Mer info

Södervänd villa anno 1878

Vinkelgatan 1 – Vaxholm

Boarea | Biarea 231 kvm | 46 kvm Rum 7 rok
Pris Såld Tomtarea 1 252 kvm

Högt belägen med underbar utsikt över inloppet till Vaxholm förmedlas nu för första gången denna otroligt charmiga villa anno 1878. Fastigheten som funnits i familjens ägo i fem generationer är renoverad och tillbyggd i omgångar till dagens charmiga stil. Synnerligen vackert och väldisponerat bostadshus i två plan med charmiga originaldetaljer samt generösa sociala ytor och stora uteplatser. Här finns sollägen att hitta hela dagen fram till kvällen. Det vinterbonade gästhuset med eget kök och badrum ger fastigheten en helhet med bra utrymmen för stora sällskap eller bra intäkt vid uthyrning. Sammantaget är detta en äkta skärgårdsdröm, centralt men ändå lugnt belägen i villaidyllen med badrocksavstånd till badstranden samtidigt endast ett par minuters promenad till Vaxholm centrum och endast 35 minuter från Stockholm City.

Bilder

Beskrivning

Fastigheten

Interiör

Villan är högt belägen med fin utsikt åt söder med sol från morgon till kväll och underbar vy över Södra Vaxholmsfjärden samt inloppet till Vaxholm. På tomten finns utöver huvudhuset även två källare samt en gäststuga om ca 30 kvm med kök och badrum. Villan och dess väl tilltagna altaner fullkomligt flödar av ljus med sol från morgon till kväll. Fastigheten har byggts till och renoverats i omgångar till dagens ca 201 + 46 kvm med tillkommande gästhus om ca 30 kvm.

Entréplan

Från den väl soldränkta altanen välkomnas man in i husets huvudentré med gott om plats för avhängning i klädkammare. Entrén öppnar upp mot vardagsrum och kök i vinkel samt trapphallen till övre plan. Vidare in i vardagsrummet med vackra spröjsade fönster och härlig vy över vattnet finns här gott om plats för sällskapsrum samt matplats och som nuvarande planlösning även innehåller ett trevligt bibliotek. 

Vidare når man det fullt utrustade köket i lantlig stil med matplats och dubbeldörrar ut mot altanen samt passagen mot den privata avdelningen med sovrum och badrum i entréplan samt groventré och tvättstuga. På ovanvåningen ovan groventrén och tvättstugan finns tornrummets sovrum med underbar stor balkong med milsvid utsikt och eget nyrenoverat badrum.

Övre plan

Utöver tornrummets sovrum och badrum i ena delen av huset finns en andra ovanvåning med två sovrum samt det större badrummet med både dusch och badkar. Ena sovrummet med ingång till egen klädkammare och passage in på vinden för extra förvaring. Det andra sovrummet med egen balkong och underbar vy och solläge mot söder. I hallen utanför sovrummen finns en klädkammare och här är trapphallen öppen ned vilket skapar härlig rymd och ljus.

Exteriört

Fastigheten är belägen på lugn återvändsgata med plats för två bilar på uppfarten. Ena källaren har tidigare varit ett mindre garage vilket kan återställas om så önskas. Entrén till huset går via breda fina trappor delvis till huvudentrén mot söder samt till groventrén i norr, dessa binds samman av altanen. Trädgården är välskött med massvis av buskar, träd och planteringar samt odlingsbäddar runt om hela tomten. Fantastisk villaidyll ett stenkast från Vaxholm centrum med båtar och bussar, här finns även skolor, idrottshallar och matbutiker inom gångavstånd. Helt enkelt en perfekt plats för hela familjen med närhet till allt.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1878
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Luftvärmepumpar & Direktvärmande el
Energiprestanda
334 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Plåt
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Torpargrund samt källare
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
3 871 000 kr
Taxeringsvärde tomt
4 901 000 kr
Taxeringsvärde totalt
8 772 000 kr

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister