Mer info

Drömhem med privat läge

Fagerholmsvägen 48 – Ingarö - Fagerholm

Boarea 123 kvm Rum 6 rok
Pris Såld Tomtarea 6 480 kvm

Arkitektritat drömboende i högsta klass med underbar utsikt och mycket hög standard. Högt och fritt beläget i vackra Fagerholm med gemytlig stämning och god sammanhållning. Genomgående väl valda materialval med fasad, pergola och stora altandäck i vacker silvergrå sibirisk lärk. Interiört en inredningsdröm med ljusflöden utöver det vanliga och vattenspeglar i alla väderstreck. Utsikten från terrassen över tomten och Angöfjärden är bedårande. Läget är unikt i sitt slag. En upplevelse med total frihetskänsla.

Bilder

Beskrivning

Fastigheten

Huvudhuset karakteriseras av den generösa takhöjd, öppen planlösning och stora panoramafönster som vetter åt Agnöfjärden, en insjö med en bäck som angränsar tomten samt en pool. Vatten skådas från alla fyra väderstreck.

Helt insynsskyddat och privat altandäck med flertalet uteplatser, breda trappor och uppvärmd pool om 4 x 9 meter. Byggd med smarta lösningar för maximal förvaring och utrymmen undertill. 

På tomten finns ett mycket charmigt gästhus om ca 32 kvm, idag ateljé, med tillhörande altan under tak. Gästhuset har en separat infart och ligger lite avskilt från det stora huset vilket möjliggör uthyrning.

Inom ett par minuters promenadavstånd från huset, längs med insjöns trolska strand fylld med näckrosor når man Fagerholms tennisbanor. Intill ligger även boulebanan där det årligen ordnas tävlingar och festligheter.

Badplatser finns det rikligt av. Populärt med morgondopp vid Fagerholmsviken. Efter en långpromenad i Bergviks skogar kan man svalka av sig med dopp i Vidsjön. För barnen ordnas simskola vid Fiskmyrans sandstrand. Båtplats i viken nedanför med kö.

Fagerholms historia

Första gången Fagerholm nämns i skrift är i ett räfstetingsbrev från 1409. Där berättas att Peder Jönisson skall betala skatt för fyra penningsland jord i Fagerholm. I slutet av 1400-talet övergick Fagerholm till ägaren av Årsta.I mitten av 1500-talet har Fagerholm genom arv och äktenskap övergått i släkten Oxenstiernas ägo och i mitten av 1600-talet hade torpet Fagerholmen övergått i Brunns ägor. Då fanns också både mjölkvarn och sågkvarn vid Fagerholm. I slutet av 1600-talet blev Fagerholm föremål för diverse ägartvister mellan Årsta och Brunn. Tvisten avgjordes 1674 då rätten beslutade att Fagerholmen med dess lägenheter bör nu och i evärdeliga tider lyda under hemmanen Brunn.

Den kvarn som låg vid Fagerholm finns beskriven i en rapport från en husesyn år 1704. Kvarnhuset sägs vara ca 9 meter högt. Det hade tre dörrar med gångjärn, lås och nyckel. Vattenhjulet var över 6 meter. Då ryska galärer år 1719 invaderade Stockholms skärgård brändes Fagerholm, Beatelund och Bergvik. Åren efter ryssarnas invasion präglades hela skärgården av intensiv återuppbyggnad. 1759 tillträdde Hans Nybom som arrendator på Fagerholm. Vid den syn som då gjordes fanns förutom kvarnen ett bostadshus, en bryggstuga, en bod, en ladugård, ett stall och en loge.

Mer om Fagerholm finns att läsa i Fagerholmsboken

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1995, 2006
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Direktvärmande el
Fönster
2-glas
Fasad
Sibirisk lärk
Tak
Takplattor Lafarge Zender
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Plåt
Grund
Plintad grund
Vatten och avlopp
2 brunnar & enskilt avlopp.
Ventilation
Luftkonditionering Daikin
Tv- internetutbud
Telia & Fibernät under installation i området.
Taxeringsvärde byggnad
2 395 000 kr
Taxeringsvärde tomt
2 389 000 kr
Taxeringsvärde totalt
4 784 000 kr

Driftkostnad

El
2 983 kr/mån
Vatten/Avlopp
155 kr/mån
Samfällighet
290 kr/mån
Försäkring
323 kr/mån
Övrigt
55 kr/mån
Driftkostnader totalt
3 806 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister