Sommaridyll med gårdskänsla och sjöviste

På soligt och vackert läge finner vi denna väl omhändertagna fastighet med flera byggnader och även ett sjöviste med strand, brygga och sjöstuga. Den pampiga huvudbyggnaden byggd i gammal stil har genomgått en totalrenovering och ombyggnation under de senaste åren. Allt är väldesignat och genomtänkt med exklusiva materialval, profilerade golvlister och foder, platsbyggd inredning och modern teknik. Genomgående ligger ett golv av massiv furutilja, vitaliserad och försedda med vattenburen golvvärme på båda planen. Entrén, tvättstugan och de tre badrummen har försetts med klassisk kalksten i grå ton. Stora vackra fönster i tidstypisk stil ger ett fantastiskt ljus och rymd åt de stora rummen med högt i tak. Köket bjuder på en extra bred bänkskiva av italiensk marmor och maskiner är de senaste från Miele samt Siemens. Det bjuds på vacker utsikt mot Prästfjärden både genom de stora fönsterna samt från den soliga terrassen.

Adress Oxövägen 4 Område Ängsvik - Värmdö
Boarea | Biarea 229 kvm | 30 kvm Rum 9 rok
Pris 17 900 000 kr / bud Tomtarea 3 143 kvm

visning

Välkommen att boka tid med mäklaren!
Intresseanmälan

Området

Med egna båten tar vi oss ut från Prästfjärden och vidare mot Saltaröström och därefter Vindöström med närhet till Sandhamn, Bullandö och många många fler trevliga utflyktsmål och skärgårdskrogar. 

Området är mycket vackert och idylliskt med bl a Värmdös vackra Kyrka och församlingslokaler intill. Närmaste granne är  "Kyrkskolan" en moderna byskola med årskurserna (F-6). Den är mycket omtyckt och barnen både lär sig simma och om vintern åka skridskor på fjärden. Det är riktigt med natur att ströva fritt i och några kilometer bort ligger Siggesta Gård med lokalodlade varor och kött från lokalt slakteri. Här finns restaurang, hästar, djur och aktiviteter för barnen. Det finns också seglarskolor och även motorbåtsläger för barnen. Närmaste golfbana är Norrova men Värmdö bjuder på ytterligare två fina golfbanor. 

Bussen tar oss in till Stockholm city på ca 40 minuter. Med bil finns två vägar, antingen över Vaxholm eller över Nacka, väldigt bra att kunna välja!

Byggnaderna

Gästhuset om 30 kvm är inrett till bostad. På golven ligger även här en vitlaserad furutilja. Det lilla köket är ett IKEA-kök från 2020 och maskinerna är Electrolux (kyl, frys, diskmaskin, ugn, fläkt). Bänkskivan är i granit. Badrummet är nytt med kalksten på golv och kakel på väggar. Här finns det även en tvättmaskin och varmvattenberedare.  Elen har setts över och det är en ny elcentral samt ny värmekabel för vattnet mellan huvudhuset och gästhuset.

Garaget om 34 kvm och står på en gjuten betongplatta från 2020. Det finns ett loft för förvaring. De isolerade garagedörrarna installerades 2021. Elcentralen och elbillsladdaren är också nya. Förråd och redskapsbod finns också på fastigheten om ca 10 kvm med två separata rum.

Sjöstugan om ca 15 kvm har en bastu samt ett bra rum för förvaring och relax. Till sjövistet hör ett stort brygg- och soldäck. En mycket vacker plats att hänga vid med sol från morgon till kväll. Denna vackra plats är en del av kyrkans mark men det har givits ett förmånligt servitut till vår fastighet (Prästgården 1:42) att nyttja sjövistet i all framtid.

Ekonomi

Pantbrev: Det finns totalt 2 st pantbrev uttagna till beloppet 7 200 000:-

Elförbrukning: Elförbrukningen 12 månader bakåt är totalt 15 827 Kwh. Hela huvudbyggnaden och gästhuset har varit uppvärmt samt elbilen har laddats kontinuerligt.

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2005/2021
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Bergvärme cTc GSI 608 2022
Fönster
2- och 3-glas energifönster
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Krypgrund med isolerade grundbalkar
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
FTX-system med värmeåtervinning
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
4 032 000 kr
Taxeringsvärde tomt
2 730 000 kr
Taxeringsvärde totalt
6 762 000 kr

Driftkostnad

Värme
2 993 kr/mån
Vatten/Avlopp
700 kr/mån
Samfällighet
105 kr/mån
Renhållning
200 kr/mån
Driftskostnader totalt
3 998 kr/mån
Till toppen
Alla bilder