Mer info

Anrik sekelskiftesdröm på Tyresö Brevik

Breviksvägen 209 & 207 – Tyresö Brevik

Boarea | Biarea 374 kvm | 14 kvm Rum 10 rok
Pris Såld Tomtarea 10 317 kvm

Ett unikt tillfälle att förvärva en vacker sekelskiftesvilla med högt läge och makalös utsikt över Erstaviken. Stort vitmålat boningshus med grönt tak i stålplåt på omkring 300 kvm. Ingång till huset via grusplan och övertäckt veranda till vardagsrum, matsal, inbyggd veranda och kök på nedre plan, sju sovrum, badrum samt vind på övre planen. Från verandan nås en murad uteplats med underbar utsikt över fjärden. På övre plan finns en stor terrass. Utöver stora huset finns ett gästhus på 75 kvm med uteplats, gäststuga, bod och ett litet lusthus. Nere vid vattnet finns en bastu, brygga, liten strand och släta klipphällar. Tomten har stora etablerade träd såsom björk, bok o tall, gräspartier och klipphällar som sluttar ner mot vattnet. Närliggande naturreservat har underbara vandringsleder och med båt når man snabbt Saltsjöbaden och Dalarö och skärgårdens ändlösa vidder. Fastigheten som har en lång och spännande historia har varit i samma familjs ägo sedan det uppfördes omkring 1900.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Entréplan med tre spatiösa sällskapsrum - vardagsrum med öppen spis, elegant matsal med braskamin och veranda med furuklädda väggar och tak samt utgång till terrass. Gästtoalett. 

Kök i vitt med diskho, spis, diskmaskin, mikro och två kylskåp. Matplats. 

Övre plan med fem sovrum, två kakelugnar och två badrum med dusch, handfat och toalett.

Vindsplan med två sovrum samt separat toalett.

Genomgående vackra furutiljor på golv. 

 

 

Breviksvägen 207

Den angränsande tomten är även till salu med adress Breviksvägen 207. 

Renoveringar

2022 El

2022 Ytskikt exteriört huvudhuset samt kök

2007 Duschrum samt separat toalett

 

Historik

Tyresö Brevik utvecklades omkring förra sekelskiftet av markisen Claes Lagergren som 1892 köpt godset Tyresö med tillhörande mark. I området Brevik skapade han ett sommarparadis för välbeställda familjer som längtade ut till skärgården. Husen hyrdes ut eller såldes möblerade till familjer som ofta var i samma vänkrets. Villa Kireina på Breviksvägen 209 uppfördes omkring 1900 och det var strax därefter som familjen flyttade in. Invid tomten stannade ångbåten till med post och förnödenheter tillika gäster. 1917 uppfördes den fina chaufförbostaden / gästhuset och då förenklades logistiken avsevärt. Man kan läsa mer om Brevikshalvöns spännande historia på hemsidan https://brevikshistoria.n.nu/

 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1900, 1917
Uppvärmning
Direktverkande el
Fönster
1-glas samt 2-glas
Fasad
Trä
Tak
Stålplåt
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Stålplåt
Vatten och avlopp
Kommunalt/Enskilt sommarv. Enskilt avlopp. Egen brunn, trekammarbrunn och två WC-tankar.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
2 747 000 kr
Taxeringsvärde tomt
8 200 000 kr
Taxeringsvärde totalt
10 947 000 kr

Driftkostnad

El
981 kr/mån
Driftkostnader totalt
981 kr/mån

Dokument

Dokument

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister