Mer info

Familjevåning på populära Rörstrandsgatan

Rörstrandsgatan 14 – Birkastan

Boarea 156 kvm Rum | Våning 5 rok | 1,5
Pris Såld Avgift 5 560 kr / mån

Välkommen till denna oerhört väldisponerade familjevåning på Rörstrandsgatans bästa del.  Ett fantastiskt ljus karaktäriserar våningen som har stora fönster i två väderstreck samt ett generöst burspråk i sällskapsrummet. Våningen är uppmätt till 156 kvm, fördelat på fyra stora sovrum, sällskapsrum, badrum, duschrum samt det härliga, välutrustade köket med matplats som utgör våningens kärna. Genomgående ljusa ekgolv samt stilrena och smarta förvaringslösningar i samtliga rum.  Våningen totalrenoverades 2016 med smakfull och träffsäker känsla för detaljer. Ett riktigt drömboende i mysiga kvarter. Mycket välskött fastighet och lågt belånad förening.

Bilder

Beskrivning

Brf Eldaren 12

Bostadsrättsföreningen Eldaren nr 12 förvärvade under år 1978 fastigheten Eldaren nr 12 i Stockholms kommun. Marken ägs av föreningen.

Föreningens stadgar finns registrerade hos PRV i nuvarande lydelse.

Brf Eldaren 12 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har inga hyreslägenheter eller kommersiella lokaler.

Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.

Föreningen förvaltar själv fastigheten. 

https://www.eldaren12.se/

 

Fastigheten

Fastigheten byggdes år 1914 och består av två flerbostadshus i fem våningar med totalt 30 bostadsrätter.

Den totala boytan var från början ca 2 819 kvm. Den har genom vindsförsäljningar utökats till 2 911 kvm. Ytterligare råvindsförsäljningar är inte aktuella.

Lägenhetsfördelning: 14 st 2 rum och kök; 2 st 3 rum och kök; 10 st 4 rum och kök; 4 st 5 rum och kök. Vindsförråd. Fastigheten har inga garageplatser.

Lägenheterna har kabel TV och bredband från ComHem framdraget. Avgifterna ingår ej i månadsavgiften.

Fullt utrustad tvättstuga i källarplanet.

Cykelförråd i källarplanet.

Innergårdar som disponeras av alla medlemmar. Föreningen sköter möblering, blommor mm.

Fjärrvärme.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Allians.

Följande underhåll gjorts under de senaste åren:

1989 VA stammarna byttes i gårdshuset.

1990 Alla elstigare byttes

1994 VA stammarna byttes i gathuset.

1999 Fasadrenovering, målning av trapphus, ny innergård

2002 Tvättstuga nya maskiner

2003 Målning av yttertak.

2005 Trapphus gårdshus.

2006-07 Uppvärmning stuprör och snörasskydd 2006, varmvattenventiler och värmeväxlare samt fler delar i VVS. 

2008 Nya fläktar på gårdshuset samt förbättrat självdrag på gatuhuset monterades.

2009 Reparation av fuktskada gatufasad. Ny torktumlare och torkskåp. Ljusa ytor på innergårdar och trappor. Delvis nya gasledningar. Balkonger har byggts.

2012 Värmeväxlaren byttes ut efter 35 år och takfallsstegar monterades för att underlätta arbetsmiljön vid underhåll och skottning av tak.

2013 Stammarna spolades.

2015 Lägenheternas fönster byts ut. 

2016 Fasad och tak renoverades.

2017 Fönster renoverades i trapphus samt hissen.

2018 Planerat byte av entredörr.

Föreningen har en långsiktig underhållsplan med matchande finansieringsplan för att fördela medlemsavgifterna jämt över åren.  

 

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med säkerhetsdörr, platsbyggd garderob, sittbänk med inbyggda förvaringsskåp undertill samt ytterligare avhängningsmöjligheter och svart/vitt golvklinker i marmor. Invid hallen finns ett duschrum, helkaklat i vitt med grått golvklinker och golvvärme. Vägghängd wc samt handfat på kommod med förvaringsskåp.

Hallen öppnar upp mot det smakfullt inredda köket med matsalsdel som utgör våningens kärna. Köket har gott om förvaring bakom ljusa luckor med läderbeklädda mässingshandtag, vitkaklade väggar med överskåp samt vägghängda hyllor i carraramarmor och väggmonterad belysning. Helintegrerade vitvaror i rostfritt från Siemens, såsom induktionshäll, två kombi-ugnar med såväl ugn, micro samt ång-funtion. Diskmaskin samt dubbel kyl och frys.

Två stora sovrum lugnt belägna mot gården, varav det ena har separat ingång mot gården med säkerhetsdörr. Två ytterligare sovrum samt sällskapsrum med stort burspråk ligger i fil mot gatan.

Generöst familjebadrum, helkaklat i vitt med grått golvklinker och golvvärme. Fristående badkar på tassar, dusch, vägghängd wc, handdukstork samt dubbla handfat på kommod med förvaringsskåp. Ytterligare inbyggt förvaringsskåp samt tvättpelare från Miele. Uppvärmda speglar i både badrum och duschrum vilket innebär att de inte blir immiga.

Denna trivsamma våning blev minutiöst renoverad 2016 med oerhörd känsla för detaljerna. Kök och badrumsskåp  kommer från Ballingslöv och samtliga platsbyggda garderober är från Kvick med integrerade el-uttag. Kablar finns även dragna i väggarna för lätt installation av ljudsystem.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
3
Ingår i avgiften
värme, vatten, basutbud TV
Våningsplan
1,5
Hiss
Ja
Förening
Brf Eldaren 12
Byggnadsår
1912

Driftkostnad

El
800 kr/mån
Försäkring
458 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 258 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister