Mer info

Charmigt Townhouse Anno 1750

Lilla Nygatan 7 – Gamla Stan

Boarea 97 kvm Rum | Våning 3 rok | Town House med 3 våningsplan
Pris Såld Avgift 4 510 kr / mån

På Lilla Nygatan 7, ett stenkast från det historiska Riddarhuset, stiger man in på en av Gamla stans charmigaste innergårdar med tilltalande grönska, en liten fontän och ett flertal sittplatser. Här råder lugn och stillhet. I denna fastighet är en lägenhet om 97 kvm belägen, disponerad på tre plan. På innergården stiger man in på bottenvåning, genom egen dörr, vilket ger en härligt privat känsla samt intrycket av att bo i ett eget townhouse.  Huset är från 1750-talet och äger en unik historia. På 1800-talet inrymde det bl.a. Aftonbladets tryckeri, därav de vackra fabriksfönsterna på mellanplanet. Två väl tilltagna badrum, ett med badkar, wc och tvättpelare och ett med wc och dusch. Trevligt öppet kök på mellanplan, som utgör den centrala punkten i lägenheten. Idag används planet högst upp som master bedroom. Föreningen är mycket välskött med god ekonomi och låg skuldsättning.

Bilder

Beskrivning

BRF

BRF Stora Steenhuset är en äkta bostadsrättsförening med 18 lägenheter på Lilla Nygatan 7 och Stora Nygatan 22 i Gamla Stan, Stockholm. Föreningen bildades år 1998.

OM FÖRENINGEN
Ekonomisk förvaltare: Skärgårdskontoret tel 08-54242120.
Det finns två källarförråd tillhörande lägenheten ca 1x3 m, hönsnät, i princip full takhöjd.
Särskilt cykelrum.
På innergården finns växter, en fontän och en bänk.
Det finns ingen gemensam tvättstuga.
Det finns i övrigt inga gemensamma utrymmen.

Planerat underhåll - putsarbete på fasaden mot gården samt en del av fasaden mot Yxsmedsgränd. Upphandlingen beräknas vara klar under rnars månad.  

ÖVRIGT
Huset är från 1650-talet och inrymde på 1800-talet bl.a. Aftonbladets tryckeri (därav fabriksfönstren på mellanplanet). Läs gärna om detta under "dokument".
Avstånd till T-bana och livsmedelsaffär ca 150 m.
Föreningen är mycket välskött med god ekonomi och låg skuldsättning
Samtliga fönster i samfällighetens lägenheter renoverades 2017.
I början av året installerades fibernät i fastigheten. Driftstart blev i början av februari. Fibernätet har fungerat bra.  

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
4.72320 %
Lägenhetsnummer
16
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV
Våningsplan
Town House med 3 våningsplan
Hiss
Nej (Finns i fastigheten men ej i detta hus.)
Förening
BRF Stora Steenhuset
Byggnadsår
1750
Energiprestanda
161 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
600 kr/mån
Försäkring
250 kr/mån
Driftkostnader totalt
850 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister