11:45
- Föranmäl er gärna. Välkommen!
Spara i min kalender
Visningsanmälan

Förening

Brf Mälarklippan är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2001. Föreningen äger fastigheten Bommen 8 i Stockholms kommun som omfattar Ormbergsgatan 4-24. Fastigheten består av 2 flerbostadshus med 5 våningar ovan mark och 3 våningar i källarplan. Källarplanet innehåller bl.a. kommersiella lokaler samt garage. Föreningen består av 130 lägenheter om totalt 12 589 kvm samt 11 hyreslokal om totalt 3 302 kvm.

Det finns även ett garage i fastigheten med 169 bilplatser, varav 37 med laddbox samt 5 platser för MC. Hela garaget är uthyrt till Stockholms Stad Parkerings AB. Det innebär att samtliga p-platser uthyres av Stockholms Stad Parkerings AB med obligatorisk moms till brf-medlemmar och övriga hyresgäster. I garaget finns också 38 kajakplatser och 3 inhängnader för mopedparkering som hyrs ut till brf-medlemmar. En parkeringsplats kostar 1 000 kr/mån exkl. moms. För laddplats tillkommer extra kostnad. Det finns även gästparkeringsplatser utanför garaget som kostar 15 kr/tim, max 100 kr/dag.

Föreningen har mycket god ekonomi med stabila intäkter och ca 12 Mkr i kassan. Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2023-05-15).

Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 65 kr/mån för kabel-TV och bredband.
Till lägenheten hör ett förråd om ca 10 kvm som ligger bredvid ytterdörren.

Gemensamma utrymmen
- Motionsanläggning inrymmande sporthall, styrketräningsrum, två bastuanläggningar och ett relaxrum. Aktiva medlemmar i föreningen arrangerar innebandy för respektive killar och tjejer. Dessa aktiviteter är öppna för alla medlemmar och kostar inte något annat än din egen energiinsats.

- I anslutning till motionsanläggningen finns en relaxavdelning med bastu och sittgrupper.

- Fastigheten inrymmer en förnämlig, luftig gemensamhetslokal med stora fönster som vetter mot Ormbergsvägen. Lokalen är avsedd för lugnare tillställningar till exempel middagar, möten och företagsmöten. Lokalen är fullt utrustad för företagsmöten med bland annat projektor och ljudanläggning. Den har plats för femtio gäster. Här finns ett fullutrustat kök, glas och porslin med mera. På övervåningen finns en yta för de mindre med lek, pyssel och pussel samt en hörna med en Android TV som du kan casta till om du vill. Gemensamhetslokalen är tillgänglig för medlemmar som kan hyra den för 250:- per pass.

- Föreningen har tillgång till egen badbrygga som ligger i anslutning till fastigheten.

- Brf Mälarklippan förfogar över två gästlägenheter (en i port 18 och en i port 10), som kan hyras av medlemmar i föreningen när t.ex. släkt och vänner kommer på besök. Båda lägenheterna är fräscha och välutrustade med allt som behövs för ett bekvämt korttidsboende. Den ena är för max fyra personer och den andra för max fem personer.

- Till varje port hör två barnvagns- och cykelrum.

- Det finns välutrustade tvättstugor på plan 2 i portarna 10, 12, 16 och 20. I port 16 finns även en grovtvättstuga avsedd för grovtvätt (t ex mattor).

- I fastigheten finns fyra olika sopstationer avsett för hushållssopor, matavfall, återvinning samt grovsopor.

Planerade renoveringar (kontrollerat med styrelsen 2023-05-15):
2024 - Tvätta alla fasader samt se över fönster och balkonger. Finansiering finns.

För vidare information se föreningens hemsida:
https://www.malarklippan.se/

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
522
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, TV (Baspaket m 17 kanaler), Streamtjänst för TV, Försäkring (Bostadsrättsstillägg)
Hiss
Ja
Förening
Brf Mälarklippan
Byggnadsår
1982-1983 (Ombyggnadsår: 2002-2003)
Energiprestanda
140 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
1 314 638 SEK

Driftkostnad

El
400 kr/mån
Driftkostnader totalt
400 kr/mån
Till toppen
Alla bilder