Mer info

Charmig 2:a i hjärtat av Gamla stan

Svartmangatan 11 – Gamla Stan

Boarea 60 kvm Rum | Våning 2.5 rok | 1
Pris Såld Avgift 3 177 kr / mån

Med Gamla Stans bästa läge och på en av Stockholms äldsta gator ligger denna ljusa och trevliga tvåa med en spännande historia. Här grundades år 1888 Svenska Järn- och metallarbetarförbundet. Med sovrum som vetter mot innergården, samt ljust kök och vardagsrum mot Svartmangatan får man verkligen det bästa av Gamla Stan. Köket är välutrustat och har gott om förvaring bakom ljusa luckor. Badrum med kommod, överskåp, wc, dusch samt handdusktork. Lägenheten har genomgående vackert furugolv och en takhöjd om ca 3,20m.  Den tillhörande innergården, helt unik i sitt slag, bjuder på uteplatser, gräsmattor, prunkande rabatter och en springbrunn. Fastighetens byggår är inte fastställt, men troligtvis första delen av 1700-talet.

Bilder

Beskrivning

Brf Cephius

Föreningen bildades år 1982 och klassas som äkta. Det finns 68 lägenheter och 25 lokaler i föreningen. 

Renoveringar:

Stamrenovering cirka 1997/1998, stamspolning 2017, Tvättstugan renoverades 2017, iordningställande av soprum 2016, byte av asfalt mot stenbeläggning på gården 2016, nya anslagstavlor införskaffade till varje portuppgång under 2015,

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Korttidsuthyrning av typen Air-bnb tillåts upp till tre veckor/år enligt beslut på årsmötet, men endast efter tillstånd av styrelsen.

Föreningens tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. Den är belägen på Köpmangatan 7.

Mellan husen finns föreningens gård som anses vara en av de finaste i hela Stockholm. Den är stor med många olika sittplatser, magnoliaträd, springbrunn, sandlåda och grill. Klubblokalen har genomgått ett ansiktslyft och är utrustat med ett litet kök och ett mötesrum.

Kabel-TV via Comhem och anslutning till fibernät genom ÖPPET NÄT. Föreningen betalar för bredbandskostnaderna.

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Allmänt

Här har du ett eget näste fullt av karaktär och med Sveriges historia runt husknuten. Kvarteret Cepheus sitter även det på en spännande historia och har dessutom en av stadens finaste innergårdar.

Under 1930-talet genomgick kvarteret Cepheus, som innanför de yttre gatuhusen bestod av ett myller av gårdshus i trångt och mörkt läge, en restaurering som leddes av arkitekt Albin Stark. Flera mindre gårdshus revs och resultatet blev en sammanhängande och grönskande innergård, Gamla stans första större park. Resultatet var mycket lyckat och bostäderna blev eftertraktade. Den fina stora innergården har du som boende i kvarteret tillgång till. Det är en egen oas med träd, buskar och blommande växter, gräsmattor och kullerstenar. Här finns många sittgrupper att nyttja, och en porlande springbrunn.

Här bor du med Gamla stans bästa läge, mitt i stadsdelen, nära Stortorget, Brända tomten och Kungliga slottet och omges av mängder av mysiga butiker, caféer och restauranger. Utgångsläget att nå övriga staden är det allra bästa oavsett om du vill promenera eller åka med allmänna kommunikationer. Tunnelbanans röda och gröna linjer trafikerar stadsdelen, liksom ett flertal innerstadsbussar. Blå linjen når du snabbt vid Kungsträdgården och likaså pendeltåg och fjärrtåg vid centralen.

Till lägenheten hör ett vindsförråd om cirka 5 kvm.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
1.6010 %
Lägenhetsnummer
1101
Ingår i avgiften
VÄRME, VATTEN, KABEL-TV, BREDBAND
Våningsplan
1
Hiss
Nej
Förening
Brf Cepheus
Byggnadsår
Tidigt 1700-tal
Energiprestanda
194 kWh/Kvm och år

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister