Mer info

Engelskt radhus i hjärtat av Äppelviken

Västerled 15 – Äppelviken

Boarea | Biarea 120 kvm | 40 kvm Rum 6 rok
Pris Såld Avgift 4 333 kr / mån

På lugna ombonade gator ligger Äppelvikens kanske populäraste bostadsrättsförening med vackra tjugotalshus. De engelska radhusen är ritade av arkitekt Gunnar Wetterling och karaktäriseras av klassiska tjugotalsattribut som putsade fasader, spröjsade fönster, fönsterluckor, takrosetter och eldstäder. Tvåplanshuset har inredd vind, källare samt egen förgård och inramad trädgård.

Bilder

Beskrivning

FÖRENING

Brf Drivbänken 1 omfattar fyra radhuslängor – Alviksvägen, Äppelvikstorget, Radhusallén och Västerled. Hit hör också två sophus, en gemensam gårdsplan med flaggstång och en liten lekplats. Varje radhuslägenhet har en egen liten förgård och en långsmal trädgård på baksidan. Gårdarna avgränsas med planteringar och häckar. Kvarteret, som heter Drivbänken 2, ritades av arkitekt Gunnar Wetterling - efter framförallt tyska men även engelska förebilder. Därav namnet i folkmun: Engelska radhusen. Bygget påbörjades 1919 och husen stod inflyttningsklara 1923.

 

Kvarteret Drivbänken är ”blåmärkt” viket innebär att bebyggelsens kulturhistoriska värde motsvarar fordringarna för byggnadsminnen i kulturminneslagen. Det innebär att byggnaderna inte får förvanskas. Alla ändringar måste utföras varsamt med hänsyn till byggnadens karaktär. Klassificeringen utgår från plan- och bygglagen och används i kommunens arbete med detaljplanering och bygglovsprövning. Föreningen är noga med att bevara husens ursprungliga karaktär med putsade fasader, spröjsade fönster och sadeltak med enkupigt taktegel. Föreningen svarar för det yttre underhållet och den enskilde medlemmen för inre underhåll av respektive lägenhet. Taken lades om 2008. Dörrar och fönster renoverade sommaren 2016. Fastigheten är friköpt, varför ingen tomträttsavgäld utgår. 

Varje medlem svarar för det inre underhållet av sin andel liksom uppvärmning, el- och vattenförbrukning. Basutbud kabel-tv och sophämtning ingår i månadsavgiften. Föreningen har fastighetsförsäkring (ingår i avgiften) medan medlemmen förväntas ha egen hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

 

Föreningen har en informativ hemsida, http://drivbanken1.se/ 

 

Samtliga stammar i det aktuella huset byttes 2008. Badrum på andra våningen renoverades 2003 och badrum på vindsplanet 2016. Trägolven på entréplanet slipades 2015 och nytt golv lades i hallen. Väggen mellan kök och matrumsdel revs samt byte av köksluckor, nya underskåp och barkök mot matsalsdel 2015.Trappan till andra våningen, inklusive övre hallen målades 2015. Elsystemet byttes ut och drogs in i väggarna samt förseddes med överslagsskydd/åskskydd 2015. Vinden tilläggsisolerades, målades och tak öppnades upp till nock samt fick ny panel 2015. Samtidigt renoverades trappan till vinden och samtliga innerdörrar. Tak, väggar och golv samt dressing room på andra våningen renoverades 2015. Ny tvättstuga 2015. Ny fjärrvärme 2009. Garageportsöppnare installerad 2015.

Garage finns att förvärva separat, egen ekonomisk förening, ingår ej i avgiften 850kr/kvartal. Belägen rakt utanför trädgårdsgrinden.

RUMSBESKRIVNING

Entré till hall med avhängningsmöjligheter och trätrappa till övre hall. På entréplanet finns fullt utrustat kök, vardagsrum med öppen spis, matrum med utgång till trädgården.

På övre plan finns två sovrum och ett dressing room som med fördel kan göras om till ett tredje sovrum. Stort badrum med fönster.

Vindsvåning med snedtak som rymmer sovloft, allrum och badrum. 

Källaren innehåller allrum, verkstad/förråd och tvättstuga och wc.

Trädgård såväl på fram- som baksida av huset. På baksidan finns gräsmatta och träbelagda uteplatser. Här finns äppelträd, bärbuskar, och en vedeldad Ofyr-grill. Trevligt närområde med utmärkt utbud av bröd och konditoriprodukter från tidig morgon genom anrika Park Konditori och Gateau. Dagis hundra meter bort, utmärkta skolor som Smedslättsskolan och Äppelviksskolan, bra parkeringsmöjligheter, tvärbanan och tolvans spårvagn. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Småhus
Andel i föreningen
2.16000% %
Lägenhetsnummer
00021
Ingår i avgiften
Vatten, sophämtning, trådgårdsskötsel av gemensamma områden ( innergård och uteplats vid entrén), container för trädgårdsavfall mm 8-10 ggr/år.
Byggnadsår
1920

Driftkostnad

Värme
1 080 kr/mån
El
1 000 kr/mån
Försäkring
250 kr/mån
Övrigt
590 kr/mån
Driftkostnader totalt
2 920 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister